Coronaproof Napels bezoeken is gewoon mogelijk als je rekening houdt met de richtlijnen. Een update over de actuele richtlijnen en cijfers lees je hier.

Ontdek hier coronaproof activiteiten in Napels om op een zo veilig mogelijke manier, toch te genieten van deze bijzondere stad. 

Wij beginnen natuurlijk bij onszelf. Hoe gaan wij het aanpakken in ons werk tijdens de tours? 

Ten eerste zijn wij en de mensen met wie wij samen werken volledig gevaccineerd. Ten tweede zal er voor ons niet heel veel veranderen.  Wij werken toch al graag in kleine groepjes en met privé tours. Daar zullen wij ons dus ook de komende tijd op richten. Ook blijven we zoveel mogelijk in de buitenlucht. Mocht je toch met een grotere groep naar Napels willen komen dan zullen we proberen om de groep tijdens een tour op te delen in kleinere groepjes met meerdere Nederlandse locals als begeleiding.

Coronaproof tours in Napels met Nederlandstalige locals

Doe een tour met een Nederlandstalige local. Denk hierbij aan een een combi van een wandel en fietstour in Napels, ga op stap met een Nederlandstalige local of focus je bezoek aan Napels meer op streetart of de boeken van Elena Ferrante.

Wil je echt iets meer betekenen voor de bevolking, ga dan mee op een unieke privé tour zoals de ANTI- maffia tour of Napels onder de grond met archeoloog Carlo waarbij jouw bezoek een belangrijke bijdrage is door middel van financiële en mentale steun aan een sociale en culturele vereniging. Bij Carlo dragen we natuurlijk altijd mondmaskers en de plekken onder de grond waar we echt geen afstand kunnen houden gaan we niet naar toe.

 • Local in Naples organiseert op het moment alleen privé tours waarbij er geen andere personen bij de tour worden toegevoegd.
 • Wij kennen de coronaproof en geschikte routes en plekjes.
 • Wij weten welke barretjes en restaurants goed voldoen aan de richtlijnen.
 • Tijdens de tours houden we ons aan een gepaste afstand tot elkaar.
 • Er worden geen handen geschud.
 • We gebruiken zolang het verplicht is  mondkapjes.
 • We zorgen voor de aanwezigheid van desinfecterende gels.
 • De tours zijn zoveel mogelijk in de buitenlucht.
 • Wij en onze partners zijn volledig gevaccineerd.

Coronaproof Museum bezoek in Napels

Een museum bezoek of bezoek aan archeologische opgravingen zoals die van Pompeii ziet er voorlopig een beetje anders uit:

 • Elk museum heeft richtlijnen met een aantal toegestane bezoekers om zo de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. Als dit aantal bereikt is gaan de deuren dicht tot er weer ruimte is.  
 • Houd er rekening mee dat de wachttijden om binnen te komen langer kunnen zijn dan normaal.
 • Controleer  op de website van het museum of het eventueel verplicht is om van te voren online te reserveren.
 • Voor het binnen gaan word je temperatuur opgemeten. Bij verhoging word je niet binnen gelaten.
 • Mondkapjes zijn verplicht.
 • Vaak is er een vaste route aangegeven die gevolgd moet worden.

Coronaproof transport en vervoer

Local in Naples werkt samen met een uiterst professioneel en betrouwbaar transport bedrijf. Samen met dit bedrijf zijn we constant op zoek naar de beste service en oplossingen voor onze gasten. Op dit moment is jezelf verplaatsen met eigen vervoer de beste coronaproof oplossing. Als je je liever niet zelf in het chaotische verkeer van Napels waagt, dan kun je veilig gebruik maken van de diensten van onze partner waarbij een chauffeur je overal snel en veilig naartoe brengt.

Je kunt hierbij denken aan het vervoer vanaf het vliegveld naar je hotel tot dagtrips naar de Amalfikust of een combinatie van een bezoek aan de Vesuvius en Pompeii.

coronaproof vervoer minibus
coronaproof vervoer minibus

Naar het strand in Napels in Corona tijd

De stranden in en rond de Golf van Napels zijn gelukkig weer open. In Napels zelf is er één openbaar strand en zijn er een paar privé stranden. Maar je kunt natuurlijk ook heerlijk naar het strand op de eilanden Ischia, Procida en Capri. Ook aan de kustlijn van Sorrento zijn wat stranden te vinden en in de Campi Flegrei zijn aardig wat stranden die ook met het openbaar vervoer te bereiken zijn. Verder kun je beter even goed de regels navragen bij de strandtent zelf waar je naartoe wilt.

Denk er ook eens aan, om in plaats van op het strand te gaan liggen, om een bootje, kano of waterfiets te huren.

Zoals je ziet zijn er genoeg leuke coronaproof activiteiten in Napels en omgeving. We hopen jullie snel weer hier te kunnen ontvangen. Mocht je vragen, twijfels of wensen hebben dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

2 Reacties

 1. Trudy

  Wat ziet dit er aantrekkelijk uit in September hebben mijn kleinzoon en mezelf een vijf daagse trip naar Napels gereserveerd. Hoe kan ik bv de trip naar Pompeii reserveren en de anti mafiatour.En het transport van het vliegveld naar ons hotel.

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Trudy, via het sturen van een email naar info@localinnaples.com kunnen jullie alle informatie en offertes aanvragen. Vriendelijke groet, Iris de Brouwer

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest