De zomer komt eraan en dat voel je in Napels. De stad bruist, iedereen heeft zin om naar buiten te gaan, dingen te organiseren en nieuwe mensen te ontmoeten!

Mocht je hier nu iets zien staan en leuk vinden om te bezoeken, neem dan gerust contact met mij op om bijvoorbeeld meer informatie te vragen mocht alle info alleen in het Italiaans voor handen zijn, of om te helpen reserveren.

In de maand mei worden er veel evenementen georganiseerd om te genieten van het lekkere weer en de buitenlucht, cultuur en wijn bij bijvoorbeel het evenement Wine & Thecity.

 • Wine & Thecity

Het evenement Wine &Thecity  focust zich op ontmoetingen tussen mensen, culturen, mooie locaties zoals wijngaarden, monumenten, eeuwenoude ondergrondse tunnels, openbare en private ruimtes en natuurlijk op wijn. Een uniek jaarlijks terugkomend evenement. Het loopt van 3 tot en met 28 mei en heeft als doel culturele uitwisseling, kunst, gastronomie en natuurlijk het genot van de wijnen.

Kijk op de pagina van Wine & Thecity voor het programma en hoe je eraan deel kunt nemen.

 • Notte Europea dei Musei

Museumnacht in Napels. Voor maar €1,oo de mooiste musea bezoeken! Een kans die je moet benutten….De museumnacht maakt onderdeel uit van La Festa dei Musei op 19 en 20 mei. Er zullen meerdere initiatieven zijn, in de museu om dit feest te vieren.

Wanneer: 19 mei 2018

Openingstijden: vanaf 19.30 tot 23.00 laatste toegang om 22.30 maar de informatie hierover wisselt

Prijs: 1 euro

 

Van 5-12 mei speelt zich in palazzo dei Congressi Federico II aan Via Partenope de week van mode en design af. Schrijf je in om modeshows te bezoeken of loop gratis naar binnen en bezoek de tentoonstellingen, het contemporary house en de shows die vij toegangkelijk zijn.

Van 8 tot en met 12 mei wordt Napels verlicht in verband met het Napoli light Festival. Het thema van het festival zijn de 4 elementen, water, vuur, lucht en aarde.

Je kunt het lichtfestival bewonderen op de volgende plekken: Piazza Dante, Piazza Plebiscito, Piazza Municipio e Certosa di San Martino.

 • Nastro Azzurro May Live Napoli

In misschien wel de leukste uitgaansgelegenheid van Napels, het industriele pand il Lanificio, ofwel de wolfabriek op piazza Enrico de Nicola 46, worden er in de hele maand mei live optredens georganiseerd. Vaak gratis of tegen een kleine bijdrage. De optredens zijn op donderdag, vrijdag en zaterdagavond en het begint om 22.30. Het programma wisselt tussen jazz, blues, Neapolitan sound  en clubbing met dj’s set, rock, pop.

 • Mei muziekmaand

Maggio della Musica is een maand vol met muzikale bijeenkomsten met klassieke muziek op vijf  historische en mooie locaties: Castel Sant’Elmo, Villa Pignatelli, Reggia di Capodimonte, Casina Vanvitelliana en Teatrino di Corte di Palazzo Reale.

 • International Tattoo Fest

Drie dagen lang, van 25 tot en met 27 mei zal Napels het middelpunt zijn van de tattoo wereld. Het International Tattoo Fest in Mostra d’Oltremare in Napels (Piazzale Tecchio) brengt zo ongeveer 300 tatoeëerders van over de hele wereld naar de stad. Naast creatieve presentaties, kunst, body art en het professionele deel van het tatoeëren is er ook ruimte voor muziek en sociale initiatieven.

 • That’s Napoli Live Show

Het is geen koor, het is geen muziekgroep, maar een levensfilosofie. Zo promoot de That’s Napoli Live Show zichzelf . OOk in de  maand mei kun je naar een spetterend optreden van deze groep gaan op een lokatie midden in het historisch centrum van Napels;  in de kerk San Potito. Dompel je onder in de klanken van traditionele Napolitaanse liederen, moderne songs, eigenlijk van alles wat, gebracht door een energieke en enthousiaste groep jongeren. En je kunt heel handig van te voren al online kaartjes reserveren en kopen en meteen zien welke data er nog beschikbaar zijn (optreden van vrijdag tot en met zondag).

 • BaccalàRe 2018

Van 19 mei tot 27 mei kun je op de boulevard van Napels deelnemen aan het innovatieve festival waar de cultuur en culinaire traditie van alle soorten Napolitaanse BACCALA ‘ centraal staat. Baccalà is een traditioneel kabeljauw gerecht. Het perfecte moment dus om kennis te maken met dit gerecht op de boulevard van Napels.

Tijd:  12.00 tot 00.00 op het programma staat naast eten ook shows, cultuur, cooking voor volwassenen en kinderen, proeverijen, concerten en Dj-sets

 • Io Dalì

In het Palazzo Degli Arti in Napels, het PAN, is er een bijzondere tentoonstelling met voornamelijk foto’s over het geheime leven van Salvador Dalì.

Openingstijden: zondag 9.30-13.30, wo-za 9.30-19.30

Entree: PAN is gratis, de tentoonstelling van Dali kost €10,00.

 • Van Gogh – the Immersive Experience

Interactieve tentoonstelling over en met de werken en het leven van Vincent van Gogh in een oude basiliek in het histrisch centrum van Napels.

Entreeprijs: €12,00

 • Human Bodies – The Exhibition

Een bijzondere tentoonstelling, te zien in Città della Scienza in Napels. Het laat het menselijk lichaam in al haar facetten zien samen met meer dan 150 echte organen, bewaard met een bepaald proces van plastilinatie, een techniek die het mogelijk maakt het menselijk lichaam voor een periode  in originele staat te conserveren.

Openingstijden: maandag-zaterdag 9.00 -17.00 – zon en feestdagen 10.00-18.00

Entree prijs: € 12,00

 • L’esercito di Terracotta e il Primo Imperatore della Cina

Tentoonstelling over het leger van terracotta van de eerste keizer van China. Met replica’s op ware grote. Nog te bezoeken tot 10 April.

 • Carta Bianca, Il Sensibile da Guardare

Tentoonstelling in Museo di Capodimonte Carta Bianca, Il Sensibile da Guardare:  10 zalen  ingericht door 10 internationale personen. Allen bekend, maar op verschillende vlakken. Ze hebben de vrijheid gekregen om helemaal vrij een zaal in te richten met werken uit de opslag van het museum met als enige verplichting hun keuze toe te lichten.

Openingstijden: Maandag–vrijdag  9.00 – 13.00 & 14.00 – 17.00, Zaterdag 9.00 -14.00
Entree €12,00 inclusief entree rest van het museum

 • Pompei@Madre. Materia Archeologica

Een tentoonstelling op de derde verdieping van het museum voor hedendaagse kunst MADRE in het historisch centrum van Napels. Een combinatie van archeologische vondsten en hedendaagse kunst.

Openingstijden: wo-ma van 10.00-19.30 Dinsdag gesloten.

Entreeprijs: € 8,00 Op maandag is de entree in het museum gratis.

 • Lumen | Cristo velato

Foto tentoonstelling met als thema de 18eeuwse Cristo Velato van Giuseppe Sanmartino in de Cappella Palatina van het Castel Nuovo bij Piazza Municipio.

Openingstijden: maandag-zaterdag 10.00-18.00

Entree tentoonstelling is gratis.

 • Poison – Il potere del veleno

In het monumentale gebouw Palazzo Fondi is er een boeiende tentoonstelling over de kracht van gif  “Poison – Il potere del veleno“. Weer eens wat anders!

Via Medina 24 Entreeprijs: €12,00

Openingstijden ma-vrij 9.00-18.00 zaterdag 9.00-13.00

 • Errancia y fotografía. Il mondo ispanico di Jesse A. Fernández

Fototentoonstelling van de Cubaan Jesse A. Fernández die loopt to 20 april. Een tentoonstelling die al in Madrid en Rome te zien is geweest en hierna doorreist naar New York, Parijs en Berlijn.

Waar: Instituto Cervantes, Via Nazario Sauro 23

Openingstijden: Ma-vrij 10.00 – 19.00 en zaterdag 10.00 alle 13.00

 • Underneath the Arches “Blind Horizon” di Arturo Hernández Alcázar

Tentoonstelling in de wijk Sanità waar op een creatieve en originele manier gebruik wordt gemaakt van de combinatie van archeologische vindplaatsen zoals het acquaduct augusteo die onder de wijk te vinden is en hedendaagse kunst. Bijzonder samenspel van archeologie en hedendaagse kunst.

Waar: Acquedotto Augusteo del Serino Via Arena della Sanità 5

Openingstijden: Vrijdag 17.00-19.00 Zaterdag 10.00-17.00 Zondag 10.00-13.00 en op afspraak

Napoli Bike Festival is een evenement dat helemaal in het teken van fietsen staat. Leuk om als Nederlander aan deel te nemen en heel goed voor de promotie van het gebruik van de fiets in deze door auto’s en scooters overgenomen stad. Op 4 en 5 mei zijn er activiteiten vanaf 20.00, georganiseerd in de Galleria Principe. Zondag 6 mei speelt het festival zich de hele dag vanaf 10.00 af in het Bosco di Capodimonte met stands, fietsverhuur, fietslessen en nog veel meer.

 • 1 mei

1 mei is de dag van de arbeid en een nationale feestdag in Italie. Scholen zijn dicht en kantoren zijn gesloten. Het is dus niet altijd zeker dat de musea die normaal door de week wel open zijn, op deze dag te bezoeken zijn. Daarnaast moet je rekening houden met heel veel italiaanse toeristen, omdat veel mensen meerdere dagen vrij nemen rond 1 mei en voor een lang weekend op stap gaan en Napels bezoeken. Waarschijnlijk is de binnenstad van Napels bijna niet door te komen en ook op de boulevard wordt enorme drukte verwacht.

 

Zondag 6 mei zijn alle openbare musea gratis te bezoeken waaronder ook archeologiche sites zoals Pompei en ercolano.

 

Pin It on Pinterest