Fotocredit: www.thatsnapoliliveshow.com

Wat is er allemaal te doen en te beleven in Napels in de maand april. Welke tentoonstellingen en evenementen zijn er die de moeite waard zijn om te bezoeken?

 • Comicon Napoli!

Van 28 April tot en met 1 mei is er weer Comicon in de Mostra D’Oltremare in Napels. Een evenement met groot internationale faam.

 • Abbonement voor 4 dagen  €24,00 €.
 • Dag entree €11,50.
 • Europa Markt in Napels

Van 28 april tot en met 1 mei kun je op Piazza Dante een gastronomische markt vinden met lekker eten uit alle hoeken van Europa. Als je zin hebt in iets anders dan pizza!

Tentoonstellingen, concerten, kunst en leuk om te doen in April 2018 in Napels

Zondag 1 april zijn alle openbare musea gratis te bezoeken waaronder ook archeologiche sites zoals Pompei en ercolano.

 • That’s Napoli Live Show

Het is geen koor, het is geen muziekgroep, maar een levensfilosofie. Zo promoot de That’s Napoli Live Show zichzelf . Vanaf 7 april kun je naar een spetterend optreden van deze groep gaan op een lokatie midden in het historisch centrum van Napels;  in de kerk San Potito. Dompel je onder in de klanken van traditionele Napolitaanse liederen, moderne songs, eigenlijk van alles wat, gebracht door een energieke en enthousiaste groep jongeren. En je kunt heel handig van te voren al online kaartjes reserveren en kopen en meteen zien welke data er nog beschikbaar zijn.

 • Rubens en Bruegel

In het  Complesso Monumentale Donnaregina – Museo Diocesano Napoli is een stukje Nederlands trots te zien. Een prachtig schilderij van Rubens en Bruegel. Bewonder ook meteen een van de drie schilderijen die in Napels te zien zijn van de kunstenaar Caravaggio.

Openingstijden: Maandag- woensdag tot en met zaterdag 9.30 — 16.30 zondag 9.30 — 14.00 

Entree: € 6,00

 • Silent Party

Kom zaterdag 14 April naar Rotonda Diaz bij de boulevard van Napels voor een Silent Party. Samen met anderen dans je onder de sterren en het maanlicht en iedereen heeft een eigen koptelefoon met muziek. Bij deze silent disco zullen 3 dj’s aanwezig zijn en je kunt zelf kiezen naar welke van de drie te luisteren terwijl je ook nog af kan wisselen. Er is een blauw kanaal, roodkanaal  en groen kanaal waar je op kunt afstemmen. Om deel te nemen aan de silent disco betaal je €8,00 als je van te voren reserveert via Whatsapp en €10,00 als je ter plekke binnen wilt komen na 21.30, maar dan heb je de kans dat er geen koptelefoons meer zijn.

Datum en tijd: 14 April 21.00-00.30

Reserveren via Whatsapp: 0039 345 8932478 voer je naam, achternaam in en schrijf SILENT NAPOLI erbij.

 • Io Dalì

In het Palazzo Degli Arti in Napels, het PAN, is er een bijzondere tentoonstelling met voornamelijk foto’s over het geheime leven van Salvador Dalì.

Openingstijden: zondag 9.30-13.30, wo-za 9.30-19.30

Entree: PAN is gratis, de tentoonstelling van Dali kost €10,00.

 • Van Gogh – the Immersive Experience

Interactieve tentoonstelling over en met de werken en het leven van Vincent van Gogh in een oude basiliek in het histrisch centrum van Napels.

Entreeprijs: €12,00

 • Human Bodies – The Exhibition

Een bijzondere tentoonstelling, te zien in Città della Scienza in Napels. Het laat het menselijk lichaam in al haar facetten zien samen met meer dan 150 echte organen, bewaard met een bepaald proces van plastilinatie, een techniek die het mogelijk maakt het menselijk lichaam voor een periode  in originele staat te conserveren.

Openingstijden: maandag-zaterdag 9.00 -17.00 – zon en feestdagen 10.00-18.00

Entree prijs: € 12,00

 • L’esercito di Terracotta e il Primo Imperatore della Cina

Tentoonstelling over het leger van terracotta van de eerste keizer van China. Met replica’s op ware grote. Nog te bezoeken tot 10 April.

 • Carta Bianca, Il Sensibile da Guardare

Tentoonstelling in Museo di Capodimonte Carta Bianca, Il Sensibile da Guardare:  10 zalen  ingericht door 10 internationale personen. Allen bekend, maar op verschillende vlakken. Ze hebben de vrijheid gekregen om helemaal vrij een zaal in te richten met werken uit de opslag van het museum met als enige verplichting hun keuze toe te lichten.

Openingstijden: Maandag–vrijdag  9.00 – 13.00 & 14.00 – 17.00, Zaterdag 9.00 -14.00
Entree €12,00 inclusief entree rest van het museum

 • Pompei@Madre. Materia Archeologica

Een tentoonstelling op de derde verdieping van het museum voor hedendaagse kunst MADRE in het historisch centrum van Napels. Een combinatie van archeologische vondsten en hedendaagse kunst.

Openingstijden: wo-ma van 10.00-19.30 Dinsdag gesloten.

Entreeprijs: € 8,00 Op maandag is de entree in het museum gratis.

 • Lumen | Cristo velato

Foto tentoonstelling met als thema de 18eeuwse Cristo Velato van Giuseppe Sanmartino in de Cappella Palatina van het Castel Nuovo bij Piazza Municipio.

Openingstijden: maandag-zaterdag 10.00-18.00

Entree tentoonstelling is gratis.

 • Poison – Il potere del veleno

In het monumentale gebouw Palazzo Fondi is er een boeiende tentoonstelling over de kracht van gif  “Poison – Il potere del veleno“. Weer eens wat anders!

Via Medina 24 Entreeprijs: €12,00

Openingstijden ma-vrij 9.00-18.00 zaterdag 9.00-13.00

 • Le maglie di Maradona

Tentoonstelling van de (gedragen…) t-shirts van de beroemde Argentijnse voetballer Maradona (voor de echte Maradona liefhebber) in de delicatessen zaak Upnea.

Dagelijks 18.00-22.00
San Giovanni Maggiore Pignatelli, 34/35

 • Errancia y fotografía. Il mondo ispanico di Jesse A. Fernández

Fototentoonstelling van de Cubaan Jesse A. Fernández die loopt to 20 april. Een tentoonstelling die al in Madrid en Rome te zien is geweest en hierna doorreist naar New York, Parijs en Berlijn.

Waar: Instituto Cervantes, Via Nazario Sauro 23

Openingstijden: Ma-vrij 10.00 – 19.00 en zaterdag 10.00 alle 13.00

 • Underneath the Arches “Blind Horizon” di Arturo Hernández Alcázar

Tentoonstelling in de wijk Sanità waar op een creatieve en originele manier gebruik wordt gemaakt van de combinatie van archeologische vindplaatsen zoals het acquaduct augusteo die onder de wijk te vinden is en hedendaagse kunst. Bijzonder samenspel van archeologie en hedendaagse kunst.

Waar: Acquedotto Augusteo del Serino Via Arena della Sanità 5

Openingstijden: Vrijdag 17.00-19.00 Zaterdag 10.00-17.00 Zondag 10.00-13.00 en op afspraak

 • Tutti i colori di Scampia

Gratis fototentoonstelling van 8 fotografen die hebben geprobeerd de wijk Scampia van een andere kant te laten zien. In Scampia wonen ook gewoon families en mensen die niets met de Camorra en criminaliteit te  maken hebben.

Wanneer: 7/21 April 9.00-18.00

Waar: Chiostro grande di Santa Maria La Nova Napoli.

 

 

Pin It on Pinterest