In juli is het volop zomer in Napels. Het is warm, zonnig, gezellig. Bereid je voor op lange zwoele zomer avonden en verstikkend warme dagen. Pas je ritme aan. Plan je activiteiten in de ochtend en vanaf de namiddag. Geniet van een lekkere lunch en rust uit op het warmste deel van de dag. Profiteer van het lekkere weer door een dag naar het strand te gaan. Lees in mijn blog Ontdek de beste stranden in en rond Napels over waar je het beste naar het strand zou kunnen gaan. Ga s’avonds lekker nog de stad in als de zon onder is. Dat doen de Napolitanen ook.

  • Bufala Fest

Van 7 tot en met 15 juli kun je op de boulevard Caracciolo van Napels genieten van Bufala Fest. Een festival gewijdt aan onder andere de buffel Mozzarella, maar niet alleen dat. Er is nog veel meer. Naast heel wat lekker culinair genieten zijn er ook elke dag optredens op het speciaal opgezette podium.

Openingstijden:

Zaterdag 7 en 14 juli, zondag 8 en 15 juli en vrijdag  13 juli 11.30-16.00 & 18.00-00.00

ma-do 9-12 juli: 18.00-00.00

Tickets om er te eten koop je bij de kassa’s. Daar kies je voor het soort ticket:

Familie ticket voor 4 personen €50,00

Keuze uit een broodje, pizza, mozzarella, bord pasta of een puntzak met gefituurd lekkers, 1 drankje en 1  toetje in de vorm van een koffie, likeur of gebakje.

Kinderticket Buffy Meal: €10,00

Single ticket: €14,00

  • Varen in de baai van Napels met Batò Naples

Ga eens varen in de baai van Napels! De meeuwen die achter de boot aanvliegen en meevliegen. De unieke kijk op de kust van Posillipo, de monumentale panden, de kleuren, de huizen, de natuur, het water. Vanaf zaterdag 9 juni tot aan september is het weer mogelijk om voor een zeer redelijke prijs een aangenaam rondje in de baai van Napels te maken  met Batò Naples. De boot vertrekt elke zaterdag en zondag vanaf molo Alilauro di Mergellina (Via Caracciolo,11) om 9.30 – 11.00 – 12.30 – 16.00 – 17.30 – 19.00. Prijs voor mensen die ingeschreven staan als wonende in Città Metropolitana di Napoli €6.90 kinderen tot 14 jaar €5,00. Iedereen van buiten Napels betaald € 8.90 en kinderen €5.

  • Avond opening Museo di Capodimonte

Vanaf 29 juni is elke vrijdagavond het Museo di Capodimonte geopend voor maar 2 euro! Een benzoek aan dit museum is een verrijking voor iedereen. Goed moment om te profiteren van dit aanbod dus!

  • Wanneer: van 29 juni 2018 tot 5 oktober 2018 elke vrijdag avond
  • Waar:  Museo di Capodimonte Via Miano, 2 Napoli
  • Entree: €2.00  van 19.30 tot 21.30
  • That’s Napoli Live Show

Het is geen koor, het is geen muziekgroep, maar een levensfilosofie. Zo promoot de That’s Napoli Live Show zichzelf . Ook in de juli kun je nog op 1,6,8, 13,14 en 15 juli naar een spetterend optreden van deze groep gaan op een lokatie midden in het historisch centrum van Napels;  in de kerk San Potito. Dompel je onder in de klanken van traditionele Napolitaanse liederen, moderne songs, eigenlijk van alles wat, gebracht door een energieke en enthousiaste groep jongeren. En je kunt heel handig van te voren al online kaartjes reserveren en kopen.

  • L’esercito di Terracotta e il Primo Imperatore della Cina

Tentoonstelling over het leger van terracotta van de eerste keizer van China. Met replica’s op ware grote. Nog te bezoeken tot 5 augustus 2018.

Wil je een rondje door de stad lopen en samen de locals ontmoeten. Begrijpen waar je naar kijkt, horen over het leven in Napels, gezien en geleefd door een Nederlandse die al 12 jaar hier woont? Neem contact op met idebrouwer@hotmail.com

Photo by Brina Blum on Unsplash

Pin It on Pinterest

Chat openen