Fietstour in Napels

e-bike fietstour Napels

Doen in Napels:

Fietstour in Napels

Fietsen in Napels. Vooral in trek is bij Nederlanders. Het is dé manier om in korte tijd zoveel mogelijk te weten te komen over de stad. Tijdens een fietstour kom je langs belangrijke highlights, leer je over de geschiedenis en tradities en je kunt meteen tips vragen over de rest van je bezoek aan Napels aan de locale gids die met je door de stad fietst.

Wij raden aan om een fietstour te doen, gebruik makende van elektrische fietsen. Er zit heel wat vals plat en heuvels in de stad, en met de e-bikes kom je op plekken met de mooiste uitzichten over de baai van Napels met natuurlijk de altijd aanwezige Vesuvius!

Fietstour 1 Highlights en boulevard van Napels:

 

Tour met e-bike begeleid door een Nederlandse gids of met een Engels sprekende Napolitaanse gids die gepassioneerd alle ins en outs van de stad met je zullen delen. Fietsen in Napels met een local is echt een meerwaarde voor je bezoek aan Napels.

Wat zie en doe je?

 

De fietstour begint in het oude en monumentale Napels in Spaccanapoli in het hart van het historisch centrum.

De tour passeert de belangrijkste pleinen van de stad, de kastelen Maschio Angioino bij Piazza Municipio en Castel dell’ Ovo langs de boulevard met alle verhalen en legendes die horen bij de stad.

De route gaat ook langs het koninklijk paleis, Piazza Plebiscito en het San Carlo theater.

De tour gaat verder omhoog langs de prachtige kust, gekenmerkt door de Vesuvius, het schiereiland van Sorrento en de eilanden Capri, Ischia en Procida

Na het bereiken van de heuvel van Posillipo wordt er aan de terugtocht begonnen.

Duur: 2,5 uur.

Begintijd: dagelijks 10.30 of 15.30, maar ook op aanvraag aangepast naar eigen wens.

Prijs: vanaf €40,00

Fietstour 2 Highlights, boulevard en panorama over de Golf van Napels:

 

Bij deze fietstour ga je wederom met professionele gidsen en e-bikes de stad door net als bij fietstour 1, maar je neemt ook een groot stuk van het panoramische gedeelte van de stad mee. Je beklimt de heuvel van Posillipo en bewondert het spectaculaire uitzicht vanaf Parco Virgiliano. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de gehele baai, vanaf Sorrento, langs Capri, Ischia, Procida en over de Campi Flegrei en haar 40 kraters.

Deze tour is inclusief een espresso en lokale snack.

Duur: 3,5 uur.

Begintijd: op aanvraag

Prijs: vanaf €50,00

Fietstour 3 Archeologische fietstour met bezoek aan de Grotta di Seiano:

 

Unieke archeologische fietstour

Als je gaat fietsen in Napels kom je er al snel achter dat je met de fiets, en al helemaal met een elektrische fiets, je op plekken kunt komen waar je met het openbaar vervoer niet zo gemakkelijk kunt komen. Dit is echt een enorm voordeel van Napels ontdekken met de fiets.

Bij deze fietstour kom je bij een tunnel uit die moeilijk bereikbaar is, maar  zeer de moeite waard is om te bezoeken; de Grotta di Seiano. De grot heeft een  enorme archeologische en historische waarde en gaat terug tot aan de Romeinse tijd.

Echt een tour voor mensen die van natuur en geschiedenis houden en een echte hidden gem willen ontdekken.

Deze tour is inclusief een espresso, lokale snack en entree Grotta di Seano.

Duur: 4,5 uur.

Begintijd: op aanvraag

Prijs: vanaf €60,00

Fietstour 4 Fietstour Campi Flegrei tussen vulkanen en kratermeren:

Ik heb natuurlijk een speciale band met de Campi Flegrei omdat ik er nu al 14 jaar woon. De Campi Flegrei ligt in de baai van Napels en is onderdeel van de metropool Napoli. Door het vulkanisme in het gebied en de interessante archeologische vindplaatsen en rijke geschiedenis is het een plek waar je echt je ziel kunt verrijken. Met professionele e-bikes kun je echt het hele gebied onderzoeken en vele hoogtepunten beleven, van schitterende uitzichten, vulkanen, kratermeren tot Romeinse ruïnes.

Eerste stop is Posillipo waar je al een voorproefje krijgt op het unieke gebied dat je gaat verkennen door het schitterende uitzicht op de baai van Pozzuoli met Nisida, Procida, Ischia en Capo Miseno:

Volgende stop is in Pozzuoli, een stad die het maritieme en commerciële middelpunt was tijdens de Romeinse tijd en tot aan de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n. Chr.

Ook bewonder je de krater van de vulkaan La Solfatara vanaf boven.

Daarnaast fiets je langs diverse kratermeren, zoals Lago d’Averno en Fusaro je komt langs Casina Vanvitelliana en beklim je Monte di Procida voor een uitzicht over Capo Miseno.

Als je een goede fietser bent, dan kun je de route ook op de mountainbike doen.

Lees hier het verslag van Wouter die je al is voor gegaan.

Duur: 6.5 uur.

Begintijd: op aanvraag. Startpunt is je hotel.

Prijs: vanaf €120,00

Taal: Engels

ook op fietstour in Napels of omgeving?

Pin It on Pinterest