Mysterieus Napels onder de grond

Mysterieus Napels, Rione Sanità

Doen in Napels:

Mysterieus Napels 

 

Napels onder de grond.

 

In Napels zijn heel veel mysterieuze plekken te vinden waar het leven en de dood dicht bij elkaar liggen. Vaak onder de grond, in oude water reservoirs, of in tufsteen grotten.

Onder de stad Napels gaat een hele verborgen wereld schuil. Als je op pad gaat met de juiste mensen, dan kom je op de meest bijzondere plekken waarbij je zelfs tot 3000 jaar terug in de tijd gaat.

Op deze plekken dring je door tot de ziel van Napels en misschien leer je er zelf ook nog iets van. De mindset van de Napolitaan is zo anders.

Waar komt hun manier van omgaan met het leven vandaan? Hoe is de stad opgebouwd?

Maar als je dieper op de dingen in wilt gaan, dan raden wij je aan om kennis te maken met dit deel van Napels dat mysterieus is, maar graag haar geheimen aan je onthult. Zelfs die onder de grond!

Wil jij niets unieks missen?

Ontdek dan de geheimen van mysterieus Napels. Geen massa toerisme of grote groepen. Maar unieke tours in direct contact met experts en locals onder begeleiding van een Nederlandse gids die kan vertalen en vertellen.  

  • Napels onder de grond.

Bezoek meerdere kleine opgravingen onder de grond van Napels. Dit doe je tijdens een privé bezoek aan een, voor de massatoeristen niet toegankelijke sites, samen met gepassioneerde archeoloog Carlo. Deze opgravingen gaan terug tot ongeveer 400 B.C. en de Griekse oorsprong van de stad. Je bezoekt ook een ondergronds stukje van het langste Romeinse aquaduct ooit gebouwd. Een unieke ervaring voor geschiedenis liefhebbers en mensen die (letterlijk en figuurlijk) graag  de diepte ingaan. Het bezoek is onder begeleiding van een Nederlandse local die alle informatie vertaald.

Lees een uitgebreide beschrijving over dit bezoek op mijn blog over ondergronds Napels.

Duur: 3 uur

Prijs* per persoon:

2-3 personen €87,00 per persoon 

4-6 personen €63,00 pp

7-10 personen €47,00 pp

*(je steunt hiermee het werk van archeoloog Carlo die alles zonder subsidies moet doen).

“Alsof je door een sleutelgat het Napels van bijna 3000 jaar geleden mag bewonderen.”

 

Bezoek een ossuarium met duizenden botten en schedels vol met boeiende verhalen en legendes. (momenteel gesloten)

Cimitero delle Fontanelle.

Bezoek deze zogenoemde begraafplaats, wat eigenlijk geen begraafplaats is, maar een ossuarium. Een mysterieuze plek, waar de geschiedenis van de stad je zal raken. Natuurlijke fenomenen hebben dit gebied beïnvloed en de geschiedenis bepaald. De  legendes en rituelen rondom het cimitero delle fontanelle zijn boeiend en een mix tussen folklore en religie.

Ontdek letterlijk en figuurlijk de verschillende lagen die er te vinden zijn in de stad. Het lekkere eten, de aardige mensen, de folklore, de kunst, dit zijn allemaal aspecten van Napels die aan de oppervlakte liggen en waar je direct mee in contact komt als je in de stad en vooral als je in deze wijk bent.

Geen zin om hier doelloos rond te lopen  zonder te begrijpen waar je naar kijkt?

 

Dan is het slim om met een Nederlandse local deze plek te bezoeken die de verhalen en betekenis kent van deze unieke plek en deze verhalen op een leuke en boeiende manier kan vertellen.

Geloof en bijgeloof, folklore en traditie.
Bezoek De altijd zwetende
schedel van Concetta.

Joost ging je al voor en dook samen met mij en zijn vrienden in mysterieus Napels. Dit was zijn reactie:

‘We hebben een lange top wandeling gehad door Napels met Iris en deels met Carlo, een archeoloog, die ons ondergrondse Griekse grafkelders en resten van het verbazingwekkende Romeinse aquaduct liet zien. Iris leidde ons met groot enthousiasme en humor en doortastendheid (met een groep van 12 heren wel nodig…) door een aantal wijken. Daarbij vertelde ze relevante verhalen, legendes, mythen, anekdotes over Napels van toen en nu, zodat we een beetje iets konden begrijpen van deze verbazingwekkende, chaotische en levendige stad. Het was helemaal goed. Verder konden wij door een tip van Iris op zaterdagavond mee met een schip de Golf van Napels op. Prachtig! Met lekker eten en een middernachtelijke zwempartij als bonus. Echt een aanrader! Iris, nogmaals onze grote dank voor je bijdrage aan onze mooie reis!’

Joost Bartelds

Zoek je meer informatie over alle mogelijkheden die er in Napels zijn om Napels onder de grond te bezoeken? Lees dan mijn blog op de website van John en Pieter van Sogno Italiano over 5 X Napels onder de grond bezoeken.

Klaar voor Mysterieus Napels?

Pin It on Pinterest