Mysterieus Napels

Mysterieus Napels, Rione Sanità

Doen in Napels:

Mysterieus Napels

In Napels zijn heel veel mysterieuze plekken te vinden waar het leven en de dood dicht bij elkaar liggen. Vaak onder de grond, in oude water reservoirs, of in tufsteen grotten. Onder de stad Napels gaat een hele verborgen wereld schuil. Als je op pad gaat met de juiste mensen, dan kom je op de meest bijzondere plekken waarbij je zelfs tot 3000 jaar terug in de tijd gaat.

Op deze plekken dring je door tot de ziel van Napels en misschien leer je er zelf ook nog iets van. De mindset van de Napolitaan is zo anders. Waar komt hun manier van omgaan met het leven vandaan? Hoe is de stad opgebouwd? Ontdek letterlijk en figuurlijk de verschillende lagen die er te vinden zijn in de stad. Het lekkere eten, de aardige mensen, de folklore, de kunst, dit zijn allemaal aspecten van Napels die aan de oppervlakte liggen en waar je direct mee in contact komt als je in de stad bent. 

Maar als je dieper op de dingen in wilt gaan, dan raden wij je aan om kennis te maken met dit deel van Napels dat mysterieus is, maar graag haar geheimen aan je onthult.

Tufstenen grot van Cimitero delle Fontanelle

  • Napels onder de grond. Bezoek meerdere kleine opgravingen tijdens een privè bezoek aan een, voor de massatoeristen niet toegankelijke site, samen met een gepassioneerde archeoloog. Deze opgravingen gaan terug tot ongeveer 400 B.C. Een unieke ervaring voor geschiedenis liefhebbers en mensen die (letterlijk en figuurlijk) graag  de diepte ingaan. Het bezoek is onder begeleiding van een Nederlandse local die alle informatie vertaald. 

 

Alsof je door een sleutelgat het Napels van bijna 3000 jaar geleden mag betreden…

 

  • Cimitero delle Fontanelle. Bezoek deze zogenoemde begraafplaats, wat eigenlijk geen begraafplaats is, maar een ossuarium. Een plek waar de geschiedenis van de stad je zal raken, natuurlijke fenomenen dit gebied hebben beinvloed, (fontanella komt van fontana- waterbron. De waterbronnen, hebben veel invloed gehad op deze wijk). De  legendes en rituelen rondom het cimitero delle fontanelle zijn boeiend en een mix tussen folklore en religie.
Geloof en bijgeloof, folklore en traditie.
Bezoek De altijd zwetende
schedel van Concetta.

Joost ging je al voor en dook samen met mij en zijn vrienden in mysterieus Napels. Dit was zijn reactie:

‘We hebben een lange top wandeling gehad door Napels met Iris en deels met Carlo, een archeoloog, die ons ondergrondse Griekse grafkelders en resten van het verbazingwekkende Romeinse aquaduct liet zien. Iris leidde ons met groot enthousiasme en humor en doortastendheid (met een groep van 12 heren wel nodig…) door een aantal wijken. Daarbij vertelde ze relevante verhalen, legendes, mythen, anekdotes over Napels van toen en nu, zodat we een beetje iets konden begrijpen van deze verbazingwekkende, chaotische en levendige stad. Het was helemaal goed. Verder konden wij door een tip van Iris op zaterdagavond mee met een schip de Golf van Napels op. Prachtig! Met lekker eten en een middernachtelijke zwempartij als bonus. Echt een aanrader! Iris, nogmaals onze grote dank voor je bijdrage aan onze mooie reis!’

Wil jij wel de diepte in gaan en het échte Napels leren kennen? Neem dan contact op om samen met mij een mooie ochtend of dag samen te stellen. 

Klaar voor Mysterieus Napels?

Pin It on Pinterest