Wat is er allemaal te doen en te beleven met Pasen in Napels?

Mocht je geboekt hebben om tijdens de Paasdagen Napels of omgeving te bezoeken, neem dan ook een paraplu mee. Eerste Paasdag kan het gaan regenen, maar daarna breekt eindelijk de lente los! Een heerlijke periode in Napels met veel zon en voor Nederlandse begrippen zomerse temperaturen.

Festival delle due Sicilie

Midden in het historisch centrum van Napels op het karakteristieke plein Piazza Dante is er op 1,2 en 3 april een street food en cultureel festival: ‘Festival delle due Sicilie‘.  Een evenement gewijd aan de stad en haar geschiedenis, culturele tradities, gastronomie en wijn. Eigenlijk alle eigenschappen die de identiteit van het Koninkrijk der Twee Siciliën hebben gekarakteriseerd en nog steeds kenmerken. Een geweldig festival om dus meer te leren over en te begrijpen van de cultuur en tradities van deze stad. Maar ook om het te beleven door middel van alle smaken, de geuren, de muziek en de optredens. Dit mag je niet missen!

1,2,3 april, Piazza Dante, 10.00-00.00, toegang gratis.

Street Food Parade Napels

Van 31 maart tot en met 2 april 2018 vanaf 12.00 tot aan 24.00 kun je je dagen heerlijk slenterend over de Lungomare Caracciolo, de boulevard van Napels doorbrengen en ondertussen allemaal lekkere hapjes en drankjes proeven.

De boulevard is de locatie van de International Street Food Parade van Napels. Over de boulevard zullen zo’n 40 food trucks verspreid staan. Daarnaast zal er ook heel wat ander vermaak zijn in de zin van optredens, muziek en kunst. De toegang tot de boulevard is gratis.

Zondag 1 april 2018 eerste Paasdag in Napels

Gratis Musea op de eerste zondag van de maand in heel Italie: Zondag 1 april zijn alle openbare musea gratis te bezoeken waaronder ook archeologiche sites zoals die van Pompei en Ercolano,maar probeer ook eens het archeologisch museum van de Campi Flegrei.

Pasquetta; Maandag 2 april, 2e Paasdag in Napels

In Napels noemen ze tweede Paasdag Pasquetta. Het gebruik is om op Pasquetta naar buiten te gaan, bijvoorbeeld de natuur in en te picknicken met vrienden. Eerste Paasdag wordt met familie doorgebracht, tweede Paasdag met vrienden.  Met picknicken wordt eten aan een picknick tafeltje in de buitenlucht bedoeld. Het liefst met bbq erbij.  Veel agriturismo’s hebben een speciaal Pasquetta menu waarin rekening wordt gehouden met het hele gezin.  Hoe dan ook, ook op deze dagen draait het allemaal vooral om eten. Het typische Paas gebak van Napels is de pastiera, overal nu flink te krijgen.

Pastiera, typisch Napolitaans Paas gebak

Pastiera, typisch Napolitaans Paas gebak

 

Pasquetta in Capodimonte met Aperipark

Een plek in de buitenlucht waar de Napolitaanse locals graag naartoe gaan op Pasquetta is bijvoorbeeld het bos /park van Capodimonte. Bij Via Lieti, de ingang van Via San Rocco is er vanaf een 10.00-22.00 non stop picknick op het gras, en er zijn barretjes en eetgelegenheden, kunst en animatie voor de kinderen. Leuk om te combineren met een bezoek aan het museum van Capodimonte.

Gospel Show in Complesso Monumentale van Donnaregina

Op tweede Paasdag om 19:00 is er een bijzondere gospel show  van Rita Ciccarelli & Flowin’ Gospel en Junior Robinson in de schitterende kerk Donnaregina Nuova.

Waar: Complesso Monumentale Donnaregina – Museo Diocesano Napoli adres : Largo Donnaregina, Napels

Entreeprijs: rij 1-12: € 30 volwassenen, € 15 kinderen tot 12 jaar – rij 13-24: € 25 volwassenen, € 12,50 kinderen tot 12 jaar
Reserveren verplicht:  334.11.19.819 Claudia Bestel hier je kaarten online.
E-mail: prenotazioni@viverenapoli.com

PasquetTamarra al Lanificio 25 met Tony Tammaro

Voor iedereen die in de stad is, maar geen zin heeft in buitenlucht en kinderen, maar wel in andere jongeren ontmoeten, in goede muziek en een trendy location moet echt naar deze super hippe plek in deze oude wolfabriek gaan Lanificio 25. Vanaf 15.30 begint het feest, met Dj’s en gratis pasta en hapjes voor iedereen. Entree: €10.90.

Pasquetta Brunch bij Arenile

Arenile, een location aan zee, een hippe uitgaans gelegenheid waar je kunt genieten van muziek, street food en nog veel meer.
Pasquetta met 12 uur non stop muziek, street food, bars en veel verschillende dj’s die elkaar afwisselen maar zorgen voor 12 uur non stop muziek.

Als je voor 15.00 binnenkomt hoef je geen entree te betalen, tot 17.00 is het €10,00 en vanaf 20.00 €15,00.

 

Vergeet niet een mega chocolade Paasei te kopen voor het ultieme paasgevoel bij bijvoorbeeld Gay Odin!

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Napels in April? Tentoonstellingen en optredens? Lees dan mijn blog met de agenda voor april. www.localinnaples.com

Pin It on Pinterest