Street art in Napels

Bosoletti aan het werk in Napels

Doen in Napels:

Street ART tour in Napels

Al sinds mijn eerste kennismaking met street art tijdens mijn studententijd in Amsterdam op de PABO trekt graffiti mij enorm aan. De laatste jaren is graffiti overgegaan tot een echte kunstvorm met enorme master pieces.

Vroeger was het vaak illegaal, tegenwoordig worden kunstenaars uitgenodigd om werken te maken om bepaalde plekken in de stad mooier of interessanter te maken. Street art vertelt vaak de geschiedenis en de verhalen van de stad en de bewoners. Dit is ook in Napels het geval.

Wist je dat de eerste vormen van graffiti in de opgravingen van Pompeii zijn gevonden. Graffiti hoort dus ook echt bij de cultuur hier en gaat ook echt eeuwen terug in de tijd qua gebruik. Dat zie je in de hele stad terug komen, soms ook met veel tags en en lelijk geklieder.

tags graffiti Napels

In Napels zijn er meerdere heel erg mooie werken te bewonderen met boeiende verhalen en betekenissen. En laat ik nou toevallig nét weten waar je de mooiste werken kunt vinden. Daarnaast ken ik natuurlijk ook nog de verhalen en betekenis die erbij horen. 

Stel samen met mij je street art tour in Napels samen. We kijken waar je interesses liggen en gaan zo samen op jacht naar de mooiste werken en verhalen. 

Namen van bekende kunstenaars die je hier tegen kunt komen zijn:

  • Banksy
  • Bosoletti
  • Zilda
  • Blu
  • Cyop & Kaf 
  • Jorit Agoch
  • Joan Aguilo
  • Alice Pasquini

Zilda in Napels

Hou je niet zo van street art en leg je je focus liever op iets anders? Ga dan mee op street food tour of ga op stap met een local.

Napels is een al je zintuigen aansprekende stad. Het leeft, het bruist. Het schreeuwt. Maar o wat hebben wij het heerlijk gehad. Ons weekend zijn we begonnen met de streetart tour onder de bezielende rondleiding van Iris de Brouwer, een local in Napels. Ze is enthousiast, weet veel over de Napolitaanse tradities en gewoontes te vertellen. Het slenteren door de stad voelde voor ons alsof we aan de wandel waren met een goede vriendin. We hebben zoveel mooie streetart gezien! En zelfs een verborgen bananen binnentuin. En ook de “angst” is weggenomen voor de beruchte quartieri spagnoli! In NL werden we gewaarschuwd “oeh, dat is niet zo’n lellere buurt” en “ik zou daar niet nasrtoe gaan”. Non è vero. Tuurlijk moet je opletten, maar dat moet je in “ons” Amsterdam ook.
Wij willen zeker weer terug naar Napels. Abbiamo perduto il nostro cuore nel Napoli!

Cara Iris,
Tante grazie a te. Abbiamo avuto belli tempi.
Speriamo a riverderci.
Baci di Nick e Tamara dai Paesi Bassi 💋

Tamara Koster - Westeneng

Wil jij ook je street art tour samenstellen?

Pin It on Pinterest