Ook in de maand juni zijn er weer heel veel leuke dingen te doen in Napels. Van pizza eten in de buitenlucht aan de boulevard van Napels tot veel muzikale en culturele activiteiten.

 • Napoli Pizza Village!

Eindelijk is het weer zo ver! Van 1 tot en met 10 juni 2018 is het leukste, gezelligste en meest unieke, maar tegelijkertijd ook karakteristieke evenement voor de stad Napels: Napoli Pizza Village, weer terug in de stad.

Met:

 • De 50 beste  pizzeria’s van Napels allen samen aan het werk in de buitenlucht.
 • Een sprookjesachtige boulevard met uitzicht op de baai van Napels voorzien van 50 houtovens, gezellige lange tafels en echte pizza kunstenaars.
 • Menu bestaande uit:  Pizza Margherita of pizza Marinara zoals de andere jaren of een specialiteit naar keuze van de pizzeria’s zelf, een drankje, een ‘dolce‘ (zoet hapje) en een napolitaanse koffie.
 • Elke avond gratis live muziek van bekende Italiaanse artiesten.

Koop hier alvast je tickets online of koop het bij de village zelf. Je betaald €12,00 voor een voucher waarmee je recht hebt op 1 pizza, 1 drankje, 1 dolce (of een zakje snoepjes) en 1 koffie.

 • Napoli Strit Festival 2018

Napoli strit festival speelt zich af in de smalle straatjes in het historisch centrum van Napels op 8 en 9 juni tussen Piazza Gesù Nuovo en Piazza San Domenico Maggiore. Het is een straatfestival waar kunstenaars hun kunsten laten zien. Een unieke avond, waar Napels wederom verandert in een openlucht theater. Acrobaten, clowns, jongleurs, muzikanten, body painters, maar ook muziek en gedichten.  Om mee te maken!

Zondag 3 juni zijn alle openbare musea gratis te bezoeken waaronder ook archeologiche sites zoals Pompei en ercolano. Lees meer hierover op mijn blog over de vaste gratis eerste zondag van de maand in heel Italie.

 • Vuurvliegjes!

In de maand juni is er het unieke spectakel van de vuurvliegjes te bewonderen in de Campi Flegrei. De vulkanische omgeving rond Pozzuoli. Er worden verschillende avonden georganiseerd, zoals Luccioland door La Danza della Farfalla met de Duitse Evelyn of een wandeltocht op de berg Gauro of in het bos van Cuma op zoek naar de vuurvliegjes door Geaverde excursioni. Komende vanaf Napels kun je misschien wel het beste contact opnemen met Taxi Pozzuoli waar de betrouwbare Gennaro je voor een eerlijke prijs naar dit unieke evenement zal brengen en ook weer op zal halen. Je kunt ook contact opnemen met mij om samen de deelname aan deze bijzondere en unieke ervaring te regelen.

 • Varen in de baai van Napels met Batò Naples

Wat kan ik genieten van varen in de baai van Napels! De meeuwen die achter de boot aanvliegen en meevliegen. De unieke kijk op de kust van Posillipo, de monumentale panden, de kleuren, de huizen, de natuur, het water. Vanaf zaterdag 9 juni is het weer mogelijk om voor een zeer redelijke prijs een aangenaam rondje in de baai van Napels te maken  met Batò Naples. De boot vertrekt elke zaterdag en zondag vanaf molo Alilauro di Mergellina (Via Caracciolo,11) om 9.30 – 11.00 – 12.30 – 16.00 – 17.30 – 19.00. Prijs voor mensen die ingeschreven staan als wonende in Città Metropolitana di Napoli €6.90 kinderen tot 14 jaar €5,00. Iedereen van buiten Napels betaald € 8.90 en kinderen €5. Bij groepen boven de 20 personen graag wel van te voren reserveren.

 • That’s Napoli Live Show

Het is geen koor, het is geen muziekgroep, maar een levensfilosofie. Zo promoot de That’s Napoli Live Show zichzelf . Ook in de  maand juni kun je naar een spetterend optreden van deze groep gaan op een lokatie midden in het historisch centrum van Napels;  in de kerk San Potito. Dompel je onder in de klanken van traditionele Napolitaanse liederen, moderne songs, eigenlijk van alles wat, gebracht door een energieke en enthousiaste groep jongeren. En je kunt heel handig van te voren al online kaartjes reserveren en kopen en meteen zien welke data er nog beschikbaar zijn (optreden van vrijdag tot en met zondag).

 • L’esercito di Terracotta e il Primo Imperatore della Cina

Tentoonstelling over het leger van terracotta van de eerste keizer van China. Met replica’s op ware grote. Nog te bezoeken tot 1 juli 2018.

 • Carta Bianca, Il Sensibile da Guardare

Tentoonstelling in Museo di Capodimonte Carta Bianca, Il Sensibile da Guardare:  10 zalen  ingericht door 10 internationale personen. Allen bekend, maar op verschillende vlakken. Ze hebben de vrijheid gekregen om helemaal vrij een zaal in te richten met werken uit de opslag van het museum met als enige verplichting hun keuze toe te lichten.

Openingstijden: Maandag–vrijdag  9.00 – 13.00 & 14.00 – 17.00, Zaterdag 9.00 -14.00
Entree €12,00 inclusief entree rest van het museum

 • Pompei@Madre. Materia Archeologica

Een tentoonstelling op de derde verdieping van het museum voor hedendaagse kunst MADRE in het historisch centrum van Napels. Een combinatie van archeologische vondsten en hedendaagse kunst.

Openingstijden: wo-ma van 10.00-19.30 Dinsdag gesloten.

Entreeprijs: € 8,00 Op maandag is de entree in het museum gratis.

 • Poison – Il potere del veleno

In het monumentale gebouw Palazzo Fondi is er een boeiende tentoonstelling over de kracht van gif  “Poison – Il potere del veleno“. Weer eens wat anders! En leuk met kinderen…

Via Medina 24 Entreeprijs: €12,00

Openingstijden ma-vrij 9.00-18.00 zaterdag 9.00-13.00 Te zien tot 1 juli 2018.

 • Io Dalì

In het Palazzo Degli Arti in Napels, het PAN, is er een bijzondere tentoonstelling met voornamelijk foto’s over het geheime leven van Salvador Dalì. Nog te zien tot en met 10 juni 2018.

Openingstijden: zondag 9.30-13.30, wo-za 9.30-19.30

Entree: PAN is gratis, de tentoonstelling van Dali kost €10,00.

Bezoek je Napels en wil je samen met mij op stap door de stad om op plekjes te komen waar je anders nooit gekomen was en te begrijpen wat je ziet en wat er om je heen gebeurd? Aarzel dan niet en neem direct contact met mij op (idebrouwer@hotmail.com). Ook last minute! Misschien heb ik nog plek!

Pin It on Pinterest

Chat openen