Beleef Napels vanuit je huiskamer door middel van virtuele tours en online optredens. Op deze manier komt Napels gewoon naar je toe! Veel belangrijke musea in Italië, maar ook in de rest van de wereld hebben hun deuren virtueel opengesteld door middel van tours, foto’s en informatieve beschrijvingen. Op de website van Time to Momo kun je de ook blogs vinden van virtuele tours in Parijs, Londen, Florence, Bilbao, Milaan, Rome, Wenen, Madrid, Kopenhagen, New York. Natuurlijk kan Napels hierin niet achterblijven.

Virtuele tour door het MANN

Het archeologisch museum van Napels, het MANN, is één van de grootste, rijkste en belangrijkste musea ter wereld. Er is zoveel te ontdekken dat ook als je dit museum al ooit eens bezocht hebt, het toch nog steeds de moeite waard is om het museum ook nog eens virtueel vanuit je luie stoel te bezoeken.

Het museum heeft zeven routes online gezet. Tijdens de virtuele tours kun je ook veel achtergrond informatie vinden in het Engels. Bezoek onder andere de Egyptische collectie en de Galleria degli Impertori.

Vanaf de website van  het MANN kun je de sectie Visit il Mann aanklikken waarna je met Google Arts & Culture meer dan 750 werken, digitale tentoonstellingen en virtuele routes kunt volgen.

Teatro San Carlo

Altijd al een keer naar de opera gewild in het prachtige antieke en koninklijke theater San Carlo in Napels? Het San Carlo theater blijft de komende tijd tijdens de lockdown virtueel open. Met als doel haar grandioze muziek in de huiskamers te brengen en deze moeilijke dagen te vullen met kunst.

Op de onderstaande data kun je om 20.00 aanschuiven bij de volgende online concerten, opera’s en balletuitvoeringen. Ze zullen te zien zijn via de Facebook, Instagram en Twitter accounts van het theater.

Daarnaast kun je via Facebook, Twitter en Instagram een virtuele tour maken in het theater. Verschillende spektakels van voorafgaande seizoenen zijn terug te zien en te horen op Rai Play, You Tube en Opera Vision.

  • 25 maart – BALLET De Notenkraker – van P. I. Tchaikovsky
  • 28 maart  – OPERA Ermione – van G. Rossini
  • 30 maart – CONCERT Zilberkant / Laca
  • 01 april – OPERA Manon Lescaut – van G. Puccini
  • 04 april – OPERA Carmen – van G. Bizet
  • 06 april – BALLET Pulcinella – van I. Stravinsky
  • 08 april – BALLET La Dame aux Camélias – van C. Davis

Het spoorwegmuseum van Pietrarsa

Het nationale spoorwegmuseum van Pietrarsa bij Napels oftewel het Museo Nazionale Ferroviario di Pietrarsa opent virtueel haar deuren door middel van een aantal onder andere historische filmpjes. De filmpjes vertellen de geschiedenis van deze fabriek uit de Bourbon periode van Napels. In deze fabriekshallen die stammen uit 1842 werden stoommachines voor schepen en ketels voor locomotieven gebouwd. In 1839 reed namelijk ooit de eerste stoomtrein op het vaste land in Europa van Portici naar Napels. Normaal is dit een mooi bezoek voor families met kinderen die van treinen houden.

Extramann

Via deze link van Extramann kun je op allemaal interessante sites komen waar virtuele tours, prijsvragen, optredens en informatie worden gedeeld. Alles om de mooie cultuur en geschiedenis van Napels bij de mensen thuis te brengen!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest