Wat is er allemaal te doen in Napels in de maand september 2019? In Napels is de zomer namelijk nog lang niet voorbij… Ik zet de leukste activiteiten en evenementen op een rijtje, want het belooft een leuke maand te worden. Als je het geluk hebt om in deze periode in Napels te zijn, dan wil je natuurlijk niets missen!

Tentoonstelling Vesuvio Bagliori nella notte.

Een tentoonstelling van Nicola Migliozzi van 13 september tot 2 oktober in Castel dell’Ovo. Gratis te bezoeken, dus waarom niet uit proberen! Eind september beginnen er nog meer mooie tentoonstellingen in Napels. Lees hierover in mijn blog voor Time to Momo.

Gratis musea

Op zondag 1 september 2019 zijn de volgende musea gratis geopend:

Museo e Real Bosco di Capodimonte met de tentoonstellingen Fabre, Depositi en Canova.

Museo Madre met een fototentoonstelling van de opnames van de serie De Geniale Vriendin van de Napolitaanse Romans.

 Palazzo Stigliano Zevallos met een tentoonstelling “compianto sul cristo morto” di Sandro Botticelli.

San Gennaro

19 september is een feestdag voor Napels, het is namelijk de feestdag van de patroonheilige van Napels, San Gennaro. Alle scholen en bedrijven in Napels hebben een vrije dag. Op 19 september kun je in de kathedraal van Napels hopelijk het wonder meemaken van het vloeibaar worden van het bloed van San Gennaro. Ook de dagen na 19 september is de ampul met het bloed van San Gennaro nog te zien in de kathedraal. Er worden veel evenementen, religieuze en niet religieuze activiteiten  georganiseerd. Op 19 september zijn bovenstaande musea gratis geopend met als aanvulling het Archeologisch Museum van Napels (MANN) en  ook de sites van het archeologisch park van de Campi Flegrei.

Bufala Fest – non solo mozzarella

Vanaf zaterdag 31 augustus tot 8 september 2019 kun je langs de boulevard van Napels, Lungomare Caracciolo, genieten van heerlijke culinaire hoogstandjes. Daarnaast zijn er elke avond vanaf 21.30 optredens en concerten. Met deze heerlijke avond temperatuur een aangename manier om de avonden hier in de buitenlucht door te brengen.

Bufala Fest Zaterdag 31 augustus en 7 september en zondag 1 en 8 september 12.00-16.00 & 19.00-00.00 ma-vrij 19.00 – 00.00.

Napoli Pizza Village

Van 13 tot 22 september is er weer het jaarlijkse lievelingsfestival van de Napolitanen: Napoli Pizza Village. De beste pizzeria’s uit Napels en omgeving presenteren hun lekkerste pizza’s op één van de mooiste plekjes van de stad, de boulevard van Napels, Lungomare Caracciolo. Naast pizza zijn er ook leuke optredens zoals die van Mahmood (bekend van het songvestival dit jaar.)

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Chat openen