Kunsttour Napels

Kunst en architectuurtour Napels

Doen in Napels:

kunst en architectuur tour Napels 

Tijdens een kunst en architectuur tour  ontdek je de ontelbare hoeveelheid aan kunst die er te vinden is in Napels uit vele verschillende periodes van de kunstgeschiedenis. Zoals met alles in Napels, moet je maar nét weten waar de mooiste schatten verstopt zitten.

Nederlandse local in Napels Leny weet, na de vele ontdekkingstochten die ze heeft gemaakt door de stad, de mooiste kunst te vinden en deelt dit graag met je!

Leny heeft zelf de kunstacademie afgerond en begeleid al bijna 20 jaar culturele reizen voor SRC reizen. Haar fascinatie en liefde voor de stad Napels heeft haar hier laten blijven en settelen.

 

Kunst en architectuur tour door het historisch centrum van Napels

 

*Voorbeeld van een wandeling:

Tijdens deze wandeling met Leny zie je niet alleen de pracht en praal van de vroegchristelijke-, middeleeuwse-, renaissance– en barokkunst voorbijkomen, maar hoor je ook de achtergrond en smeuïge anekdotes die daarbij horen. Het leuke aan Leny is dat zowel de kunstkenner als de nitwits en zelfs kinderen graag naar haar luisteren. Leny past haar verhaal naadloos aan, aan wie er voor haar staat.

 • Jullie beginnen de wandeling bij de kerk van San Giovanni a Carbonara. Een kerk die niet druk bezocht wordt door toeristen ondanks de prachtige renaissance werken die er te zien zijn. Je ziet er onder meer de Caracciolo di Vicokapel en de Cappella del Sole met schitterende fresco’s uit de 16e eeuw en een met majolicategels geplaveide vloer.
 • Daarna vervolgen jullie je weg naar de Dom van Napels. In deze kerk zie je kunststromingen voorbij komen uit de vroegchristelijke periode tot en met de barokstijl met als hoogtepunt de kapel van San Gennaro.
 • Vanuit de tuin van het voormalige kloostercomplex Santi Marcellino e Festo met de prachtige majolica koepel zie je de 18e eeuwse dubbele trap van de beroemde Napolitaanse architect Luigi Vanvitelli (zoon van de uit Amersfoort afkomstige kunstschilder Casper van Wittel).
 • Op het Piazza San Domenico Maggiore zien we de barokke guglia van de heilige Dominicus. In de indrukwekkende kerk gewijd aan dezelfde heilige zie je de prachtig bewaard gebleven 14e eeuwse fresco’s van Pietro Cavallini.
 • Jullie vervolgen je weg door Spaccanapoli waar je verschillende historische palazzi met bijzondere cortile zullen zien. Aan de Piazza del Gesù Nuovo zie je de vreemde façade van de Gesù nuovo die vol met symboliek zit.
 • Jullie eindigen de wandeling bij de kerk van Sant’Anna dei Lombardi een kerk boordevol indrukwekkende kunstwerken. Je ziet onder meer de piccolominikapel met de fraaie cosmatenvloer, de schitterende fresco’s van Giorgio Vasari in de oude sacristie en de indrukwekkende beeldengroep van de bewening van Christus uit 1492, vervaardigd in terracotta.

Duur: 3 uur

Inclusief: Rondleiding door Nederlandstalige lokale gids Leny

Exclusief entreegeld: Capella San Gennaro €3,00 Doopkapel Dom €2,00 en eventueel ander entreegeld

Prijs: 

 • Privé tour  €250,00

Groepen op aanvraag. 

Laat je meenemen door Leny op een unieke tour door Napels

De kunst architectuurtour kan helemaal aangepast worden op persoonlijke interesses en niveau. 

Andere kunst en architectuur tours die tot de mogelijkheden behoren

 

 • Barok kunst tour
 • Caravaggio tour
 • Liberty tour
 • Tour onder leiding van Leny in het Museum van Capodimonte

 

 

Wij willen je nog van harte bedanken voor de geweldige tour die we met Leny konden doen. Zij is echt een geweldige gids en heel fijne dame. We hebben genoten van de ontspannen rondleiding vol liefde voor de stad en haar bewoners.
Kris en Christine

Boek nu de unieke kunsttour door Napels

Pin It on Pinterest