Boek Verdwaald in Napels

Verdwaald in Napels kinderboek

 

Bestel het boek Verdwaald in Napels

 

(voor)leesboek, reisgids en wandelroute in één!

Bestel nu het boek Verdwaald in Napels met schitterende illustraties, een spannend en leuk verhaal voor jong en oud, veel weetjes en achtergrondinformatie over Napels, plattegronden en een wandelroute door het centrum van de stad.

‘Handig pocketformaat waardoor gemakkelijk mee te nemen in je koffer, handtas of rugzak.’

Na de ontsnapping en de veilige thuiskomst van poes Nola waar Leny mee samenwoont in het historisch centrum van Napels, besloten Leny en Iris een informatief kinderboek te maken over Napels met de avonturen van ontsnapte poes Nola erin verweven.

 • Het boek vertelt over alle plekken waar Nola terecht komt tijdens haar wandeling door Napels.
 • De route die Nola loopt door het historisch centrum valt ook echt te belopen.
 • Er zijn 5 handige plattegronden achterin het boek te vinden.
 • In de tekst staan regelmatig Italiaanse of Napolitaanse woorden en uitdrukkingen.
 • In de woordenlijst achterin het boek kun je de betekenis hiervan opzoeken.
 • Alle illustraties in het boek zijn met de hand getekend door Leny Boerstra van Helenarte.
 • De teksten en het verhaal zijn van Iris de Brouwer van Local in Naples en auteur van reisgids Time to Momo Napels.
 • Na ieder hoofstuk met een avontuur van Nola volgt er een verdieping met handige achtergrond informatie en leuke weetjes over de plek waar Nola net in het verhaal is geweest.
 • Het boekje is niet alleen geïllustreerd, maar ook grafisch vormgegeven en uitgegeven door Leny Boerstra, Helenarte!

 

 

Verdwaald in Napels Moscati

Familie tour door Napels

Wat en wie je in het verhaal tegenkomt, kun je in het echt ook in de straten van Napels tegenkomen. Daarnaaast kun je je laten begeleiden door Leny of Iris en samen door Napels lopen en in de voetsporen van Nola treden tijdens een familie vriendelijke tour door Napels. Je krijgt het boekje van te voren thuis toegestuurd. Ook tieners vinden het erg leuk om met Poes Nola door Napels te lopen.

Waarom zou je boek Verdwaald in Napels bestellen?

 • Wil je op een leuke manier de stad nog beter leren kennen en de dingen die je ziet als je door de straatjes loopt beter begrijpen?
 • Heb je je reis naar Napels al geboekt en wil je meer weten over de stad zonder dat je een saaie reisgids moet doorlezen?
 • Zie je er tegen op om met je kinderen door de stad te moeten sjokken? Met dit boek in de hand hebben ze een doel en ontdekken ze Napels samen met poes Nola. Speels, avontuurlijk en onvergetelijk! En het wordt nog leuker als je een tour doet met Iris of Leny en zelfs poes Nola echt tegenkomt!
 • Steun je graag Leny en Iris die zonder werk kwamen te zitten door Corona, maar niet bij de pakken neer bleven zitten? Door hun kennis en talenten te bundelen hebben ze dit boek helemaal van het begin tot het eind zelf gemaakt èn uitgegeven.

 

  • Geschikt voor alle leeftijden.
  • Leuk om voor te lezen vanaf 5 jaar.
  • Leuk om zelf te lezen vanaf 8 jaar.
  • Prijs: €17,95 exclusief verzendkosten (€4,10 in Nederland €7,75 Europa, €1,70 Italië)

Bestel nu het boek Verdwaald in Napels

Su e Giù per Napoli

De Italiaanse vertaling van Verdwaald in Napels, Su e Giù per Napoli  is vanaf nu te bestellen. Precies hetzelfde boek en verhaal, maar dan in het Italiaans.

Het boek is geschreven op een directe en duidelijke manier, gebruik makend van een basis Italiaans die geschikt is om je Italiaans mee te oefenen. Na de basis vertaling, gedaan door Iris met hulp van Peppe, heeft schoonzus Silvia Marotta (werkzaam bij de krant Corriere del Mezzogiorno in Napels) uren en uren samen met Iris zin voor zin nagelopen en herschreven om het een mooi geschreven geheel te maken.

Daarnaast heeft Silvia er een aantal mooie Napolitaanse zinnen en uitdrukkingen in verwerkt. Wil je het boek bestellen als aanvulling op je Italiaanse lessen? Heb je Napolitaanse of Italiaanse vrienden? Bestel dan hier de Italiaanse versie van Verdwaald in Napels.

 

Bestel nu het boek Su e Giù per Napoli

Su e Giù per Napoli

De poes Nola wilde eindelijk eens de stad Napels in en weet op een slimme manier aan haar baasje te ontsnappen. Geef haar eens ongelijk. Er zijn weinig andere steden waar zoveel te zien, te horen, te ruiken en te beleven is. De ontdekkingstocht voert haar langs pleinen en stegen, ze doet kerken en markten aan, ontsnapt aan een valse kater en sluit vriendschap met een slimme ekster. Uiteindelijk keert zij veilig terug bij haar baasje, moe maar voldaan. En een stuk wijzer over haar stad. Net als de lezer van dit alleraardigste, informatieve en fraai geïllustreerde boek.

Gert Hage

Journalist en auteur van het boek Napels: Een duivels paradijs.

Bestel Verdwaald in Napels

Pin It on Pinterest