In de media

Local in Naples Iris de Brouwer en Giuseppe Renzuto Iodice in de Nederlandse en Italiaanse media

Napels in de media volkskrant magazine

Volkskrant Magazine

Journaliste Mirjam Bosgraaf stuurde een berichtje op LinkedIn: Heb je zin om over Napels te vertellen? Natuurlijk! Nooit hadden we verwacht dat we in de media zouden komen met zo’n mooi artikel. In het artikel vind je onze persoonlijke tips en uitleg over Napels, jawel…. in het Volkskrant Magazine!

Lees het artikel: Napels, rauw,warm en menselijk.

Of in het Engels bij Take To News

in de media algemeen dagblad

Algemeen dagblad

Tijdens Corona kwam ons bedrijf natuurlijk helemaal stil te liggen. Angelo van Schaik interviewde ons hierover voor het Algemeen Dagblad  wat, tot ons geluk, tot heel wat aanvragen leidde in deze extreem moeilijke periode.

 

Groeten uit Italië, Italië Magazine

Italië magazine

Voor het Italie Magazine nummer 3 uit 2019 werden we gevraagd voor een heel mooi en persoonlijk interview over ons leven hier in de Baai van Napels, Pozzuoli. De aanpassingen die we hebben moeten doen en de kijk op de stad en de omgeving. Gevolgd met de aankondiging dat we ondanks alle culturele verschillen na 16 jaar samen toch eindelijk gingen trouwen op 14 juni 2019. Het artikel is te lezen vanaf pagina 58.

in de media Smaak van Italie

De Smaak van Italië

Op het moment dat wij tijdens de corona lockdowns weer naar buiten mochten, maar we geen klanten hadden, zijn we begonnen met het maken van een videoreeks die niet onopgevallen bleef. De Smaak van Italie besloot de video’s wekelijks te delen op hun social media platforms en website en schreven er een stukje over in hun magazine. 

Napels en Maradona

TV Rijnmond FC Reismond

 Frank Stout van TV Rijmond  belde in september 2017 op: ‘Kunnen jullie mij helpen om een aantal video’s te maken over Napels, Maradona en het verbod van de Feyenoord supporters in het stadion tijdens de wedstrijd Napoli – Feyenoord?’ Ons antwoord was: ‘goed, maar niet als het over de welbekende clichè’s gaat, maar over de echte ziel van Napels’. 4 afleveringen hebben we mee mogen maken samen met Frank Stout, met een resultaat helemaal naar onze tevredenheid. 

Time to Momo Napels van local Iris de Brouwer

Time to Momo

 In 2014 mocht ik de 100% Napels gids ontwikkelen en schrijven voor Mo’Media. 2014 was een periode dat het toerisme nog nauwelijks op gang was in Napels en alles moest nog ontdekt en ontwikkeld worden. 100% is ondertussen Time to Momo en er verschijnen regelmatig blogs over Napels op de website. Alle routes in Napels zijn ontwikkeld en geschreven door ons.

media il giornale maradona

Il giornale

Pim Faber van www.vinifabrini.com schrijft graag over voetbal. Toen hij echter over de haren van Maradona schreef die te vinden zijn in Bar Nilo In Napels, wisten wij hem een ander verhaal te vertellen. Wil je meer lezen over de haren van Maradona in Napels? Bestel dan Verdwaald in Napels.

Local in Napels in de Italiaanse media

Itlaiaanse Media napels

Corriere del Mezzogiorno

 

Toen de Franse krant Le Figaro Napels vergeleek met de derde wereld ontplofte de Napolitaanse media. Omdat wij flink wat reuring hadden veroorzaakt met het bezoek van verschillende scholen met soms wel 50 studenten in de beruchte buitenwijk Scampia en we ook nog een bezoek aan de wijk met belangrijke defensie medewerkers via de Ambassade van Nederland hadden georganiseerd, bleven we niet onopgemerkt met onze anti maffia tour. Hoe keken wij, die groepen naar deze plekken, brengen naar deze opmerking dan de Franse krant?

Local in Napels italiaanse media

Il Mattino – Vita da Salmoni

Journaliste Maria Pirro maakt samen met fotograaf Sergio Siani de reeks Vita da Salmoni in de krant Il Mattino. Il Mattino is de grootste krant van de regio. Hierin wordt verteld over levens en hoe mensen door zich aan te passen, soms tegen de stroom in te moeten zwemmen,  toch een bepaald succes of geluk bereiken. Zo ook mijn verhaal en mijn aanpassing in Napels en het begin van Local in Naples met een mooi stuk over Verdwaald in Napels die toen nog in de maak was! Artikel van 30 november 2020.

Italiaanse media Visit Italy

Presentatie Pizza Masterclass Visit Italy

17 januari is het wereld pizza dag en op 17 januari 2021, midden in Corona lockdowns, had ik Iris, de eer om de pizzamasterclass te presenteren vanuit Napels. De presentatie was in het engels en ik vertaalde live de tips en pizza demonstraties van Gino Sorbillo van Pizzeria Sorbillo, Antonio Falco van Pizzeria da Michele, Davide Civitiello van Caputo en Enzo Coccia van La Notizia. Een fantastische ervaring!

Pin It on Pinterest