Doen in Napels

Ga je met ons op tour?

Op stap met een local

Ga een paar uur op stap met een Nederlandstalige locale gids in Napels. Wij kennen de leukste plekjes en vertellen alles over het levende gebruikende moeilijkhedende cultuur en de tradities. Wij laten je de stad door onze ogen zien; iemand die er is opgegroeid en iemand die ook er eerst naar keek met ‘Nederlandse ogen’ maar door alle ervaringen en het verdiepen in de stad, door de stad heen heeft leren kijken. Ook Family Friendly tour beschikbaar.

thuis gebakken pizza met mortadella en pistache

Online thuis pizza bakken met Adriano

 

Leer online thuis de lekkerste pizza bakken. Ontdek de geheimen en fijne kneepjes van het bereiden van het lekkerste en luchtigste pizza deeg. Kom thuis op bezoek bij Adriano via een live verbinding en oefen meteen je Italiaans. Live vertaling in het Nederlands aanwezig!

museum Maradona tour

Maradona Tour in Napels

 

Tour met een Nederlandstalige Napolitaanse local. Hoor de verhalen in het Nederlands van iemand die het allemaal mee heeft gemaakt. We geven antwoord op de vraag hoe het komt dat Maradona nog steeds zo vereerd wordt in Napels en bezoeken unieke plekken waar je Maradona volop tegen komt.

street food tour local in Naples

Food tour Naples

Ontdek het lekkere street food in het historisch centrum van Napels tijdens de Food Tour Naples. Je proeft bijzondere en super smaakvolle traditionele hapjes en ontmoet ondertussen leuke locals. Proef bijvoorbeeld de gefrituurde pizza van Fernanda of drink een echte Napolitaanse koffie bij Giuseppe.  Street Food, die hoort bij het snelle leven van Napels!

Mysterieus Napels

In Napels zijn heel veel mysterieuze plekken te vinden waar het leven en de dood dicht bij elkaar liggen. Vaak onder de grond, in oude water reservoirs, of in tufsteen grotten. Onder de stad Napels gaat een hele verborgen wereld schuil. Als je op pad gaat met de juiste mensen, dan kom je op de meest bijzondere plekken waarbij je zelfs tot 3000 jaar terug in de tijd gaat.

anti maffia Napels

ANTI maffia tour in Scampia

Veel mensen denken aan de maffia bij Napels. Graag laten wij een andere kant zien. De ANTI maffia verenigingen die door middel van educatie en werkvooriening een alternatief bieden in de wijk Scampia. Beroemd van de de film en serie Gomorra. Sociaal toerisme dat direct positief bijdraagt in zowel economische als in mentale zin. 

combi wandel en fietstour Napels

combi wandel/fietstour

Bang om de mooiste plekjes en een unieke ervaring te missen? Dan is deze unieke combinatie van een wandel en een fietstour met ebikes de beste tour voor jou. Een persoonlijke wandeltour door de smalle straatjes van het historisch centrum direct gevolgd door een fietstour langs een aantal belangrijke highlights, de boulevard en een spectaculair uitzicht over de stad.

Street Art in Napels

De street art in Napels vertelt het verhaal van de stad. Stel samen met mij je street art tour in Napels samen. We kijken waar je interesses liggen en gaan zo samen op jacht naar de mooiste werken en verhalen. Je komt in Napels namen tegen van bekende street art kunstenaars zoals Banksy, Bosoletti en Zilda. 

vervoer Vesuvius

vervoer en transfers

Bij een bezoek aan Napels is het slim om van te voren alvast na te denken over het vervoer en de transfers in Napels. Sommige bezienswaardigheden, zoals Pompeii, de VesuviusSorrento, de Amalfikust en de Campi Flegrei liggen niet in de stad zelf. Wij denken graag met je mee en regelen privé transfers voor kleine en grote groepen.

Op zoek naar Elena Ferrante’s Geniale Vriendin

Wandelend door Napels leer je de plekjes kennen uit de boeken van Elena Ferrante. Bespreek de boeken met een Nederlandse local die een speciale band heeft met Elena en Lila en herbeleef de boeken in Napels zelf met met bijpassende geuren, geluiden en mensen.

Mindfulness in Napels

Een citytrip naar Napels in combinatie met yogamind-walk en meditiaties.

  • Tijd voor jezelf.
  • Een unieke locatie.
  • Cultuur.
  • Natuur.
  • Lekker en vers eten.
  • Professionele begeleiding van Renda Pronk, een bevlogen yoga en mindwalk instructrice en Iris de Brouwer de Local in Napels die de beste plekjes weet te vinden en te regelen.

Home Cooking Naples

Leer een typisch Napolitaans gerecht koken van een Nederlandse local. Eerst ga je samen boodschappen doen op de oudste markt van Napels; de Pignasecca. Ondertussen vertellen we je alles over wat er allemaal te zien en te vinden is op de markt. We halen lekkere smaakvolle rode tomaatjes en verse vis. Dit laatste doen we bij de beroemdste viskraam van de stad, waar ze je alles kunnen vertellen over de heerlijkste gerechten. 

Boottocht in de Baai van Napels

Napels vanaf de zee zien  is eigenlijk een ‘must’ als je op stedentrip in Napels bent. Napels is een stad om vanaf hoogte , van beneden onder de grond en vanaf zee te bewonderen. Dit maakt de stad ook zo bijzonder, er is voor iedereen wel iets te vinden!

Cultuur en thermen

Voed je ziel  met cultuur, geschiedenis, en kunst, voed je lichaam met een verwenmiddag in de natuurlijke thermen in de Campi Flegrei…de brandende velden. Plan een dag met eerst een bezoek aan de opgravingen van Baia, de thermen waar belangrijke Romeinse keizers naar toe gingen om te praten over politiek, te genieten van het leven. Een plek, mooi zoals de opgravingen van Pompeii, maar dan met bijna geen toeristen.

Fietstour in en rond Napels

Stap op de fiets en ontdek Napels samen met  een gepassioneerde local die je meeneemt naar de mooiste plekken. Als je een goede fietser bent, dan kun je in Napels op de mountainbike stappen en samen langs een mooie route langs de kust naar de Campi Flegrei, de brandende velden te rijden. Je kunt ook voor ebikes kiezen, dan kun je overal zonder moeite komen!

Voetbal wedstrijd S.S.C Napoli

Voetbalfans, maar ook niet voetbal fans zouden tijdens een bezoek aan Napels een wedstrijd van de voetbalclub van Napels in het stadion San Paolo mee moeten maken. Het is een ervaring op zich. Mede doordat het voetbal hier zo intens wordt beleefd, door jong en oud, mannen en vrouwen. 

Pin It on Pinterest