Online thuis pizza workshop Napels

pizza deeg maken

Doen in Napels:

Online thuis pizza workshop

Local in Napels geeft hier de unieke mogelijkheid om in de keuken van een  Italiaanse local in Napels de geheimen van de thuis gebakken pizza te leren kennen en live pizza te leren bakken tijdens deze pizza workhop.

Want als we iets gemerkt hebben in de afgelopen periode dan is het dat samen koken en samen eten fundamenteel is. En in Napels betekent dat samen pizza bakken.

 

 

Thuis pizza bakken tijdens de lockdown in Napels:

 

Toen tijdens de eerste lockdown in Napels in maart en april 2020 alle pizzeria’s gesloten werden en zelfs thuisbezorgen niet meer mogelijk was, begon iedereen thuis pizza’s te bakken. Ook wij.

Peppe ontpopte zich al snel, samen met Esmee, tot goede deeg kneders. We belden verschillende keren met Peppe’s moeder en zus, om nog eens goed het recept te noteren en te horen hoe we te werk moesten gaan. Toch waren we nog niet helemaal tevreden en Peppe begon te overleggen met vrienden, waarvan er tijdens de lockdown in onze verschillende vriendeappgroepen de meest fantastische thuis gebakken pizza’s voorbij kwamen. Waarvan die van Adriano er met kop en schouder bovenuit stak.

Fanatieke pizza bakkers

 

Bij Adriano ging het duidelijk verder dan hobby pizza bakken, dit was bijna professioneel thuis pizza bakken te noemen. Regelmatig begonnen wij hem tips te vragen, die direct de kwaliteit van onze pizza’s verbeterden. En zo ontstond langzaam dit idee. Ik ontdekte namelijk dat er in Nederland en België fanatieke pizzabakkers wonen die net als wij, keer op keer zichzelf proberen te verbeteren.

 • Heb je altijd al zelf thuis pizza willen leren bakken, maar weet je niet waar te beginnen?
 • Weet je niet welke  ingrediënten te gebruiken en hoe je de ingrediënten het beste kunt combineren?
 • Rijst je deeg niet goed of lukt het niet om de pizza mooi af te bakken?
 • Wil je de geheime kneepjes van het thuis pizza bakken leren van een ervaren Napolitaanse thuis pizza bakker?
 • Vind je het lekker om met je handen in het deeg te zitten, maar wordt je pizza nooit zoals je hoopt?
 • Hou je van de Italiaanse taal en leer je meer door te doen, te horen en te ervaren?

Meld je nu aan

voor de online pizza les, thuis bij Adriano en leer zelf pizza bakken in je eigen keuken.

Onze pizza bakker Adriano

 

Adriano is 45 jaar en geboren en getogen in de Golf van Napels. Hij komt uit Pozzuoli. Een mooi vissersstadje gelegen aan zee en daar woont hij nu nog. Hij is getrouwd met Barbara. Samen hebben ze twee kinderen en een bulldog. Adriano is civielrechtelijk advocaat van beroep. Hij heeft een veel eisende stressvolle baan. Om zich te ontspannen en op te laden is Adriano altijd op zoek naar nieuwe hobby’s en passies. Zijn grootste hobby’s zijn mountainbiken en thuis eigengemaakte pizza bakken. Zoals in alles wat hij doet, verbetert hij zichzelf constant en verbreedt hij zijn kennis. Voor Adriano is pizza veel meer dan eten alleen.

Pizza bakker Adriano

 Pizza staat bij mij voor traditie, smaak, maar ook voor innovatie; het is echter vooral een levend product. Het deeg komt in feite voort uit de vereniging van 4 tot 5 elementen (bloem, water, gist, zout en soms olie). Een pizza heeft een eigen levenscyclus (tussen rijzen en bakken). Het is aan degene die de pizza bereidt, om te begrijpen wanneer de pizza in het ‘middelpunt van het leven’ staat, want juist op dit moment geeft het het beste van zichzelf wat betreft smaak, geur en aroma.

Amateur thuis pizza bakker

Adriano leerde pizza maken door dat wat hij van zijn moeder heeft geleerd te combineren met de kennis die hij heeft vergaard als autodidact. Door middel van lezen, praten, ervaringen uitwisselen, video’s bekijken en heel veel oefenen is hij voor ons de beste amateur pizzabakker geworden die we kennen. Vrienden en kennissen kijken altijd reikhalzend uit naar een uitnodiging voor zijn beroemde pizza-avonden. En er is zelfs een unieke situatie ontstaan, want net als wij, bellen onze vrienden niet meer hun moeder voor de beste pizza bak tips, maar Adriano!  

Pizza bakken bij Adriano thuis

Wil jij de fijne kneepjes van het pizza bakken leren van Adriano online bij hem thuis in zijn ‘Tavernina‘? Schrijf je dan snel in voor de online thuis pizza bak les met Nederlandstalige vertaling en begeleiding. Je hebt de mogelijkheid om alle vragen die je hebt te stellen tijdens de live online les. 

thuis gebakken pizza margherita
thuis pizza bakken met Mortadella
speciale pizza bakken

Wat gaan we doen?

 

 

 • We gaan pizza’s maken in de elektrische thuisoven met een deeg dat enigszins lijkt op het deeg dat wordt gebruikt voor Romeinse panpizza.
 • Je leert over het “type 0″ –meel met 13-14 gram eiwit, in combinatie met biergist, water, zout en extra vergine olijfolie.  (Bij inschrijving ontvang je de boodschappenlijst en het recept).
 • We laten naast de klassieke pizza Margherita ook nog de bereiding van een extra speciale pizza zien.
 • Je leert live pizzadeeg te maken.
 • Je krijgt uitleg en voorbeeld in het Italiaans van een Italiaan met live Nederlandse vertaling.
 • Direct mogelijkheid om vragen te stellen.
 • Je leert de juiste volgorde van het toevoegen en mixen van de ingrediënten.
 • Je leert speciale technieken en fijne kneepjes die direct invloed zullen hebben op de smaak en kwaliteit van de pizza.
 • Je leert over de goede rijs tijd bij dit soort deeg.
 • Je leert het deeg te ‘vouwen’.
 • Je leert het in kleine broodjes te verdelen.
 • Je leert de beste techniek over hoe het deeg op de pizza plaat uit te vouwen.
 • Je leert de pizza beleggen.
 • Je leert de pizza in de verschillende fases af te bakken.

Duur: 2 uur (exclusief eigen voorbereiding, rijs-, beleg- en afbaktijd).

*let op, het deeg moet 12 tot 24 uur rijzen. Je maakt dus of van te voren een deeg met het vooraf opgestuurde recept en instructievideo en ook nog tijdens de les of alleen tijdens de les waarbij je de volgende dag de pizza afbakt.

Prijs: €17,00 per verbinding

NIEUWE DATUM:

* Zondag 19 december 2021

Tijd: 16.00

Nodig: Goede internet verbinding. We gebruiken ZOOM en de ingrediënten van de van te voren toegestuurde boodschappenlijst.

Programma op maat met speciale prijs voor vriendengroepen of teambuilding

Meld je aan voor 5 december 20.00

en betaal €13,00 in plaats van €17,00 voor de workshop van 12 december.

ook online pizza leren bakken?

Pin It on Pinterest