Anti-maffia tour in Scampia

Anti maffia tour

Doen in Napels:

anti-maffia tour 

 Bij Napels denken de meeste mensen ook aan de maffia, camorra genoemd in Napels. Camorra staat voor achterstand, geweld, onveiligheid. Daar willen wij geen aandacht aangeven, maar juist wel aan de anti maffia. Aan de mensen die positief bijdragen en zorgen dat de maffia geen voedingsbodem vindt. Omdat Peppe zelf uit Scampia komt, de wijk die bekend is geworden uit de serie en film Gomorra, maar het verhaal dat daar verteld wordt niet actueel meer is, willen wij een ander verhaal vertellen.

 

 

Het beste wapen tegen de camorra is educatie en legaal werk. Wij steunen dan ook met deze tour in Scampia verschillende verenigingen die keihard werken aan educatie, ontwikkeling, creativiteit, werkvoorziening en die alternatieven bieden tegen de criminaliteit. Daarnaast is het beeld dat bestaat over deze wijk en de mensen die er wonen niet correct. Wij laten graag de veerkracht, creativiteit en groei zien die te vinden is in de mensen die hier wonen.  Dit doen we samen met ervaringsdeskundige en strijder Ciro, die zonder angst, een natuurlijk overwicht, cultuur, liefde en een filosofische blik een zichtbare verandering teweeg heeft kunnen brangen.

” Wij doen dan ook geen camorra tour, maar heel overtuigd een ANTI-camorra tour. “

Laat je inspireren door deze mensen

en ben ervan bewust dat door dit bezoek wij de verenigingen en de mensen die met ons samenwerken zowel financieel als mentaal steunen in hun dagelijks werk.

 

 

anti camorra/anti maffia tour in Scampia

 Duur: 3  uur

 Personen: 4-20 personen met  ervaringsdeskundige gids en Nederlandstalige begeleiding

 *grotere groepen ook mogelijk, maar die worden dan opgedeeld.

 Inclusief:  ontmoeting met (ex)gedetineerde, begeleider van de vereniging en Nederlandstalige begeleider. Unieke verhalen en toegang tot unieke plekken.

 Route: te voet onder begeleiding van ervaringsdeskundigen, hun verhalen en NL vertaling en begeleiding. Het is dus echt mogelijk om tot een dialoog te komen.

  • Metrohalte Scampia (kunsthalte)
  • Vele ( beroemde zeil vormige gebouw)
  • Ex Piazze di Spaccio (voormalig drugsdealers plaatsen)
  • Case dei Puffi (beroemd deel van de wijk, we gaan hier niet naar binnen)
  • Officina delle Culture “Gelsomina Verde” (vereniging met 13 verschillende activiteiten)
  • Arci Scampia o Parco Corto Maltese (Het park van Scampia)

 

  • *Extra Optie: Lunch in multietnisch restaurant of lekkere lokale broodjes klaargemaakt in de salumeria om de hoek.
  • *Vervolg tour met minibus naar het universitair gebied van de wijk en langs de Judoschool Maddaloni. (alleen mogelijk in de middag).
  • *programma kan ook helemaal op maat gemaakt worden

Prijs: Vanaf €37,00 pp

 

 

 

Een groot compliment voor Local Naples! Wij maakten iets unieks mee en Iris heeft dat voor ons geregeld. Bijna jaarlijks bezoeken wij de intrigerende stad Napels met z’n verschillende wijken en sferen. En nu voegen wij de wijk Scampia daaraan toe. Een wijk met een ruwe kant door de aanwezigheid van de georganiseerde misdaad. Een werkelijke unieke rondleiding door Scampia geïnitieerd door Iris en verteld door Ciro, ervaringsdeskundige en nu leidinggevende van een organisatie die de jeugd uit Scampia een alternatief kan bieden, kregen wij inzicht in de structuur van de Camorra in de wijk en de hoopvolle tegenkrachten van de bewoners. Ook dank voor de rol van Giuseppe ( echtgenoot van…) en al helemaal voor zijn gastvrije zus die ons trakteerde op een heerlijke lunch. Wij genoten van de inhoud en de gemoedelijke persoonlijke sfeer. Wij hebben voor Napels er een goed contact bij!
Thom Pronk

Krijg hier alvast een beeld van een onderdeel van het bezoek aan Scampia met Ciro Corona.

Boek nu de unieke anti-maffia tour 

Pin It on Pinterest