Local in Naples is direct na het opheffen van de volledige lockdown in verband met COVID-19 en de coronacrisis van maart en april 2020 begonnen met het opnemen van een video serie over Napels. Local in Naples…en de unieke plekjes van de Golf van Napels.

Video’s over unieke plekjes

Er was geen geld om te investeren, maar wel tijd (we konden nog niet aan het werk, alleen nog maar een paar uurtjes in de ochtend naar buiten zonder mondmasker). We wilden simpele, niet perfecte video’s van een minuut of drie creëren, die binnen een dag geschoten gemonteerd en geplaatst konden worden. Snel, authentiek en gewoon zoals het is. Wel of geen make-up, geen uitgewerkt plan, maar een idee van wat we willen laten zien en gewoon ervoor gaan. Kijken wat er gebeurd en hierop reageren. Soms kwamen we ergens en bedachten we spontaan..zullen we?

Hoe drink je koffie?

In het begin was het alleen mogelijk om plekjes te filmen in de buurt van ons huis, omdat we nog niet zo ver van huis mochten. Toen de maatregelen langzaam aan verslapten waren we eindelijk weer in staat om een mooie middag in Napels door te brengen. Deze middag maakten we een filmpje over het koffiedrinken in Napels en dit filmpje maakte heel wat los. Het werd veel gedeeld en er werd veel over gesproken. Ook leerden we bij elk filmpje langzaam bij over de ideale duur van een filmpje, monteren, het geluid, ondertitels en bereik.

Napels laten zien

Maar ons grootste en belangrijkste doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken. WIj willen Napels en omgeving te laten zien. Laten zien hoe het hier écht is. Hoe het klinkt. De kleuren. De mensen. De verhalen. Natuurlijk houden we het kort en vertellen we niet alles. Er moet ook nog wat te ontdekken blijven. Onze uiteindelijke bedoeling is dat mensen zullen denken: ‘Hé, dit had ik niet verwacht bij Napels. Misschien kunnen we daar ook eens een keer naar toe op vakantie of op reis gaan.’ En het allerleukst vinden we het natuurlijk als deze mensen dan ook iets willen doen in Napels samen met ons.

De Golf van Napels

Mensen hebben vaak niet door dat Napels niet alleen Napels is, maar een heel gebied. Iedereen die in de Golf van Napels woont voelt zich Napolitaan. Iedereen die in de regio Campania woont, is Napoli supporter. Als je naar Napels komt, kom je niet alleen naar de stad, maar kom je er al snel achter dat de gehele Golf van Napels unieke en mooie plekken heeft die een bezoek waard zijn. En deze unieke plekjes staan zelfs nog los van de klassiekers Vesuvius, Pompeii en Capri.

Succes

In Napels kom je ver met de juiste contacten. Dit maakte dat we een paar hele unieke en succesvolle filmpjes hebben kunnen maken op plekken waar je niet zo snel binnen komt voor een intiem inkijkje. Zo keken we in de oven van de beroemdste pizzeria van de stad; Pizzeria da Michele. Namen we een standpunt in over de berichtgeving vanuit Nederland over Napels tijdens de Lockdown in onze video Non siamo Gomorra opgenomen bij onze partner Ciro in Scampia. Daarnaast mochten we met een speciale toestemming filmen bij de schat van San Gennaro! Erg vereerd waren we toen streetart kunstenaar Jorit ons filmpje over zijn streetart kunstwerken via zijn social media kanalen deelde en voor vele kijkers zorgde. We zijn ondertussen erg trots op de filmpjes en op de vooruitgang die we gemaakt hebben in de kwaliteit en onderwerpen. We zijn er dan ook nog lang niet klaar mee en hebben nog heel veel plannen en ideeën!

Het overlijden van Maradona

Voor de zestigste verjaardag van Diego Armando Maradona besloot ik alle foto’s te verzamelen van streetart met Maradona die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt tijdens mijn wandelingen door Napels en hier een compilatiefilmpje van te maken. Daarnaast nam ik contact op met Natascha van Ontdek Buenos Aires. Mijn collega wereldstadgids. We besloten een filmpje te maken met beelden vanuit zowel Napels als Buenos Aires. Jammer genoeg door alle lockdowns aan beide kanten kwam het er niet van om goede beelden te schieten voor zijn verjaardag. Het filmpje kwam er, maar met maar een kleine bijdrage vanuit Argentinië. ‘Ach, zeiden we tegen elkaar, hij is het hele jaar door nog 60, dus we hebben genoeg tijd om in de loop van het jaar een uitgebreider filmpje te maken’. Niet wetende dat hij kort daarna zou overlijden. Lees waarom Maradona zo geliefd is in Napels.

Volg de video’s van Local in Naples

Heb je zin om mee te genieten van deze unieke plekjes in de Golf van Napels? Je krijgt een klein inkijkje in ons leven, de gebruiken, het lekkers, de natuur, de cultuur en de stad. Je kunt ons volgen op Facebook, Instagram en je abboneren op ons videokanaal op youtube.

Lees meer over Peppe en Iris

2 Reacties

 1. Marlou

  Juist dat pure maakt het verschil. Dat het niet perfect is…? Who cares, het is in ieder geval echt! En een eigen stijl.
  Ik geniet ervan en jullie steken met kop en schouders boven al die anderen uit die wel- perfecte gestylde filmpjes maken.
  Vooral doorgaan dus .voor mij een voorbeeld.

  Antwoord
  • Iris

   Dank je wel Marlou!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest