Op zoek naar Elena Ferrante’s Geniale Vriendin

Elena Ferrante Napels

Waar komen we langs:

  • Het werk van de vader van Elena.
  • De boekwinkel waar Elena gaat werken.
  • De mooie winkelgalerij die te zien is in de tv serie.
  • Het plein met alle oldtimers en waar in de serie het gevecht uitbreekt.
  • Het plein waar in het boek de schoenenwinkel van Lila te vinden is.
  • Uitzichtpunt over de stad waar we een beeld krijgen van de verschillende wijken.

Doen in Napels:

Op zoek naar Elena Ferrante’s Geniale Vriendin in Napels

Wandelend door Napels leer je de plekjes kennen uit de boeken van Elena Ferrante. Bespreek de boeken met een Nederlandse local die een speciale band heeft met Elena en Lila en herbeleef de boeken in Napels zelf met met bijpassende geuren, geluiden en mensen.

Ontdek het Napels van Elena en Lila van de Napolitaanse Romans van Elena Ferrante. Ga samen met mij op ontdekkingstocht naar plekjes in de stad die in de boeken voorkomen en beschreven worden, maar ook plekjes die te zien zijn in de tv serie en die je zeker terug zult herkennen. Verken het centrum van Napels, altijd met Elena en Lila in je achterhoofd. Kijk uit over de stad en begeef je in de wereld van de twee meisjes en begrijp het Napels van nu, gezien door de ogen van dit verhaal.

Tijdsduur: ongeveer 3 uur.

 

Heel leuk artikel gelezen van Iris in blad Italië, kontakt gezocht en afspraak gemaakt begin september 2019. Een geweldige rondleiding gehad zeker gezien het feit dat de aanleiding van het bezoek aan Napels de boeken van Elena Ferrante waren en Iris hier en daar in de rondleiding wat uit het boek heeft voorgedragen maar buiten dat ook onderweg gesmuld hebben van locale specialiteiten. Kortom uiterst tevreden ‘toeristen’. Dank je wel Iris, we wensen je nog veel rondleidingen toe. Hartelijke groeten van Rob&Adrienne.

Adrienne Den Ouden

Ga je mee op zoek naar Elena Ferrante’s Geniale Vriendin?

Pin It on Pinterest