Missie

“Onze missie is het mengen van het beste van twee culturen”

“ wij kennen de twee culturen en

beheersen beide talen waardoor wij in staat zijn om een brug te slaan tussen twee werelden”

De missie van Local in Naples is om al het moois dat Napels te bieden heeft te delen met Nederlanders en Belgen.  De stad wordt gepromoot en de verhalen worden verteld door een stel die een bijzondere combinatie vormt, Iris de Brouwer; een Nederlandse die al sinds 2005 in de metropool Napels woont en Giuseppe Renzuto Iodice; een Napolitaan die 12 jaar in Nederland heeft gewoond.

 

“Doordat wij de twee culturen kennen en beide talen beheersen, zijn wij ons ervan bewust geworden dat wij heel goed in staat zijn om een brug te slaan tussen deze twee werelden. Ons doel is om meer en meer personen de kans te geven om de metropool Napels beter te leren kennen en daardoor verder te kijken dan de standaard toerist doet. Het is voor ons een droom die uitkomt om samen te kunnen werken in deze beide culturen.”

 

Lees over de video serie van Local in Naples…en de unieke plekjes van de Golf van Napels.

Napels: 2500 jaar geschiedenis en cultuur. Er is zoveel te vertellen en te delen en we gaan verder en dieper dan een simpele rondleiding. De anekdotes, de duizenden jaar oude geschiedenis, de benadering van het leven, de eet- en wijncultuur en de Napolitaanse filosofie zijn uniek in de wereld van het toerisme.

Napels is ook uniek in hoe het uitdrukking geeft aan een manier van leven die wij in onze moderne samenlevingen steeds minder tegenkomen, maar die vandaag de dag nog steeds te vinden is in wijken in Napels die minder worden bezocht door het massatoerisme. Volkswijken waar de mensen elke dag worden geconfronteerd met de hardheid van het leven. Zij laten een bepaalde wijsheid en een krachtige manier van omgaan met het leven zien. 

” En daarom ondersteunen we door ons werk diegenen die hun leven en hun tijd in de meest achtergestelde gebieden van de stad wijden aan de ontwikkeling van deze wijken. Waarbij wij samenwerken en een brug slaan met mensen die werken aan een gezonde en legale economie of die werken aan educatie en ontwikkeling. Om deze reden werken wij dus niet alleen in het historische centrum van Napels, Pompeii, Vesuvius, Amalfi, Capri of Positano maar ook in de Quartieri Spagnoli, Forcella, Rione Sanità en Scampia.

Daarnaast promoten wij minder bekende gebieden zoals de Campi Flegrei of Cilento. Gebieden met een enorm potentieel maar die nog niet opgenomen zijn in de grote toeristische circuits.

Dit is onze missie:

Onze twee culturen met elkaar mengen en verbinden door middel van kennis en dit te delen met iedereen die net als wij kennis wil maken met een andere wereld. We hebben dit niet alleen toegepast in ons werk, maar ook in ons leven als stel en als ouders!

Pin It on Pinterest