Over ons

“Ontdek het echte Napels met een Nederlandse local!”

“Ontdek het echte Napels met een Nederlandse local!”

Wij zijn Giuseppe Renzuto Iodice en Iris de Brouwer. Nederlanders in Napels, of zoals onze vrienden zeggen: een Napolitaanse Nederlander en een Nederlandse Napolitaan. Het is onze gezamelijke passie om onze ervaringen met deze stad te delen met iedereen die nieuwsgierig is om een uniek stukje Italië te leren kennen. Wij helpen dan ook graag om van jouw stedentrip, bedrijfsuitje, vriendenweekend of bezoek aan Napels een boeiende en originele ervaring te maken.

 

Nederlandse in Napels:

Iris de Brouwer

Iris ging 13 jaar geleden met Peppe mee naar Napels en is sinds 2014 de auteur van de Time to Momo reisgids van Napels. Aan de basis is Iris eigenlijk een leerkracht. ‘Napels zie ik een beetje als het moeilijk opvoedbare kind in de klas. Je moet er extra je best voor doen om te begrijpen waar het gedrag vandaan komt, maar als je het uiteindelijk begrijpt, dan merk je dat juist dat kind je leven boeiend maakt, je heel veel leert, verrijkt en heel veel liefde geeft. Zo voel ik het ook met Napels.’

Local in Napels:

Peppe Renzuto Iodice

Peppe is opgegroeid in Napels, voor een deel in de wijk Fuorigrotta en na de aardbeving, begin jaren 80, in de niet altijd gemakkelijke wijk Scampia. Scampia is beroemd van boek Gomorra van Roberto Saviano en de film Gomorra en de serie Gomorra. Peppe weet hoe het is om op te groeien op een plek waar het niet altijd veilig is, waar je naast natuurgeweld, soms ook letterlijk moet vechten om te overleven. Na 11 jaar in Nederland te hebben gewoond verlangde hij om terug te keren naar Napels. Napels, dat hem, ondanks alles, het gevoel geeft van het échte leven. Hij heeft een boeiende kijk op de twee culturen en probeert het beste van beide werelden te combineren.

Ga met ons op een tour door de stad!

Tijdens een citytrip wil je meestal zoveel mogelijk van de stad meekrijgen en begrijpen. Wij kunnen daarmee helpen. Het leuke aan Napels is dat er voor iedereen wel iets te vinden is wat hij of zij leuk of interessant vindt. Dit komt mede doordat de stad aan  de zee ligt. Naast de normale dingen die je zou doen tijdens een citytrip, kun je in Napels dus ook een stranddag in plannen! Samen met ons kun je bekijken wat je interessant vindt om te doen. We kunnen je de highlights van Napels laten leren kennen, maar ook andere emoties toevoegen aan je verblijf in Napels. Leer een traditioneel Napolitaans gerecht koken met een local, of bezoek Napels onder de grond, maar buiten de normale toeristenstroom. Misschien ontvang je graag persoonlijke tips die passen bij jouw interesses. Dat kan allemaal!

Pin It on Pinterest