Cultuur en thermen

Doen in Napels:

Cultuur en Thermen

  Voed je ziel  met cultuur, geschiedenis, en kunst, voed je lichaam met een verwenmiddag in de natuurlijke thermen in de Campi Flegrei…de brandende velden. Plan een dag met eerst een bezoek aan de opgravingen van Baia, de thermen waar belangrijke Romeinse keizers naar toe gingen om te praten over politiek, te genieten van het leven. Een plek, mooi zoals de opgravingen van Pompeii, maar dan met bijna geen toeristen.

Stel je dag samen voor een bezoek buiten de massale toeristenstroom om, maar met minstens zo’n adembenemende ervaringen. Als je op zoek bent naar een ervaring met de locals, dan past dit gebied daar perfect bij. De Campi Flegrei wordt graag bezocht in het weekend of op een vrije dag door de mensen uit Napels om te genieten van het eten, de natuur, de stranden, zee en de cultuur.

De Campi Flegrei is een vulkanisch gebied. Het is aan zee gelegen en was in de Romeinse tijd een belangrijke omgeving. Je vond hier de belangrijkste militaire Romeinse haven. Er was hier naast de militaire ook de belangrijkste commerciele haven. De Romeinse keizers Ceasar en Nero kwamen hier graag ontspannen in hun vakantie villa’s en bezochten dan de natuurlijke thermen. Maar geschiedkundig nog belangrijker, hier hebben de Grieken Cuma gesticht, van waaruit ze vervolgens weer een nieuwe stad zijn gaan stichten : Neapolis. De geschiedenis is hier zo rijk en als je daar de natuur, de 40 kraters, de heerlijke keuken , de unieke vergezichten, de stranden en zee met haar geheimen en verrassingen  bij optelt kun je gerust zeggen dat je op een stukje paradijs op aarde bent beland.

Na het bezoek aan de opgravingen kun je jezelf verwennen in de natuurlijke thermen van de Campi Flegrei. Thermaal water, modder, natuurlijke sauna’s en een tuin met een grote varriteit aan planten en bloemen. Na een bezoek aan deze thermen voel je je net als de antieke keizers van de Romeinen onoverwinnelijk!

Voor de 2e keer met “onze vriendin” op stap geweest. Deze keer Pozzuoli en omgeving bezocht met Iris. Veel gezien en gehoord. Iris is deskundig, heeft leuke en interessante verhalen, goeie tips en is bovenal een leuke attente vrouw. En over Napels en omgeving; niets is wat het lijkt! Toch Iris?

Leo Timmermans

ook naar de campi flegrei?

Pin It on Pinterest