In Napels is het traditie om een kerststal neer te zetten op 8 december. Een echte Napolitaanse kersttraditie waar de hele familie aan meewerkt. De kerstboom is hier pas in de woonkamers gekomen met de komst van de Amerikanen tijdens de tweede wereldoorlog.

De grote zwarte koffer

Toen Peppe naar Nederland verhuisde gaf zijn familie een koffer vol met spulletjes uit kerstallenstraatje San Gregorio Armeno mee. Aardewerk poppetjes, een viskraampje, huisjes. Deze koffer is altijd met hem meegereisd en nu, weer terug op zijn geboortegrond, wordt hij nog steeds elk jaar op 8 december vol blijdschap en verwachting geopend. Een moment van samenzijn, creativiteit en traditie met  hopelijk onuitwisbare herinneringen voor onze kinderen. Lees meer over de Napolitaanse kerststal, de presepe.

Novena di Natale

De muziek die je op het einde hoort is de Novena di Natale gespeeld door Zampognari, muzikanten die uit de bergen komen en een soort doedelzak bespelen gemaakt van geitenleer. Deze muzikanten gaan in de kerstperiode langs de huizen en halen zo wat geld op.

Pin It on Pinterest

Chat openen