Kindvriendelijke tour door Napels

kindvriendelijke tour

Doen in Napels:

kindvriendelijke tour door Napels

Er is niets zo vervelend dan met verveelde en ongeïnteresseerde kinderen door een drukke stad te lopen. Kinderen hebben een doel nodig en iets waar ze zich mee kunnen identificeren. Daarom heeft Local in Naples een kindvriendelijke tour door Napels ontwikkeld.

Een tour die niet alleen leuk is voor de kinderen, maar ook voor de ouders! En het is echt uniek, want we ontdekken Napels aan de hand van de avonturen van Poes Nola beschreven in het kinderboek Verdwaald in Napels.

 

 

 

 

 

 

Verdwaald in Napels is geschreven door Iris de Brouwer, met illustraties van Leny Boerstra. Het verhaal is ontstaan na de echte ontsnapping van de kat van Leny die ook Nola heet. We lopen tijdens de tour een deel van een route die terug te vinden is in het kinderboek. Verdwaald in Napels bestaat zowel uit een verhaal als uit kleine hoofstukken met achtergrond informatie over de stad en de plekken waar Nola komt. Er staan heel veel mooie illustraties in het boek. Hier zie je Nola uitgeput slapen na haar veilige terugkeer bij Leny.

Nola net terug

De kindvriendelijke tour door Napels

(ook geschikt voor tieners)

 

Waar komen we langs tijdens de tour:

Er zijn twee mogelijke routes:

Route historisch centrum (eventueel inclusief ondergronds bezoek)

 • Pignasecca markt met de viskraampjes.
 • Kerk Gesù Nuovo – Moscati
 • Bar Nilo voor een ijskoffie
 • San Gregorio Armeno, het kerststraatje.
 • EXTRA: Bezoek aan Neapolis Sotterrata*

De route en aantal stops hangen af van de leeftijd en interesse van de kinderen. Ter plekke aan te passen.

*Ter afsluiting van de tour kan er een nog een rondleiding gedaan worden onder de grond (waar poes Nola ook komt). Dit bezoek is niet claustrofobisch. Je komt onder de stad terecht op een Romeinse weg en een marktplaats met allemaal kleine winkeltjes. Een soort Pompeï onder de grond. Kinderen vinden dit vaak fantastisch!

Of de route richting boulevard:

 • Pignasecca markt
 • uitzichtpunt over de stad
 • Spaans Kwartier, Maradona pleintje
 • Piazza Plebiscito waar we een spelletje gaan spelen.
 • Het kasteel met het ei langs de boulevard

 

 

neapolis verdwaald

Beschikbare kindvriendelijke tours:

 

Kindvriendelijke tour verdwaald in Napels ‘basic’:

 • Inclusief kinderreisgids Verdwaald in Napels vooraf toegestuurd via de post.
 • Inclusief 2,5 uur durende rondleiding door Napels door een Nederlandstalige local aan de hand van het kinderboek Verdwaald in Napels

Prijs: Bij families met max 5 personen: €159,00

*Na afloop van de tour kan het fysieke boek ter plekke gesigneerd worden.

Kindvriendelijke tour verdwaald door Napels ‘zilver’:

 • Inclusief kinderreisgids Verdwaald in Napels vooraf toegestuurd via de post.
 • Inclusief 3,5 uur durende rondleiding door Napels met bezoek onder de grond

Prijs: Bij families met max 4 personen €200,00 – afhankelijk van de leeftijden komt er €10 extra bij met meer personen

Kindvriendelijke tour verdwaald door Napels ‘Goud’:

 • Inclusief kinderreisgids Verdwaald in Napels vooraf toegestuurd via de post.
 • 4 uur durende rondleiding door Napels met bezoek onder de grond
 • Meet en Greet met poes Nola *Als het lukt en Nola niet onder het bed gaat zitten.

Prijs: €250,00

 Kindvriendelijke fotospeurtocht

Hou je helemaal niet van boeken en van lezen en je kinderen ook niet? Of heb je een hekel aan katten (…) dan is er ook een fotospeurtocht beschikbaar. De kinderen krijgen een papier met een aantal foto’s erop van objecten die ze terug moeten vinden in het straatbeeld. Leuk voor kinderen tot 9 jaar.

 • Inclusief rondleiding door Napels met Nederlandstalige gids
 • Fotospeurtocht

Prijs: €135,00

 

 

Op de dag van de tour hebben we om 09:00 met Iris afgesproken op Piazza Dante. Vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten, was het duidelijk dat Iris een passie heeft voor Napels en alles wat de stad te bieden heeft. Wat deze tour echt bijzonder maakte, was de aandacht die Iris besteedde aan Thijs. Ze betrok hem actief bij de wandeling en zorgde ervoor dat hij zich vermaakte en geïnteresseerd bleef. Als je de kans krijgt om een rondleiding te boeken bij deze geweldige gids, moet je die zeker met beide handen aangrijpen! Je zult er absoluut geen spijt van krijgen!

Lees het gehele artikel.

www.hellingaopreis.nl

Reisblog van Iris Hellinga

foto speurtocht Napels
kindvriendelijke tour
Jos deed de kindvriendelijke tour, samen met zijn vrouw en twee kinderen (5 en 7 jaar) met het kinderboek Verdwaald in Napels. 27/7/2021

Napels kindvriendelijk is echt heel goed. Je krijgt vooraf een leuk boek over een poes die verdwaald is en je volgt met je kinderen het traject dat de poes aflegt. De tocht gaat door de Spaanse wijk en die is echt wel indrukwekkend. Je hebt het gevoel dat met een vriendin op pad bent, niet met een gids. Een must met jonge kinderen, die hier helemaal in opgaan. Maar ook zonder kinderen zeer interessant.

Jos

Tijdens ons verblijf in Napels heeft Iris ons een rondleiding door de stad gegeven. Wij (gezin met 3 pubers) hebben met Iris rondgewandeld, waarbij Iris interessante informatie met ons deelde. Historische verhalen, maar ook de verhalen over het dagelijkse leven van de Napolitanen. Vooral het dwalen door de straatjes in de Spaanse wijk, de verhalen over Maradonna en Mertens, de ondergrondse stad, het kopje ijskoffie bij de haar van Maradonna en het feit dat in Napels ‘niets perfect hoeft te zijn’ is blijven hangen bij ons. Eveneens leuk om de dag erna bij ons bezoek aan Pompei, de verhalen van Iris over oa de bouwstijl en de straten daar te herkennen.
Kortom: een aanrader om met Iris Napels te leren kennen!
Dank je wel Iris!

Floris

Wil jij ook een kindvriendelijke tour?

Pin It on Pinterest