Vier Oud en Nieuw in Napels en ontdek hoe je echt het jaar uit kunt knallen. Napolitanen houden namelijk wel van een feestje. En feesten hier gaan bijna altijd gepaard met vuurwerk. Op oudjaarsavond dus ook!

Meestal gaat oudejaarsavond in Napels gepaard met een concert op Piazza Plebiscito en een grote vuurwerkshow bij Castel dell’Ovo en verschillende muziek podia langs de boulevard.

Napels is niet voor niets een muziekstad. In de dagen voor Oud en Nieuw kun je dan ook al veel muzikale activiteiten tegen komen verspreid door de stad.

Oud en Nieuw festiviteiten in Napels

Het programma is nu nog niet bekend

Oud en Nieuw Festiviteiten in Napels 30 december

Nog niet bekend

Oud en Nieuw Festiviteiten in Napels 31 december

Nog niet bekend

21.30 Podium Piazza Plebiscito

Een grote Oud en Nieuw show die begint om 21.30 op het podium op Piazza Plebiscito met veel gasten, muziek en DJ’s na 00.00

De show ook dit jaar waarschijnlijk weer gehost door Peppe Iodice en de cast van zijn show Peppy Night.

Muziek podia op de boulevard


Ook dit jaar zullen er langs de boulevard van Napels op 30 en 31 december verschillende podia’s komen. Hier zal de muziek door gaan tot vroeg in de ochtend van 1 januari 2024.
Er zal een podium staan bij Piazza Vittoria en een ander bij Rotonda Diaz. 10 verschillende Dj’s, 25 artiesten een lichtshow, zangers, videomakers. Het zal een explosie van muziekstijlen en vormen zijn vol creativiteit met als achtergrond de Baai van Napels.

Het openbaar veroer tijdens Oud en Nieuw in Napels

Metrolijn 1 en de funicolai zullen de hele nacht actief blijven zodat iedereen zich zonder auto door de stad kan verplaatsen.

Is Oud en Nieuw gevaarlijk in Napels?

Als je Oud en Nieuw viert in Napels dan zal het je zeker niet ontgaan dat er veel en zwaar vuurwerk wordt afgestoken. Dit wordt ook gewoon in de smalle straatjes gedaan dus op een balkon staan is niet altijd een goed idee. In sommige wijken en bij sommige mensen is het nog steeds de gewoonte om het oude jaar af te sluiten met het weggooien van oude spullen waarbij scherven geluk brengen. Er kunnen dus ook nog wel eens breekbare spullen over het balkon worden gegooid om middernacht. Als je dus je overnachtingsplek hebt in een volkswijk met smalle straatjes, dan moet je rekening houden met deze volkse gebruiken.

Oud en Nieuw tradities in Napels

Wij hebben meestal een Cenone, een uitgebreide maaltijd op oudejaarsavond met als volksgebruik het eten van linzen. Dat zou staan voor de hoop op rijkdom in het aankomende jaar. Ook in restaurants in Napels kun je terecht voor een Cenone. Meestal hebben ze een oudejaars menu zoals bijvoorbeeld bij Trattoria I Gerolomini .

Vergeet niet je rode ondergoed aan te trekken, dat blijkt geluk te brengen voor het aankomende jaar.

BUON ANNO!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest