Waar kun je het beste overnachten en vind je de beste hotels op Procida. Het eiland Procida ligt voor de kust van de Campi Flegrei in de Baai van Napels. In 2022 was het uitgeroepen tot culturele hoofdstad. Dit heeft bijgedragen tot een snelle toeristische ontwikkeling van het eiland. Toch heeft dit eilandje nog steeds het meest wat de andere eilanden in de baai (Capri en ischia) minder hebben: authenticiteit en een enorme gastvrijheid.

Het eiland Procida

Kort samengevat is Procida een visserseiland met smalle straatjes, gekleurde huisjes en mooie unieke baaien en stranden. Als je goed kijkt dan zie je dat het eiland 7 baaien heeft, allemaal kraters van gedoofde vulkanen. De stranden zijn door deze vulkanische invloeden donker gekleurd. De grond op het eiland is vruchtbaar, het leven is er langzaam, de zee bepaalt het ritme.

Kom hier naar toe om te genieten van de warmte, de zee, het heerlijke eten, de locals, de natuur en de uitzichten. Vanaf Procida ben je met de ferry binnen een uur in Napels, in 20 minuten op Ischia en 40 minuten in Pozzuoli.

Hotels op Procida

Ooit op een blauwe maandag heb ik een periode bij een bedrijf gewerkt die cosmetische producten produceerde en één van onze klanten was dit hotel. Zo weet ik dat ze een hele fijn SPA hebben met een hele bijzondere behandeling: Vinoterapia oftewel wijntherapie. La Vigna betekent de wijngaard en ze gebruiken de helende en zuiverende eigenschappen van de druiven in hun behamdeling. Het hotel heeft kamers met mooie uitzichten en een aangenaam zwembad.

San Michele is door de sobere inrichting met witte en beige kleuren, dromerige terrassen en het uitzicht op het levendige vissershaventje La Corricella een geliefde plek voor infuencers en designliefhebbers.

Overnachten bij La torretta Corricella op Procida

Vriend Giuseppe van vriend Adriano verzorgt deze schitterende overnachtingsplekken op Procida. Ze zijn gelegen bij het betoverende en beroemde haventje La Corricella (bekend van de film Il Postino oa). Ze hebben allemaal mooie uitzichten, zijn super centraal gelegen en de gastvrijheid, inrichting en hygiene is top. Handig is dat ze ook keukentjes hebben waardoor je niet iedere keer uit eten hoeft, hoewel dat geen straf is op Procida. Ideaal voor families.

Subliem appartement met buitengewoon mooi uitzicht, handige keuken, tweepersoonsbed en twee losse bedden in aparte kamer. Perfect voor een familie met twee kinderen of tieners.

Een net zo schitterend appartement, maar iets kleiner opgezet dan Punta Pizzaco met de bedden voor 4 personen in 1 kamer. Uitzicht en terras zijn fantastisch. Dit appartement is te vinden op dezelfde locatie als voorgaande appartement.

Op dezelfde locatie als de voorgaande appartementen. Dus hetzelfde buitengewone uitzicht. Fijne familiekamer met 4 slaapplekken, keuken en terras en balkon.

Klein maar fijn, zo kun je dit torenkamertje wel noemen. Uiterst geschikt voor 1 of 2 personen tijdens warme zomerse periodes want het kamertje wat klein is, maar van alle gemakken voorzien, heeft een privé dakterras met een oogverblindend uitzicht over het wereldberoemde haventje en de zee.

Punta Miseno zegt het al: Het ligt aan de andere kant van het eiland dan waar de andere appartementen liggen en deze kijkt uit op Capo Miseno (aan het vaste land). Het ligt in de aankomsthaven van Procida waardoor het zeer centraal en handig gelegen is. Het appartement heeft grandioze ramen die een vol blauw uitzicht op de haven en zee geven. Het is erg handig voor families. Naast een tweepersoonbed is er ook een tweepersoons slaapbank in de woonkamer. De keuken is naast handig ook erg mooi.

Overnachten op Procida; Glamping

Op Procida vind je één van de weinige Glamping mogelijkheden van de regio Campania. Hier kun je echt paradijselijk genieten van alles wat het eiland te bieden heeft en kamperen en toch van alle gemakken voorzien zijn en privacy hebben. Mooi onderhouden structuur.

Booking.com

*Deze pagina bevat affiliate links. Mocht je een hotel reserveren via deze links, dan betaal je niets meer, maar ontvangen wij een kleine compensatie voor onze tijd en kennis die we hebben geinvesteerd in het schrijven van deze blog.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest