Het vliegveld van Napels


Het vliegveld van Napels, Capodichino (uitspraak: kaapoodiekienoo) ligt bijna letterlijk in de stad. Vanaf de aankomsthal op het vliegveld naar Piazza Garibaldi, het centraal station van Napels, is de afstand maar 4 km. Vanaf het vliegveld naar Piazza Plebiscito bij het koninklijk paleis in het centrum is het maar 7 km.

Als je aan komt vliegen en je hebt het geluk dat de aanvliegroute over de stad gaat, dan vlieg je vlak over de huizen. Je kijkt dan zo het stadion Diego Armando Maradona in, je ziet de drukke bebouwing van Vomero en het prominente kasteel Castel Sant’Elmo en je vliegt over het koninklijk paleis op Capodimonte. Uiteindelijk land je met uitzicht op de Vesuvius zo ongeveer tussen de gebouwen.

Hoe kom je vervolgens vanaf het vliegveld in het centrum van Napels?Met de metro


Metro lijn 1 zou ooit helemaal door moeten gaan lopen tot aan het vliegveld. Dat zou fantastisch zijn want dan heb je niet te maken met de verkeersdrukte op straat waar je doorheen moet. Hoewel de plannen er wel zijn en de afronding van dit project in 2024 gepland staat, is het afwachten of dit ook gaat lukken. Maar goed, je weet maar nooit.

In ieder geval is er op dit moment dus nog geen metrolijn die vanaf het vliegveld Capodichino naar het centrum van Napels loopt.

Hoe kun je dan wel vanaf het vliegveld in Napels stad komen?

Met de Taxi


Als je naar buiten loopt bij de aankomsthal dan zie je direct rechts een soort overkapping die richting de taxistandplaats loopt. Hier kun je ook in de schaduw (of droog) op je beurt wachten.

Voor de taxi’s bestaan vaste tarieven die je via deze link kunt bekijken en downloaden. Dan weet je zeker dat je niet wordt afgezet en kun je duidelijke afspraken maken voor je de taxi instapt. Vraag dus ook om het vaste tarief anders gaat de meter aan.

Een voorbeeld van een aantal vaste tarieven:

  • €18,00 vliegveld – historisch centrum ZTL zone of Piazza Garibaldi
  • €21,00 vliegveld – Teatro San Carlo, Molo Beverello, piazza Municipio, Nationaal museum
  • €25,00 vliegveld – Mergellina, boulevard, Vomero, Fuorigrotta stadion Maradona

Voor bijvoorbeeld koffers en huisdieren worden extra’s gerekend. Dat is normaal.

Natuurlijk worden fooien hier altijd zeer gewaardeerd. De meeste mensen vinden zo’n taxirit meteen een hoogtepunt. De heftige verkeersdrukte, de Napolitaanse chauffeur die meestal wel zin heeft in een gezellig gesprekje met zijn klanten. Helemaal als je over voetbal, Maradona of Dries Mertens begint, heb je al snel een beste vriend in Napoli.

Tip: onthoud het 4-cijferige CP-nummer van de taxi. Deze staat op de deur aan de buitenkant en is ook binnen in de taxi terug te vinden. Mocht je iets laten liggen in de taxi kun je het op deze manier terugvinden maar je beschermt jezelf ook op deze manier tegen fraude.

Gedeelde taxi – Taxi Collettivo-

gedeelde taxi vliegveld napels

Wat maar weinig mensen weten is dat je iets verderop voorbij de taxistandplaats er ook een plek is waar je een gedeelde taxi kunt nemen. De taxi collettivo.

Voor deze taxi betaal je € 6,00 per persoon. Er moeten minstens 3 personen in de taxi zitten wil de taxi vertrekken. De gedeelde taxi rijdt naar het centraal station op Piazza Garibaldi en naar de haven Molo Beverello bij Piazza Municipio in de buurt. Vanaf daar kun je dan verder reizen naar waar je naartoe moet. Op zowel het centraal station als bij de haven kun je metro lijn 1 nemen.

Verdwaald in Napels

Ook als je weer terug naar het vliegveld van Napels Capodichino moet kun je gebruik maken van deze gedeelde taxi’s die op dezelfde plekken vertrekken.

AlIBUS

alibus vliegveld Napels

Als je nog iets verder doorloopt kom je bij de bushalte van de ALI BUS uit. Hier kun je een kaartje kopen bij het instappen in de bus (contant en gepast geld mee!) en voor € 5,00 wordt je naar Piazza Garibaldi (Central Station) – Immacolatella/Porta di Massa en Molo Angioino/Beverello (Stazione Marittima) gebracht.

De bus vertrekt iedere 20 minuten. Ook om weer terug op het vliegveld te komen kun je deze bus nemen met haltes bij het centraal station en de haven. Koop je liever al van te voren je kaartje dan kan dat via de website waar ook de vertrektijden te vinden zijn.

Nadeel van deze bus is dat er soms een lange rij kan staan en als de bus vol is moet je soms op de volgende bus wachten.

Privé transfer

Heb je zin om je aankomst zonder stress te beleven dan is een pick up door een privé chauffeur een goede oplossing. De chauffeur staat je met een bordje met je naam erop op te wachten en brengt je vervolgens zonder stress naar je overnachtingsplek. Snel, veilig en ontspannend!

De prijs voor een transfer vliegveld naar een locatie in Napels is voor

1 of 2 personen €55,00

3-7 personen €80,00

tot 20 personen €165,00

Parkeren op de luchthaven van vertrek

Je weet nu hoe het allemaal werkt op de luchthaven van Napels, maar hoe werkt het op de luchthaven van vertrek? Je hebt vrij veel keuze in airports als je naar Napels wilt vliegen. Vanuit Nederland kun je vanaf Schiphol, Eindhoven en Rotterdam Airport vliegen en vanaf Duitsland onder andere vanaf Düsseldorf Airport. Ook vanuit België kun je naar Napels, luchthaven Capodichino, vliegen vanaf Charleroi of Brussels Zaventem Airport vliegen. De meeste mensen reizen met de auto naar de luchthaven toe, omdat dit toch de meest makkelijke manier is om met je bagage te reizen. Je dient dan een parkeerplaats te reserveren vooraf of ter plaatse te regelen, zodat je auto veilig geparkeerd staat tijdens je reis. Zo is parkeren Charleroi Airport bijvoorbeeld een eenvoudige klus als je vooraf een goede parking uitzoekt. Op die manier heb je de beste prijs én ben je zeker van een plek.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest