September is een goede maand om Napels te bezoeken. Het is vaak nog heerlijk weer in Napels in september met veel zonnige dagen. Je kunt gerust nog een duik in zee nemen en een stranddag inplannen!  In september zit het vakantiegevoel er nog een beetje in. Dit zorgt ervoor dat er ten eerste er allemaal leuke dingen georganiseerd worden in de stad om het maximale uit de zomer te halen.  Ten twee heeft iedereen genoeg op het strand gelegen en krijgt men zin, nu het minder warm wordt om weer dingen te doen.

Boottocht

Super tip is om in september een boottocht te plannen. Het is namelijk niet meer zo druk op zee, maar het is wel nog heerlijk weer. Het meest bijzondere is om via ons een vaartocht te organiseren bij Franco die je op zijn boot meeneemt naar de gezonken Romeinse stad. Een soort Pompeii, maar dan onder water in zee. Hij duikt vervolgens de zee in met een camera en laat de opgravingen zien. Hierna vaar je naar een baai waar hij een heerlijke verse lunch klaarmaakt terwijl er tijd is voor een frisse duik in zee.

Je kunt er ook voor kiezen om met hem naar Procida of Ischia te varen. Je bent dan een dag weg. Vaart langs de mooiste plekjes. Er is tijd om te zwemmen en hij zorgt voor heerlijk eten aan boord. Dit is een super leuke activiteit voor vriendengroepen van maximaal 12 personen.

Culturele evenementen

In september worden veel culturele evenement en tentoonstellingen georganiseerd. Hou de website in de gaten hiervoor.

Pin It on Pinterest