September is een goede maand om Napels te bezoeken. Het is vaak nog heerlijk weer in Napels in september met veel zonnige dagen. Je kunt gerust nog een duik in zee nemen en een stranddag inplannen!  In September zit het vakantiegevoel er nog een beetje in hier en er worden nog allemaal leuke dingen georganiseerd in de stad om het maximale uit de zomer te halen.

Ontdek hier wat er allemaal te doen is in Napels in de maand september en vind de beste tips voor tentoonstellingen, evenementen en activiteiten in Napels en omgeving.

 

Open Monumentendag

Zaterdag 22 en zondag 23 september 2018 zijn er in het kader van open monumentendag in een aantal musea rondleidingen en speciale openingen van sites die normaal niet open zijn voor plubliek. Op zaterdag 22 september zijn veel musea te bezoeken voor maar  €1,00 . Het thema dit jaar is “L’Arte di Condividere” (Kunst om te delen).

Zaterdag 22 september:

Leuk met kinderen: Pietrarsa Treinmuseum
Napoli, Museo nazionale ferroviario di Pietrarsa
Gratis – Openingstijden: 10.00-18.00

Avondbezoek aan de  restauratiewerkplaats van het MANN

Archeologisch museum van Napels
Rondleidingen  van  20.15-22.30

Toegang voor alleen maar 3 euro bij de Chiesa delle Anime del Purgatorio.

Openstelling van de prive collectie van Palazzo Donn’Anna: dalle dimore ai musei
Palazzo Donn’Anna
Openingstijden: 10.00-19.00

Il Teatro e il Museo Memus
Teatro San Carlo
Rondleiding in het operahuis  9.30-12.30; 14.00-18.30

Zondag 23 september

Opere in…deposito!
Palazzo Reale di Napoli
Rondleiding– 9.30-13.00

Il Teatro e il Museo Memus
Teatro San Carlo
Rondleiding in het operahuis  9.30-14.30

Un Museo da Favola Een sprookjeachtig museum –
 Museo nazionale ferroviario di Pietrarsa
didactische activiteiten voor kinderen –  10.00-18.00

 

Herculaneum Experience

 Avondopening van Herculaneum met licht en muziek op 8,9,14,15 en 16 september.

Bezoek deze archeologische opgraving in de avond, na zonsondergang. Een indrukwekkende ervaring!

Je gaat met een groep Herculaneum in. Er vertrekt elk half uur een groep, beginnende vanaf 20.00 tot 22.55.

Entreeprijs €15

(€10 voor jongeren tussen 17 en 30 jaar en gratis tot 16 jaar)

Avondopening archeologische opgravingen

Ook de archeologische opgravingen van Pompei, La Villa di Poppea in Oplontis, L’Antiquarium di Boscoreale en La Villa San Marco in Stabia worden verlicht in de avond en zijn te bezoeken vanaf 20.30 tot 23.30 op de volgende data in september: 7, 8, 14, 15, 21 en 28 september.

Entreeprijs:

POMPEI:  €7

OPLONTIS: €2

ANTIQUARIUM DI BOSCOREALE: €2

STABIA-VILLA S. MARCO: GRATIS

Napoli incontra il Mondo

14,15 en 16 september  kun je naar het festival ‘Napels ontmoet de wereld‘, oftewel Napoli incontra il Mondo. Een drie daags evenement met onder andere het Festival dell’Oriente . Het speelt zich allemaal af op het evenemententerrein Mostra Oltremare in de wijk Fuorigrotta. Het is te bereiken met Metrolijn 2, halte Campi Flegrei. Entreeprijs is €12,00 per dag per persoon. Kinderen van 5 tot 10 jaar betalen €8,00

Super leuk is natuurlijk het Holi festival met schuim, gekleurd poeder en ballonnen op zaterdag en zondag. Maar ook yoga, muziek, kruiden en gastronomie van over de hele wereld  zal vertegenwoordigd zijn.

Napels in September ontmoet de wereld, Holi festival

Napels ontmoet de wereld, Holi festival

Malazè, cultureel, archeologisch en gastronomisch festival in de Campi Flegrei

De Campi Flegrei is een uniek gebied vol met, voor het grote publiek, onontdekte archeologische vindplaatsen. Daarnaast kun je hier heerlijk eten en wordt er volop gewerkt aan het stimuleren en waarderen van Slow Food. Neem hier dan nog de wijnen bij en je bent bijna in het paradijs! Van 15 tot 25 september kun je tijdens het festival Malazè mee op hele bijzondere excursies die vaak een combinatie zijn van geschiedenis, archeologie, cultuur, kunst, wijn en gastronomie. Deze excursies zijn vooral geschikt voor mensen die redelijk Italiaans kunnen volgen, want het is nog weinig internationaal, maar daardoor wel een echte en unieke lokale ervaring!

STREET HOME

Een tentoonstelling waaar iedereen van houdt, want deze tentoonstelling is gratis en is gelegen in Castel dell’Ovo. Castel dell’Ovo is sowiezo een bezoek waard. De uitzichten en doorkijkjes vanuit dit kasteel zijn prachtig. De tentoonstelling van Andrea Chisesi is geinspireerd door de roots en geschiedenis van Napels. Je kunt het bezoeken van maandag tot en met zaterdag van 9.00-19.30 (laatste entree om 18.45) enop zon en feestdagen van9.00-14.00.

La Notte della Tammorra

Aanstaande zaterdag 8 september loop je vanaf 18.30 de kans om in het historisch centrum van Napels folkloristische dans en muziek groepen tegen het lijf te lopen. Het centrum zal gevuld zijn met muziek en dans en de kans is groot dat de Napolitaanse bevolking van de binnenstad zich vol hartenlust in de muziek stort.

Zorg vervolgens dat  je om 21.00 op Piazza Plebiscito aanwezig bent. Dan begint namelijk de opening van de Nacht van de Tammorra met heel veel traditionele muziek, instrumenten, volksdansen en zelfs tentoonstellingen  over deze Zuid Italiaanse traditie.

Leer op deze avond een echt Napolitaans volksfeestje te vieren!

Pin It on Pinterest