Vanaf 1 april 2023 is de zomertijd weer ingegaan voor Pompeii. Dit heeft invloed op de openingstijden. Lees hier hoe je je bezoek aan Pompeii het beste kunt organiseren.

Openingstijden Pompeii tot 31 oktober 2023

Vanaf 1 april 2023 tot en met 31 oktober 2023 zijn de opgravingen van Pompeii dagelijks geopend van 9.00-19.30 met als laatste entree om 17.30.
De opgravingen zijn van 1 november tot en met 31 maart dagelijks geopend van 9.00-17.00 (laatste entree om 15.30).


Ticketprijs:

De entreeprijs voor Pompeii is € 18,00 – *Bij online reserveren komen er extra kosten bij.

Voor mensen met recht op korting (bijvoorbeeld in de leeftijd 18-25) € 2,00

Gratis entree!

Maak gebruik van de Naples Pass (Region Pass 3 days) voor een gratis entree.

Kinderen en tieners tot 18 jaar hebben gratis entree (dit hebben ze in Italie bij alle openbare musea en bezienswaardigheden).

Eerste zondag van de maand

De eerste zondag van de maand is de entree gratis voor iedereen. Om binnen te komen heb je wel een ticket nodig (bestellen online of bij de kassa). Soms sluiten ze de kassa als er een limiet is bereikt van 15.000 aantal bezoekers voor 12.00. Door de drukte op deze dagen is het slim van te voren online al te reserveren.

Corona maatregelen

Er zijn geen Corona maatregelen meer actief.

Tickets reserveren voor Pompeii.


Voor een bezoek aan Pompeii kun je direct via deze link kaartjes online reserveren. Dit is in het weekend verplicht. De entree kaartjes dien je nog wel op te halen. Is het je niet gelukt of ga je last minute dan kun je ze ook aan de kassa kopen. Hou dan rekening met een wachttijd.

De entreetickets kunnen worden gekocht bij de kassa van Piazza Anfiteatro en Piazza Esedra, vanwaar je ook de site binnen kunt gaan. De ingang aan het Piazza Esedra wordt aanbevolen voor wie onmiddellijk toegang wil tot het Antiquarium van Pompeii. Houd bij drukte rekening met langere wachttijden. Wat drukte betreft is het wel handig om van te voren al kaarten te kopen.

App My pompeii


Er wordt aangeraden om de app MYPOMPEII te downloaden zodat je ticket daarvandaan gescand kan worden, je de bezoekersaantallen kunt controleren en andere informatie kunt zien en ontvangen.


Een bezoek aan Pompeii

Op de website van Pompeii kun je de complete lijst van de gebouwen en huizen die er te bezoeken zijn en de openingstijden downloaden. Dit is zeker handig om je van te voren goed voor te bereiden als je echt bepaalde plekken in je hoofd hebt die je gezien wilt hebben. Pompei is groot! In de middag zijn meerdere huizen vaak gesloten. WIl je geen tijd en energie verspillen, bezoek de opgraving dan met een Nederlandse gids. Wij kunnen dat direct voor je regelen.

info@localinnaples.com

Verdwaald in Napels


Pompeii in een rolstoel of met een kinderwagen

Voor mensen die in een rolstoel zitten is het mogelijk om de route Pompeii for All te volgen. Deze vertrekt en eindigt bij Piazza Anfiteatro of eventueel vanaf Piazza Esedra, met de lift van het Antiquarium. De rolstoelvriendelijke route werkt niet optimaal en is eigenlijk alleen haalbaar voor personen die wel op kunnen staan uit hun rolstoel om eventuele moeilijke plekken te overbruggen door een paar stappen te doen.

Pompeii met een kinderwagen is in theorie ook mogelijk, maar het is erg zwaar en belemmerend. Wij raden echt een draagzak aan.


Rondleidingen in Pompeii


Wij raden zonder twijfel een Nederlandstalige gecertificeerde gids voor Pompeii aan. Geen gezoek naar de weg, je begrijpt waar je naar kijkt en het gaat op deze manier echt nog meer leven! Dit is vooral voor families met kinderen een aanrader! Ook omdat de opgraving groot is en je geen energie en stappen wilt verspillen aan gezoek naar de weg. De gids brengt jullie zonder gedwaal direct naar de mooiste en belangrijkste plekken toe.

De wandeling met Nederlandse gids duurt 2 uur waarbij je de belangrijkste highlights meeneemt. Natuurlijk kun je aansluitend aan de rondleiding ook nog zelf door de opgraving verder lopen. Voor Nederlandstalige en kindvriendelijke rondleidingen kun je contact op nemen met Local in Naples. Dan zorgen wij voor een afspraak op de gewenste tijd met een Nederlandstalige gids. De prijs is vanaf €130,00 voor 2 uur.

Hoe kom je in Pompeï

Lees onze blog met handige tips over hoe je de opgravingen van Pompeii kunt bereiken vanaf Napels. Je kunt ook een privé transfer regelen en je bezoek aan Pompeï combineren met een bezoek een een unieke wijnboerderij om er te lunchen of met een bezoek aan de Vesuvius.

Of reserveer heel gemakkelijk een rondtrip vanaf Napels naar Pompei en de Vesuvius

Bagage

Heb je bagage of grote tassen of rugzakken bij je? Deze mogen niet naar binnen in de opgraving en met koffers naar binnen is ook onmogelijk. Bij de ingangen zijn gratis bagage kluisjes in twee maten voor niet al te grote bagage en tassen. Koffers kun je kwijt bij de halte van de Circumvesuviana (Napoli – Sorrento) station Pompei Scavi Villa dei Misteri bij een bagage depot.

Deze blog bevat affiliate links. Als er via deze links tickets worden geboekt dan betaal jij niets extra’s, maar ontvangt Local in Naples een kleine commissie. Op die manier kun je Local in Naples toch financieel steunen voor alle gratis informatie.

14 Reacties

 1. Freark Boonstra

  Beste Iris,
  Net even gecheckt bij Ticketone. Kan het zijn dat boeken voor Pompeii nog niet mogelijk is? Ik zag enkel een optie voor 31 december 2021 😊. Met vriendelijke groet!

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Freark, dat klopt, het is nog niet mogelijk je moet het dus in de gaten houden en weer proberen tegen de tijd dat je deze kant op komt. Het is ook nog allemaal vers van de pers!

   Antwoord
 2. Walter De Cock

  beste,
  op de officiele “ticketone.it ” voor Pompei zijn tickets na 12 sept 2021 niet aangegeven, komen deze periodiek verder vrij of wordt er sluiting na 12 sept 2021 verwacht ?
  alvast bedankt
  Walter De Cock

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Walter, er wordt geen sluiting verwacht, dus ik zou gewoon de website even in de gaten houden om te kijken wanneer ze gaan updaten. Iris

   Antwoord
 3. Corinne Verdick

  Beste Iris,

  Klopt het dat je niet vanaf elke ingang in Pompeii de “lichamen” kan zien? (Hieruit maak ik op dat je per ingang maar een gedeelte van de opgravingen mag zien?) Als dit zo is, welke ingang kan ik dan het beste nemen?
  Alvast bedankt,
  Corinne Verdick

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Corinne, je kunt bij iedere ingang die je neemt het hele park bezoeken. Het maakt dus niet zoveel uit voor welke ingang je kiest. Die van Piazza Esedra is het meest centraal. Handig is om voor een gids te kiezen, die weten namelijk precies de weg en lopen er zo naar toe.

   Antwoord
 4. Ann

  Ik lees hier dat je tussen 9 en 13u kan aansluiten bij een groep die uitleg krijgt
  Mort dit gereserveerd worden of is dit gratis ? (Inbegrepen in de toegangsprijs van 16 euro)?

  Antwoord
  • Iris

   Beste Ann, er zijn meestal wel gidsen te vinden bij de ingang waar je je bij aan kunt sluiten. Engels of Italiaans meestal. De prijs hiervoor hoor je ter plekke, maar is zeker niet gratis.

   Antwoord
 5. Yvonne van Tilburg

  Weet iemand of een bezoek met een scootmobiel ook mogelijk is?

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Yvonne,

   Er is een speciale route voor mensen die slecht ter been zijn, mensen met kinderwagens of in een rolstoel. Je kunt maar een bepaald gedeelte bezoeken, maar in theorie is het mogelijk. In de praktijk is het best lastig. Mocht je dus besluiten wel te gaan dan moet je rekening houden met een niet al te ideale situatie. Mensen zijn hier wel altijd erg beschikbaa rom te helpen.

   Antwoord
  • Iris

   Ja, dan moet je nog steeds reserveren. Je krijgt een mail met alle links en uitleg over waar en hoe te reserveren met korting.

   Antwoord
 6. Karin

  hallo, wij zijn van plan met de trein van Napels naar Sorrento te reizen met een tussenstop in Pompei. zijn er bagagekluizen op het treinstation van Pompei?

  Antwoord
  • Iris

   Bij de halte Pompei Scavi Villa dei Misteri is er een bagagepunt waar jullie je bagage op kunnen slaan.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest