Vanaf 1 april 2022 zijn musea, bezienswaardigheden en archeologische sites gewoon regulier open en te bezoeken zonder Green Pass. Een coronaproof bezoek aan de opgravingen van Pompeii is dus gelukkig gewoon mogelijk, wel nog mèt chirurgisch mondmasker en verplicht, minstens een dag vooraf, reserveren voor zaterdag en zon- en feestdagen..

Openingstijden Pompeii tot 31 oktober 2022De opgravingen zijn van 1 april tot 31 oktober dagelijks geopend van 9.00-19.00 (laatste entree om 17.30).


Ticketprijs:

De entreeprijs voor Pompeii is € 16,00 – *Bij online reserveren komen er extra kosten bij.

Voor mensen met recht op korting (bijvoorbeeld in de leeftijd 18-25) € 2,00

Gratis entree!

Kinderen en tieners tot 18 jaar hebben gratis entree (bij alle openbare musea en bezienswaardigheden)

Eerste zondag van de maand

De eerste zondag van de maand is de entree gratis voor iederen. Om binnen te komen heb je wel een ticket nodig (bestellen online of bij de kassa). Soms sluiten ze de kassa als er een limiet is bereikt van 15.000 aantal bezoekers voor 12.00.

Tickets reserveren voor Pompeii.


Voor een coronaproof bezoek aan Pompeii kun je direct via deze link kaartjes online reserveren. De entree kaartjes dien je nog wel op te halen. Is het je niet gelukt of ga je last minute dan kun je ze ook aan de kassa kopen. Hou dan rekening met een wachttijd.

De entreetickets kunnen ook worden gekocht bij de kassa’s van Piazza Anfiteatro en Piazza Esedra, vanwaar je ook de site binnen kunt gaan. De ingang aan het Piazza Esedra wordt aanbevolen voor wie onmiddellijk toegang wil tot het Antiquarium van Pompeii. Houd bij drukte rekening met langere wachttijden aangezien er een limiet zit aan het aantal personen die naar binnen mogen. Wat drukte betreft is het wel handig om van te voren al kaarten te kopen.

App My pompeii


Er wordt aangeraden om de app MYPOMPEII te downloaden zodat je ticket daarvandaan gescand kan worden, je de bezoekersaantallen kunt controleren en andere informatie kunt zien en ontvangen.


Corona maatregelen in Pompeii

Mondmaskers zijn overal verplicht zowel binnen als buiten en ook als er genoeg afstand is tussen personen. Er is desinfecterende hand gel beschikbaar bij de entrees en bij de toiletten. er zit een limiet aan het aantal mensen dat bepaalde huizen kunnen betreden.


Een route bij een coronaproof bezoek aan Pompeii


Bij de route kun je het Amfitheater binnen komen, je hebt toegang tot de Palestra Grande en de tentoonstelling “Venustas. Grazia e Bellezza a Pompei”. Verder kun je de volgende plekken bezoeken:

 • De Praedia van Julia Felix
 • Via dell’Abbondanza met toegang tot de belangrijkste domus,
 • De necropolis van Porta Nocera 
 • de Tuin van de voortvluchtigen,
 • de theater wijk 
 • Forum met openbare en religieuze gebouwen
 • de buitenruimte van de Stabische baden
 • via de Via Stabiana naar de Via del Vesuvio  waar het huis van Leda en de zwaan te vinden is.

Op de website van Pompeii kun je de complete lijst van de gebouwen en huizen die er te bezoeken zijn en de openingstijden downloaden.


Pompeii in een rolstoel of met een kinderwagen

Voor mensen die in een rolstoel zitten is het mogelijk om de route Pompeii for All te volgen. Deze vertrekt en eindigt bij Piazza Anfiteatro of eventueel vanaf Piazza Esedra, met de lift van het Antiquarium. De rolstoelvriendelijke route werkt niet optimaal en is eigenlijk alleen haalbaar voor personen die wel op kunnen staan uit hun rolstoel om eventuele moeilijke plekken te overbruggen door een paar stappen te doen.


Rondleidingen in Pompeii


Wij raden zonder twijfel een Nederlandstalige gecertificeerde gids voor Pompeii aan. Geen gezoek naar de weg, je begrijpt waar je naar kijkt en het gaat op deze manier echt nog meer leven! Voor Nederlandstalige en kindvriendelijke rondleidingen kun je contact op nemen met Local in Naples. Dan zorgen wij voor een afspraak op de gewenste tijd met een Nederlandstalige gids. Dit is vooral voor families met kinderen een aanrader!

Hoe kom je in Pompeï

Lees onze blog met handige tips over hoe je de opgravingen van Pompeii kunt bereiken vanaf Napels. Je kunt ook een privé transfer regelen en je bezoek aan Pompeï combineren met een bezoek een een lekkere wijnboerderij om er te lunchen of met een bezoek aan de Vesuvius. Of een rondtrip reserveren vanaf Napels naar Pompei en de Vesuvius

verdwaald in Napels

12 Reacties

 1. Freark Boonstra

  Beste Iris,
  Net even gecheckt bij Ticketone. Kan het zijn dat boeken voor Pompeii nog niet mogelijk is? Ik zag enkel een optie voor 31 december 2021 😊. Met vriendelijke groet!

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Freark, dat klopt, het is nog niet mogelijk je moet het dus in de gaten houden en weer proberen tegen de tijd dat je deze kant op komt. Het is ook nog allemaal vers van de pers!

   Antwoord
 2. Walter De Cock

  beste,
  op de officiele “ticketone.it ” voor Pompei zijn tickets na 12 sept 2021 niet aangegeven, komen deze periodiek verder vrij of wordt er sluiting na 12 sept 2021 verwacht ?
  alvast bedankt
  Walter De Cock

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Walter, er wordt geen sluiting verwacht, dus ik zou gewoon de website even in de gaten houden om te kijken wanneer ze gaan updaten. Iris

   Antwoord
 3. Corinne Verdick

  Beste Iris,

  Klopt het dat je niet vanaf elke ingang in Pompeii de “lichamen” kan zien? (Hieruit maak ik op dat je per ingang maar een gedeelte van de opgravingen mag zien?) Als dit zo is, welke ingang kan ik dan het beste nemen?
  Alvast bedankt,
  Corinne Verdick

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Corinne, je kunt bij iedere ingang die je neemt het hele park bezoeken. Het maakt dus niet zoveel uit voor welke ingang je kiest. Die van Piazza Esedra is het meest centraal. Handig is om voor een gids te kiezen, die weten namelijk precies de weg en lopen er zo naar toe.

   Antwoord
 4. Ann

  Ik lees hier dat je tussen 9 en 13u kan aansluiten bij een groep die uitleg krijgt
  Mort dit gereserveerd worden of is dit gratis ? (Inbegrepen in de toegangsprijs van 16 euro)?

  Antwoord
  • Iris

   Beste Ann, er zijn meestal wel gidsen te vinden bij de ingang waar je je bij aan kunt sluiten. Engels of Italiaans meestal. De prijs hiervoor hoor je ter plekke, maar is zeker niet gratis.

   Antwoord
 5. Yvonne van Tilburg

  Weet iemand of een bezoek met een scootmobiel ook mogelijk is?

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Yvonne,

   Er is een speciale route voor mensen die slecht ter been zijn, mensen met kinderwagens of in een rolstoel. Je kunt maar een bepaald gedeelte bezoeken, maar in theorie is het mogelijk. In de praktijk is het best lastig. Mocht je dus besluiten wel te gaan dan moet je rekening houden met een niet al te ideale situatie. Mensen zijn hier wel altijd erg beschikbaa rom te helpen.

   Antwoord
  • Iris

   Ja, dan moet je nog steeds reserveren. Je krijgt een mail met alle links en uitleg over waar en hoe te reserveren met korting.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest