Op stap met een local

Doen in Napels:

Op stap met een local

Ga een paar uur op stap met een Nederlandse local in Napels. Terwijl we door de stad lopen vertellen we alles over het leven, de gebruiken, de moeilijkheden, de cultuur en de tradities.

Wij laten je de stad door onze ogen zien; iemand die er is opgegroeid en iemand die ook er eerst naar keek met ‘Nederlandse ogen’ maar door alle ervaringen en het verdiepen in de stad, als het ware door de stad heen heeft leren kijken.

Verwacht geen jaartallen, maar een dialoog. Een uitwisseling van ervaringen, samen observeren en samen begrijpen wat we zien. Natuurlijk passen we dit rondje aan je persoonlijke interesses aan. Standaard rondjes bestaan bij ons niet!  

Ben je in Napels als gezin met kinderen of tieners? Dan is een familie vriendelijk rondje in het Nederlands heel geschikt. Voor gezinnen hanteren we een speciaal tarief en we hebben een leuke fotospeurtocht gemaakt van een aantal objecten die gevonden moeten worden al lopende en rondkijkend door de stad. Hier kunnen natuurlijk stickers mee verdiend worden en als ouders het goedvinden een ijsje. Zonder dat ze het merken leren ze zo ondertussen heel veel over de geschiedenis en gebruiken van Napels.

 

Ria schreef achteraf:

‘Een eerste kennismaking met de Spaanse wijk, waar we overnachten. Moeders over hun balkon geleund, alsof ze de wijk in hun zorg willen houden. Scooters die als zoemende bijen door de smalle steegjes denderen. Napels heeft een ziel, een rijke geschiedenis, invloeden van vele volkeren en dat is aan alles te zien. Iris heeft de gave om ons op sublieme wijze wegwijs te maken in de stad. om ons onder te dompelen in het echte leven van de Napolitaan die trots is op zijn stad. Die beseffen dat ze het heft zelf in handen hebben om de reputatie van maffia en duistere praktijken om te buigen tot een stad met een rijk verleden en een unieke eigenheid. Zonder Iris waren we hier geen deelgenoot van geweest. Ze weet de geschiedenis te vertalen in levensechte verhalen, Met gesloten ogen kom je zo terug in de tijd. maar evengoed laat ze ons kennis maken met de locals en hun kunde en gedrevenheid om de tong en ogen te strelen met lekkernijen en kunst. Iris het was top! we hebben er met het ganse gezin van genoten. Dank u wel.’

Ria

Katja ging je al voor en dit was haar reactie achteraf:

Een enorm leuke tour door Napels gehad met Iris. Iris weet veel locale adressen en neemt je op persoonlijke warme manier mee in het Napolitaanse leven. Mooie dingen gezien en door Iris ook mooie persoonlijke ontmoetingen en gesprekken gehad wat het nog waardevoller maakt. Je hebt Napoli niet echt beleeft als je niet met Iris de stad doorkruist. Iris dank voor de gezellige en mooie tour en jouw persoonlijke benadering.’

Katja

ook op stap met een local?

Pin It on Pinterest