Op stap met een local

Doen in Napels:

Op stap met een local

Ga een paar uur op stap met een Nederlandstalige lokale gids in Napels. Terwijl we door de stad lopen vertellen we alles over het leven, de gebruiken, de moeilijkheden, de cultuur en de tradities. We kijken naar het nu, maar zoeken een verklaring van wat wij zien in de geschiedenis van de stad. Zo leer je de stad echt kennen.

 

 

Wij laten je de stad door onze ogen zien; iemand die er is opgegroeid en iemand die ook er eerst naar keek met ‘Nederlandse ogen‘ maar door alle ervaringen en het verdiepen in de stad, als het ware door de stad heen heeft leren kijken.

Verwacht geen jaartallen, maar een dialoog. Een uitwisseling van ervaringen, samen observeren en samen begrijpen wat we zien. Natuurlijk passen we dit rondje aan je persoonlijke interesses aan.

Standaard rondjes bestaan bij ons niet!  

Family Friendly

Beleef Napels op een unieke manier en leer de stad kennen gezien en verteld door een Nederlandstalige local

Family Friendly

Ben je in Napels als gezin met kinderen of tieners? Vind je het wel leuk om  meer te weten te komen over de stad, maar ben je bang dat je kinderen of tieners een rondje met een gids niet kunnen waarderen? Dan is een familie vriendelijk rondje in het Nederlands heel geschikt. Met de jarenlange ervaring van Iris als lerares basisonderwijs, zowel in Amsterdam als in Napels weet Iris heel goed wat aansluit bij de belevingswereld van kinderen en tieners.

Voor gezinnen hanteren we een speciaal tarief en we hebben een leuke fotospeurtocht gemaakt van een aantal objecten die gevonden moeten worden al lopende en rondkijkend door de stad. Hier kunnen natuurlijk stickers mee verdiend worden en als ouders het goedvinden een ijsje. Zonder dat ze het merken leren ze zo ondertussen heel veel over de geschiedenis en gebruiken van Napels.

Tijdens de wandeling kunnen we een bezoek aan het Romeinse en Griekse Napels onder de grond Neapolis Sotterrata integreren waarbij we ineens op een Romeinse weg onder de grond lopen. Dit bezoek maakt de boeiende geschiedenis van Napels heel duidelijk en tastbaar en kinderen vinden dit altijd erg interessant en spannend! 

 

Wat een ontzettend leuke tour hebben wij gehad met Iris. Iris heeft ons zo ontzettend veel over de stad verteld, maar vooral ook over hoe de Napolitanen vol passie leven en over hun speciale gebruiken. Van broodmandjes, naar Maradona en via kerststallen naar Toto. We hebben genoten. Onze drie kids van 13, 12 en 9 jaar vonden het ook fantastisch en Iris heel grappig! Twijfel niet en boek een tour bij Iris. Wij hebben daarna met andere ogen door Napels rondgelopen en de stad wel een beetje in ons hart gesloten.
Dank je wel Iris!

L. Burger

Een stad leer je kennen door gesprekken met bewoners. Dan helpt het enorm als Iris je meeneemt om die bewoners te ontmoeten. Ze weet welke bewoners verhalen te vertellen hebben over het leven in Napels. Verhalen die je de stad beter doen begrijpen. Napels is voor mij zoveel.meer geworden dankzij de kennis van Iris maar vooral door de ontmoetingen met de bewoners die Iris mogelijk maakte. Op zijn zachtst gezegd, een aanrader.

Patrick Hoksbergen

Afgelopen maandag een tour gekregen van Iris door Napels en wat een gave ervaring was dat! Van een vriendin had ik van te voren al gehoord dat een tour met Iris zeker niet standaard zou zijn en je veel ins en outs van Napels te horen kreeg. En dit heeft absoluut aan onze verwachtingen voldaan. Aan het begin hebben we een route bepaald die we wilden gaan lopen die precies aangepast kon worden aan onze persoonlijke voorkeuren. Het unieke aan de tour was dat je niet alle standaard touristische dingen te zien kreeg maar echt een feeling voor de stad meekreeg door de vele jaren ervaring die Iris in de stad heeft opgebouwd. Een echte aanrader voor iedereen die Napels gaat bezoeken!

Michael van der Wielen

ook op stap met een local?

Pin It on Pinterest