Op stap met een local

Nederlandse gids Napels

Doen in Napels:

Op stap met een local

Ga een paar uur op stap met een Nederlandstalige lokale gids in Napels. Of eigenlijk een Nederlandse local in Napels! Terwijl we door de stad lopen vertellen we alles over het leven, de gebruiken, de moeilijkheden, de cultuur en de tradities. We kijken naar het nu, maar zoeken een verklaring van wat wij zien in de geschiedenis van de stad. Zo leer je de stad echt kennen.

 • Wil je meer weten over de achtergrond, de gebruiken, het eten, de tradities en het lokale leven in de stad?
 • Vind je het leuk om contact te maken met de locals maar spreek je de taal niet?
 • Wil je wegwijs worden gemaakt in de stad en naast een aantal highlights ook de hidden gems ontdekken?
 • Wil je direct iets teruggeven aan de stad en niet alleen de toerist zijn?

 

 

Op stap met een local

 

Als je op stap gaat met een local, oftewel iemand die er woont (onze locals wonen er minstens 5 jaar) of er zelfs is opgegroeid,  dan leer je de stad door onze ogen zien; door Napolitaanse ogen en door de blik van personen die ook er eerst naar keken met ‘Nederlandse ogen‘.

Door alle ervaringen opgedaan door  het hier wonen, werken, kinderen krijgen en opgenomen te zijn in een Napolitaanse (schoon)familie kunnen we precies vertellen hoe het leven hier is.

Daarnaast hebben we ons verdiept in de stad en de geschiedenis waardoor we door de stad heen hebben leren kijken en hebben leren begrijpen waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Wij doen niets liever dan jou ook te helpen door de stad heen te kijken en te zien en te voelen wat wij voelen.

Wat kun je verwachten?

 

 • Verwacht geen jaartallen, maar een dialoog. Een uitwisseling van ervaringen, samen observeren en samen begrijpen wat we zien. Natuurlijk passen we dit rondje aan je persoonlijke interesses aan.
 • Het vertrekpunt is bij of in de buurt van je overnachtingsplek in Napels of we bepalen samen een handig beginpunt.
 • Daarnaast steken we de straatjes in die je aantrekken en zoeken we de achteraf straatjes op, naast natuurlijk een aantal highlights.
 • Is er behoefte om iets te drinken of eten dan is daar ook ruimte voor. Jullie zijn natuurlijk gewoon ook lekker op vakantie.
 • Het gaat ons om de verhalen, de ervaringen en het gevoel van de stad over te brengen. Dit doen we met aandacht en gevoel, zonder vaststaande route of een gejaagd rondje dat moet worden afgewerkt.
 • Tijdens de wandeling bezoeken we plekken waar bijzondere verhalen en mensen te vinden zijn. Wij geven graag iets terug aan de stad en werken samen met verschillende sociale verenigingen. Bij iedere tour geboekt bij ons doneren we standaard €10,00 aaan onze partners zoals Associazione Annalisa Durante en (R)esistenza Anticamorra.

Standaard rondjes bestaan bij ons niet!  

Onze missie is om jou de stad echt te laten leren kennen zodat je de dagen erna er ook nog iets aan hebt.

Natuurlijk hebben we ook genoeg restauranttips en andere handige praktische tips waar je mee uit de voeten kunt.

 

Ontdek Napels op een unieke manier en leer de stad kennen gezien en verteld door een Nederlandstalige local en geef ook iets terug aan de stad.

Prijs

 • De prijs bij een tour van 3 uur voor 1 of 2 personen kost €120,00 + €10,00 donatie
 • De prijs bij 3 of 4 personen is €147,00 + €10,00 donatie
 • De prijs vanaf 4 personen is €37,00 per persoon. + €10,00 donatie
 • Grotere groepen in overleg.
 • Wil je tijdens de tour ook een bezoek onder de grond integreren dan komt er €10,00 per persoon bij. Dit is een niet claustrofobisch bezoek naar de antieke Grieks/Romeinse stad Neapolis onder de kerk San Lorenzo Maggiore.

*De tours zijn privé, alleen in overleg zetten we mensen bij elkaar. Dan ontvang je een korting.

 

Family Friendly

Ben je in Napels als gezin met kinderen of tieners? Vind je het wel leuk om  meer te weten te komen over de stad, maar ben je bang dat je kinderen of tieners een rondje met een gids niet kunnen waarderen? Dan is een familie vriendelijk rondje in het Nederlands heel geschikt. Met de jarenlange ervaring van Iris als lerares basisonderwijs, zowel in Amsterdam als in Napels weet Iris heel goed wat aansluit bij de belevingswereld van kinderen en tieners. Daarnaast hebben we een heel leuk boek gemaakt die gaat over Poes Nola die op avontuur gaat in Napels.

Wat een ontzettend leuke tour hebben wij gehad met Iris. Iris heeft ons zo ontzettend veel over de stad verteld, maar vooral ook over hoe de Napolitanen vol passie leven en over hun speciale gebruiken. Van broodmandjes, naar Maradona en via kerststallen naar Toto. We hebben genoten. Onze drie kids van 13, 12 en 9 jaar vonden het ook fantastisch en Iris heel grappig! Twijfel niet en boek een tour bij Iris. Wij hebben daarna met andere ogen door Napels rondgelopen en de stad wel een beetje in ons hart gesloten.
Dank je wel Iris!

L. Burger

Een stad leer je kennen door gesprekken met bewoners. Dan helpt het enorm als Iris je meeneemt om die bewoners te ontmoeten. Ze weet welke bewoners verhalen te vertellen hebben over het leven in Napels. Verhalen die je de stad beter doen begrijpen. Napels is voor mij zoveel.meer geworden dankzij de kennis van Iris maar vooral door de ontmoetingen met de bewoners die Iris mogelijk maakte. Op zijn zachtst gezegd, een aanrader.

Patrick Hoksbergen

Afgelopen maandag een tour gekregen van Iris door Napels en wat een gave ervaring was dat! Van een vriendin had ik van te voren al gehoord dat een tour met Iris zeker niet standaard zou zijn en je veel ins en outs van Napels te horen kreeg. En dit heeft absoluut aan onze verwachtingen voldaan. Aan het begin hebben we een route bepaald die we wilden gaan lopen die precies aangepast kon worden aan onze persoonlijke voorkeuren. Het unieke aan de tour was dat je niet alle standaard touristische dingen te zien kreeg maar echt een feeling voor de stad meekreeg door de vele jaren ervaring die Iris in de stad heeft opgebouwd. Een echte aanrader voor iedereen die Napels gaat bezoeken!

Michael van der Wielen

ook op stap met een local?

Pin It on Pinterest