We krijgen vaak de vraag om tickets te regelen voor een voetbalwedstrijd van Napoli in het Diego Maradona stadion. Vaak kun je dat ook prima zelf regelen. Lees hieronder onze tips.

Identiteitskaart voor tickets voetbal wedstrijd

Belangrijk om te weten als je naar een voetbalwedstrijd van Napoli gaat in het Diego Maradona Stadion is dat de kaartjes altijd op naam staan en dat je je paspoort of identiteitskaart moeten laten zien bij binnengaan in het stadion. Hier wordt goed op gecontroleerd. Ook bij het kopen van de kaartjes hier in Napoli heb je je ID kaart nodig. Als wij het voor je doen zullen we dan ook om een kopie van je ID kaart vragen.

Voetbalwedstrijd tickets Napoli kopen.

Voor iedere voetbalwedstrijd van Napoli in het Diego Armando Maradona stadion gelden er andere regels. Meestal wordt er ongeveer 2 weken voor de wedstrijd aangegeven wanneer en voor wie de kaartjes in de verkoop gaan. Voor de Champions league wedstrijden is dit soms eerder.

Website Napoli Calcio

Wij raden aan om dagelijks de officiële pagina van Napoli Calcio in de gaten te houden. Daar wordt precies op aangegeven wanneer, hoe en waar de kaartjes voor welke wedstrijden in de verkoop gaan en voor wie. Vaak is dit te vinden bij NEWS. Zet de pagina niet op Engels want dat is vaak niet goed bijgehouden, maar kopieer de Italiaanse tekst en zet het in Google translate of Deepl en dan heb je de goede informatie. Op het moment dat er de aankondiging is dat de kaartjes in de verkoop gaan staat er ook bij hoeveel ze kosten.

Online tickets voor Napoli kopen

Er is op de website ook een een kopje biglietti, oftewel tickets waar direct linkjes op te vinden staan van de op dat moment online aan te schaffen wedstrijd tickets. Om deze tickets online te kopen heb je een creditcard nodig.

Napoli Ajax
Dit was in 2014 toen wij met onze zoon Vincent een bezoek brachten aan het AJAX stadion in Amsterdam…met Napoli shirtje.
Forza Napoli sempre!

Voetbal tickets kopen voor Napoli in Napels zelf

Ben je in Napels en heb je gezien dat er een wedstrijd is? Je kunt altijd spontaan beslissen om een wedstrijd te bezoeken en kijken of er nog tickets beschikbaar zijn. Ga naar een officieel ticketbureau en koop hier je wedstrijdtickets. Een bureau dat goed werkt is Eventi e momenti op Corso Vittorio Emanuele 727.

Woon je in Napels of omgeving?

Heb je residentie en woon en werk je in de omgeving van de Navo basis in Lago Patria?  Dan raden wij aan om je tickets te gaan halen bij Tabacchi Principe ticketbureau in Quarto. Dit ticketbureautje functioneert goed.

Is een wedstrijd aan Napoli bezoeken gevaarlijk?

Vaak wordt er vanuit Nederland gewaarschuwd dat het in Napels gevaarlijk is en dat de Napolitaanse tifosi (supporters) agressief zijn. Ik denk dat de belangrijkste boodschap moet zijn; gedraag je met respect naar de stad en naar de tegenpartij. Napolitanen laten gewoon niet met zich sollen en komen voor hun stad en club op. Als mensen dronken rare dingen gaan roepen en doen in de stad en beledigingen uiten dan zullen Napolitanen daar misschien eerder op reageren. Biij risico wedstrijden is het slim om op te letten en ik zou voorzichtig zijn met het dragen van t-shirts van de tegenpartij. Met T-shirts van Juventus, Verona (!), Roma, Inter en Atalanta zou ik niet in de stad rond gaan lopen. Lees hier hoe gevaarlijk Napels is.

Stadion Diego Armando Maradona bezoeken

Het is niet mogelijk om buiten de wedstrijden om het stadion van Napoli te bezoeken. Ben je wel een echte voetbalfan, ga dan toch vooral even langs het stadion gelegen in de wijk Fuorigrotta. Soms staat er ergens een deur open of is er een vriendelijke conciërge die je wel even binnen wil laten kijken zoals bij Semm gebeurde die te zien is op de foto.

Hoe kom je bij het voetbalstadion van Napoli?

Neem vanaf Napels de Cumana metro richting Torregaveta op station Montesanto (linker perron) en stap uit bij halte Mostra- stadio Maradona te herkennen aan de Napoli Calcio muurtekeningen. Een andere mogelijkheid is om de metrolijn 2 te nemen en stap uit bij halte Campi Flegrei. Dan ben je ook op loopafstand van het stadion. parkeren kan aan de straat of op parkeerplaatsen in de buurt van het stadion. Kom vooral vroeg voor de leuke sfeer.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest