Hoe kun je het beste aan tickets komen voor een voetbalwedstrijd van SSC Napoli? Het echte Napels gevoel beleef je namelijk in het voetbalstadion Stadion Diego Armando Maradona. Wij geven je hier de beste oplossing om aan tickets te komen om een voetbalwedstrijd van SSC Napoli bij te kunnen wonen.

Online kaartjes voor een voetbalwedstrijd SSC Napoli regelen

Het slimst is om contact op te nemen met onze partner die direct online de kaartjes voor je kan regelen.

  • Je wordt stap voor stap begeleid in de aankoop, in het Nederlands.
  • Onze partner heeft speciale afspraken zodat je geen speciale fankaart nodig hebt, geen gedoe dus.
  • Je ontvangt de tickets direct in je emailbox een week voor de wedstrijd.
  • Je ontvangt alle informatie die nodig is om de wedstrijd bij te wonen op de plek van je voorkeur.

De beste plek voor jou in het stadion

Wat is de beste plek om te kiezen om een wedstrijd van Napoli bij te wonen in het stadion?

Hierbij de tips van Peppe:

Het stadion bestaat uit twee delen. Superiori oftewel het bovendeel en inferiori het beneden deel. Als je kunt, kies dan altijd voor superiori omdat je vanaf daar het echt beter kunt zien dan vanaf de inferiori oftewel de lagere delen van het stadion.

In beide Curve A en B superiori zitten de georganiseerde Napoli supporterclubs zoals bijvoorbeeld de Ultra’s, Mastiffs, Blue Lions, Fedayn. Hier zit de sfeer er goed in, met spandoeken, koren en vaak ook vuurwerk.

De distinti superiori zijn de beste plekken om de wedstrijd te zien met goed overzicht over het veld en waar je niet teveel hoeft te betalen. Goede prijs kwaliteit verhouding.

Tribuna Nisida is een ruimte tussen de tribune en curva B. Let op, want je betaalt hier meer voor, vergelijkbaar met de prijs voor distinti, maar je kunt beter dan voor de distinti kiezen waar je veel beter over het veld kunt kijken, want op Tribuna Nisida zit je zeker weten tegen de bocht aan.

De VIP tribune Tribuna Posillipo is centraal gelegen, hier kun je ook (lokale) beroemdheden tegenkomen en heeft zeer goed zicht op het veld.

De supporters van de tegenpartij hebben een eigen sectie in het stadion en komen niet in contact met de Napoli fans.

Wij raden aan om bij belangrijke wedstrijden minstens een uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Het stadion kan 55.000 toeschouwers ontvangen dus het duurt wel even om die allemaal te controleren en binnen te gaan.

Identiteitskaart voor tickets voetbal wedstrijd

Belangrijk om te weten als je naar een voetbalwedstrijd van Napoli gaat in het Diego Maradona Stadion is dat de kaartjes altijd op naam staan en dat je je paspoort of identiteitskaart moeten laten zien bij binnengaan in het stadion. Hier wordt goed op gecontroleerd. Ook bij het kopen van de kaartjes hier in Napoli heb je je ID kaart nodig.

Napoli Ajax
Dit was in 2014 toen wij met onze zoon Vincent een bezoek brachten aan het AJAX stadion in Amsterdam…met Napoli shirtje.
Forza Napoli sempre!

‘Geheime tip’

Hier even een geheime tip…Als Napoli thuis speelt verzamelt en vertrekt het team altijd gezamelijk vanuit een hotel en dit seizoen is dat het Grand Hotel Serapide in Pozzuoli.

Boek dus hier een kamer en zie de spelers van dichtbij langskomen.

Tickets kopen voor een voetbalwedstrijd van SSC Napoli in Napels zelf

Ben je in Napels en heb je gezien dat er een wedstrijd is? Je kunt altijd spontaan beslissen om een wedstrijd te bezoeken en kijken of er nog tickets beschikbaar zijn. Ga naar een officieel ticketbureau en koop hier je wedstrijdtickets. Een bureau dat goed werkt is Eventi e momenti op Corso Vittorio Emanuele 727. Ook een handig bureau is die in de Galleria Umberto bij de kassa van de Euronics winkel.

Woon je in Napels of omgeving?

Heb je residentie en woon en werk je in de omgeving van de Navo basis in Lago Patria?  Dan raden wij aan om je tickets te gaan halen bij Tabacchi Principe ticketbureau in Quarto. Dit ticketbureautje functioneert goed.

Is een wedstrijd aan Napoli bezoeken gevaarlijk?

Vaak wordt er vanuit Nederland gewaarschuwd dat het in Napels gevaarlijk is en dat de Napolitaanse tifosi (supporters) agressief zijn. Wij hebben het overwinningsfeest van Napoli samen met onze kinderen midden in de nacht meegemaakt en ik kan zeggen dat ik van alles heb meegemaakt, maar geen agressie of gevaar.

Ik denk dat de belangrijkste boodschap moet zijn; gedraag je met respect naar de stad en naar de tegenpartij. Napolitanen laten gewoon niet met zich sollen en komen voor hun stad en club op. Als mensen dronken rare dingen gaan roepen en doen in de stad en beledigingen uiten dan zullen Napolitanen daar misschien eerder op reageren.

Bij risico wedstrijden is het slim om op te letten en ik zou voorzichtig zijn met het dragen van t-shirts van de tegenpartij. Met T-shirts van Juventus, Verona (!), Roma, Inter en Atalanta zou ik niet in de stad rond gaan lopen. Lees hier hoe gevaarlijk Napels is.

Stadion Diego Armando Maradona bezoeken

Het is niet mogelijk om buiten de wedstrijden om het stadion van Napoli georganiseerd te bezoeken. Ben je wel een echte voetbalfan, ga dan toch vooral even langs het stadion gelegen in de wijk Fuorigrotta. Soms staat er ergens een deur open of is er een vriendelijke conciërge die je wel even binnen wil laten kijken zoals bij Semm gebeurde die te zien is op de foto. Ook onze zoon, die vlakbij het stadion op school zit, is op deze manier binnen gekomen met zijn vrienden.

Hoe kom je bij het voetbalstadion van Napoli?

Neem vanaf Napels de Cumana metro richting Torregaveta op station Montesanto (linker perron) en stap uit bij halte Mostra- stadio Maradona te herkennen aan de Napoli Calcio muurtekeningen. Een andere mogelijkheid is om de metrolijn 2 te nemen en stap uit bij halte Campi Flegrei. Dan ben je ook op loopafstand van het stadion. Parkeren kan aan de straat of op parkeerplaatsen in de buurt van het stadion. Kom vooral vroeg voor de leuke sfeer.

  • Deze pagina bevat affiliate links.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest