De belangrijkste bezienswaardigheden van Napels in 1 dag.

Ben je maar 24 uur in Napels en wil je weten wat de belangrijkste bezienswaardigheden zijn die je niet mag missen bij een bezoek aan Napels? Vind hier een routebeschrijving door Napels die van de ene highlight naar de andere loopt. Je kunt natuurlijk ook op stap gaan met een Nederlandse local in Napels


9.00:Duomo

 Bezoek de cathedraal van Napels, de Duomo, met de bijzonder mooie kapel voor San Gennaro, de beschermheilige van de stad. De relieken van San Gennaro onder het hoofdaltaar van de kerk en het antieke vroeg christelijke doopvont zijn ook erg bijzondere bezienswaardigheden in deze basiliek die je niet over kunt slaan. 

Waar: Via Duomo

Bezoek eventueel het museum met de schat van San Gennaro samen met het Filangieri Museum

10.00: Historisch centrum / Archeologisch museum

  1. òf je gaat het historisch centrum van Napels in en bezoekt het kerststallen straatje Via San Gregorio Armeno gevolgd door een  bezoek aan het museum Cappella San Severo. Dit is misschien wel de meest betoverende bezienswaardigheid in Napels. Met het mooiste beeld van de wereld, de gesluierde Jezus, Cristo Velato. Het is slim om van te voren online kaartjes te reserveren voor ongeveer 11.00. Het bezoek duurt maximaal 30 minuten. 
    Waar
    Via Francesco de Sanctis

Je kunt ook een wandeltour door Napels reserveren inclusief een bezoek aan de Capella San Severo

  1. òf bezoek het archeologisch museum van Napels en dan met name de originele vondsten uit Pompeii en Herculaneum. Sla het geheime kabinet niet over! Het bezoek aan dit museum maakt je bezoek aan de opgravingen van Pompeii of Herculaneum pas echt af. Mocht je het museum willen bezoeken met een Nederlandstalige gids dan kunnen we dit van te voren regelen voor je.
    Waar
    Piazza Museo 19 

13.00: Pizza


De Napolitaanse pizza een bijna een bezienswaardigheid op zichzelf. Eet een lekkere Napolitaanse pizza bij pizzeria ‘900 . Bestel vooral wat gefrituurde hapjes vooraf! Of kies voor de Antieke Pizzeria da Michele voor de traditionele Margherita of Marinara.

Waar: Via Pasquale Scura, 5

14.00: Bezienswaardigheden Napels Museo San Martino /Castel San Elmo

Neem vervolgens de Funicolare (kabeltrein) bij Montesanto omhoog voor een bezoek aan Museo San Martino en/of bewonder het uitzicht over de gehele baai van Napels vanaf Castel San Elmo

16.30 Neem de Funicolare nummer 3 op Piazza Fuga naar beneden en stap uit bij Augusteo.

Of loop naar beneden via de via Pedamentina om uit te komen in de Quartieri Spagnoli en bezoek het pleintje opgedragen aan Diego Armando Maradona.

museum Maradona tour

17.00: Galleria Umberto

Bewonder Galleria Umberto en drink een koffie aan de bar bij Gambrinus en eet sfogliatelle en Babà bij Mary bij de uitgang van de Galleria aan Via Toledo.

Waar: Via San Carlo en Via Chiaia

18.00:  Piazza del Plebiscito

Probeer Piazza del Plebiscito geblinddoekt over te steken. Begin tussen de twee wachthuisjes en loop geblinddoekt naar de overkant van het plein. Als het je lukt om tussen de twee beelden uit te komen dan krijg je gratie van koningin Margherita (ja, die van de pizza) en mag je de gevangenis verlaten…..

Waar: Piazza del Plebiscito

19.00: Boulevard van Napels

Loop door naar de boulevard van Napels, kijk uit over de baai, bewonder de Vesuvius, eet een ijsje en flaneer mee met de locals.

20.30: Spaghetti Vongole 

Sluit deze heerlijke dag af met een smaakvol diner op basis van vis onder Castel del’Ovo. Bijvoorbeeld bij Officina del Mare of bij Zi Teresa.

Waar: Borgo Marinari

Veel plezier in Bella Napoli!!

*deze pagina bevat affiliate links.

Pin It on Pinterest