Waar kun je het beste overnachten in Pozzuoli, Bacoli of Monte di Procida? (Monte di Procida ligt op het vaste land tegenover het eiland Procida).

Overnachten in de Campi Flegrei

Deze drie gemeentes liggen in het gebied de Campi Flegrei. Vertaald de brandende velden, genaamd naar de vulkanische activiteit en de vele kraters en kratermeren in het gebied.

Hou je ervan local te gaan, dus weg uit het massa toerisme, maar gewoon lokaal toerisme in een zee/strandgebied met heel veel geschiedenis? Dan zit je hier goed.

Als je overnacht in Pozzuoli, Bacoli of monte di Procida vind je:

  • natuur
  • zee
  • stranden
  • meren
  • vulkanen
  • thermen
  • heerlijk eten
  • sterren restaurants en spectaculaire uitzichten
  • lage prijzen
  • heel veel (Romeinse) geschiedenis, tot onder de zeebodem aan toe.

Eigen vervoer

Tot mijn grote spijt moet ik wel toegeven dat als je met eigen vervoer komt het slim is een overnachtingsplek te kiezen waar de auto op een privé parkeerplek kan worden geplaatst. De laatste jaren worden regelmatig de ramen ingeslagen van auto’s met buitenlands kenteken. Wij regelen ook vaak een parkeer reservering bij Avellino Parking. Dit moet je van te voren reserveren.

Overnachten in Pozzuoli, Bacoli, Monte di Procida

Bij onze vrienden Marcello en Stefania kun je terecht als je een mooi en fijn appartement zoekt in Pozzuoli met een lekker dakterras en vlakbij de metro/trein naar Napels en mooie bezienswaardigheden. Het is gelegen in het hoger gelegen deel van Pozzuoli vlakbij het Romeinse Amfitheater. Het heeft 2 kamers met eigen badkamers en een gedeelde keuken. Handig dus ook voor bijvoorbeeld 2 bevriende stellen. Mijn ouders en vrienden hebben hier gelogeerd tijdens onze bruiloft en die wilden niet meer weg!

Host Stefania heeft als missie de Campi Flegrei te promoten en dat doet ze met veel passie en door netwerken te slaan. Ze doet er dus ook alles aan om haar gasten het naar hun zin te maken en ze zo veel mogelijk informatie te geven over de omgeving. Al Largo ligt midden in het centrum van Pozzuoli tussen alle gezelligheid en drukte. Je neemt vanaf hier gemakkelijk de boot naar de eilanden Procida of Ischia of de Cumana (metro) naar Napels of naar het strand (Torregaveta).

Je kunt ook kiezen voor het appartement Al Largo van Stefania met een handige keuken. Leuk in beiden structuren is dat Stefania naast de moderne frisse inrichting, mooie gerestaureerde meubels heeft gebruikt die de kamers karakter geven. Ben je erg gesteld op je rust dan kun je beter iets minder in het centrum van Pozzuoli gaan zitten, omdat mensen hier vooral in de zomer gewend zijn tot in de late uurtjes op straat te hangen.

Ook Casa Adele ligt midden in het historisch centrum van Pozzuoli, vlakbij de antieke haven La Darsena. Je leert echt een lokaal huis kennen met slaapkamer, woonkamer en keuken in één en boven nog een mooie slaapkamer.

De host beheert ook nog B&B Adele aan de kant van de commerciele haven van Pozzuoli waar de boten naar Procida en Ischia vertrekken. Het heeft twee kamers waarvan 1 er uitzicht heeft op de zee en de haven.

Een heel lokaal en simpel hotel gelegen in Lucrino vlakbij de kratermeren Lago Lucrino en Lago d’Averno. Het hotel heeft een rijke geschiedenis en een nog wat gedateerde aanpak, maar met hele lieve eigenaren die er alles aan zullen doen om je blij te maken. Ze zijn de ouders van een goede vriend van ons. Je zit hier zo ongeveer op het strand, naast de duik- en snorkelschool en naast het station van de Cumana metro, zodat je ook zonder auto alle kanten op kunt. Heerlijke restaurantjes in de buurt, meren om te wandelen, thermen. Echt een budget –off the beaten track– locatie.

Als deze plek nog beschikbaar is op de data van je voorkeur dan zou ik geen seconde twijfelen en meteen boeken. Je zit hier niet aan zee, maar hangt ongeveer boven zee en je hebt een geweldig uitzicht over de baai van Napels en Pozzuoli met Capri in de verte. Je kunt hier ook gewoon de rest van je dagen op het balkon gaan zitten en genieten. De metro naar Napels is op loopafstand, zo ook het centrum van Pozzuoli. Wij wandelen altijd via de Boulevard van Pozzuoli naar Via Napoli waar de Reef House gelegen is en ik kijk dan altijd met veel jaloezie naar de balkons. De kamers zijn wat gedateerd, maar ja, dan kijk je weer naar buiten en dan is het goed.

Niet alle kamers zijn misschien helemaal up to date, maar het geheel is heerlijk, met een mooie tuin, genoeg plekken om buiten te zitten, een wasmachine, keuken, zwembad. Echt een plek om met een flinke groep vrienden een paar dagen door te brengen terwijl je ook af en toe wat activiteiten doet zoals met de metro (op loopafstand) naar Napels of gewoon door Pozzuoli in lopen.

Als je met eigen vervoer komt dan is deze plek ideaal omdat ze een goede en veilige parking hebben en je vanaf hier alle kanten op kunt. Mooi en elegante overnachtingsplek met een mooie binnenplaats waar soms evenementen worden georganiseerd.

Je moet even alle moed bij elkaar rapen om de stijle oprijlaan omhoog te rijden, maar als je dan boven bent dan ben je ook echt op een betoverende plek. Uitzichten waar je van de ochtend tot de avond met alle kleuren en schakeringen van kunt genieten, een wijngaard en de mogelijkheid tot tastings. Heerlijk eten, luxe en verwennerij op een unieke plek in een uniek gebied (Monte di Procida).

Hier overnacht je een aan historische baai bij Miseno, direct aan zee met tufstenen rotsen. Er zijn bijzondere Romeinse historische opgravingen. Het boek dat je moét lezen tijdens je verblijf hier is het boek Pompei van Robert Harris. Het verhaal speelt zich grotendeels op deze plek af en dit is ook waar Plinius de Jongere zijn brieven schreef met de beschrijving van de uitbasting van de Vesuvius in het jaar 79. In de verte kun je zelfs de Vesuvius zien liggen. Eigen vervoer is wel handig hier. Je kunt bootjes huren en genieten van de kust, varen naar de eilanden Procida en Ischia of gewoon een strandvakantie houden afgewisseld met culturele bezoeken.

Dit is eigenlijk een plek die ik misschien niet weg zou moeten geven, maar ik doe het toch. Ik ga regelmatig aan het eind van de dag en vooral in de maanden september maar vooral oktober naar Torregaveta. Daar is een pier die de zee in loopt en vanaf deze pier, maar ook vanaf het strand hier heb je de mooiste zonsondergangen! Je kijkt uit op het eiland Ischia. Perfect aan deze plek is dat de Cumana metro hier haar eindhalte heeft. Naast dat je hier in een leuk dorpje aan zee zit, je stranddagen in kunt plannen, heerlijk kunt eten, relaxen en wandelen, kun je ook de Cumana nemen naar Napels waar je in 40 minuten bent. Je kunt ook uitstappen bij Pozzuoli of de vele andere interessante tussenstoppen. In de zomermaanden is het druk in Torregaveta met locale strandgasten.

Reserveer een wandeling met een Nederlandse local door Pozzuoli

Booking.com

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest