Winkelen in Napels, waar doe je dat het beste? Napels ligt natuurlijk in Italië, wat toch wel een land van mode en design is. Toch is Napels niet direct bekend als winkelstad. Nieuwe merken en recente trends vinden niet als eerste hun weg naar Napels.

Toch draait het ook in Napels in de winkels om elegantie en mooie merken. Zo heeft Napels een paar unieke specialiteiten. Napels staat historisch gezien bekend om de ambacht van de kleermakers, de leerbewerkers, de markten en om de vintage winkeltjes. Maar ook High-end winkelen is hier mogelijk.

Verdwaald in Napels cover
Bestel verdwaald in Napels of Su e giù per Napoli

Hieronder beschrijf ik precies in welke straten en waar je het beste kunt gaan winkelen en wat de specialiteiten zijn.

High-end winkelen in de wijk Chiaia in Napels

Winkelstraat Via dei Mille en via Filangieri

Iedereen die van High-end winkelen houdt moeten zeker naar deze twee straten gelegen in de wijk Chiaia gaan. Chiaia is een rijke en elegante wijk waar Napolitanen wonen met een boven gemiddeld inkomen. De high-end internationale fashion boetieks van merken als Louis Vitton, Hogan en Prada zijn in deze straten in al hun elegantie en glamour te vinden. Maar ook belangrijke juweliers zoals Bulgari hebben hier hun stralende etalages ingericht.

Omgeving Piazza dei Martiri en via Calabritto

In dezelfde wijk Chiaia vind je Piazza dei Martiri waar omheen mooie winkelstraten liggen zoals de via Calabritto waar je aan het einde rechts de beroemde handgemaakte stropdassen vindt van E. Marinella. Het leuke is dat je in dit gebied ook andere bijzondere Made in Naples producten vindt, zoals de limited edition tassen van Le Zirre of de handgemaakte juwelen van Sara Lubrano of de unieke stoffen van Livio de Simone.

winkelen made in Napels
Winkel Le zirre Napoli – Made in Naples tassen
La Reggia Designer Outlet

Deze outlet is zoals andere outlets in Europa, zelfs hoe het is vorm gegeven. Je kunt er dus zeker goed slagen. Je vindt hier belangrijke ook High-end merken. De kortingen zijn soms fors, dus de moeite waard. De merken zijn groot.

Je kunt er ook lekker eten, er is een mooie fontein waar de kinderen mee kunnen spelen (neem schone kleren mee…).

Kleermakers in Napels

Een voorbeeld van de kunst van de Napolitaanse kleermakers is Caliendo, te vinden in de wijk Chiaia. De Napolitaanse kleermakers zijn echte ambachtlieden die hun kennis en ervaring en gevoel voor stijl en elegantie vaak met de paplepel ingegoten krijgen.

Een ander voorbeeld hiervan is E. Marinella aan de Riviera di Chiaia, waar je handgemaakte stropdassen kunt kopen. Alleen al het contact in de winkel met de mensen en het voelen van de geschiedenis, passie en kennis is een unieke ervaring.

Winkelstraat via Chiaia

Loop je vervolgens de Via Chiaia in dan kom je langs leuke en originele boetiekjes. In deze winkelstraat kun je echt fijn winkelen en bijzondere kleding, spullen en sieraden tegenkomen. Het is voetgangersgebied en er zijn genoeg mogelijkheden voor een pauze met koffie of ijs door de aanwezige barretjes.

etalage winkel Napels via Chiaia

Winkelen bij Galleria Umberto en Via Toledo

Winkelgalerij Galleria Umberto in Napels

Aan het einde van via Chiaia vind je Galleria Umberto, een historische en elegante winkelgalerij. Op de begane grond vind je winkels. Op de hogere verdiepingen zijn kantoren. Niet alle winkels zijn er even elegant. Zo kun je hier een Euronics, schel verlichte toeristenwinkels en ketens als de Mc Donalds, binnenkort Starbucks en de Zara vinden, maar ook Barbaro, een historische herenkleding winkel en Sephora een geliefde make-up winkel.

winkelgalerij Galleria Umberto
winkelgalerij Galleria Umberto

Winkelstraat Via Toledo

Loop je vanaf Galleria Umberto de via Toledo in dan kom je langs de meest bezochte winkelstraat van de stad met een combinatie van merken als Victoria Secret, Benetton, H&M, Food Locker, Bershka en Alcott, maar ook met leuke sneaker winkels en lokale merken. De straat is autovrij en heeft ook veel streetfood zaakjes, koffie en gebakzaakjes en ijswinkels zoals Mennella , Casa Infante en het historische Gay Odin.

Winkelstraat via Toledo Napels
Via Toledo kan heel erg druk worden, helemaal rond de kerstperiode

Winkelen in de middenklasse wijk Vomero in Napels

Winkelstraten Via Scarlatti en Via Giordano

Via Alessandro Scarlatti en Via Luca Giordano zijn twee van de belangrijkste winkelstraten in de wijk Vomero. De winkelstraten van Vomero zijn breed en elegant opgezet met zelfs wat groen. De winkelstraten zijn autovrij. Merken die je hier kunt vinden zijn Carpisa, Spatarella, Foot Locker, Coin en een Nike store. Ook de Lego store in Vomero is een gewilde stop bij families. In de zijstraatjes vind je meer de boetiekjes.

Leuke tip voor herenmode is het verstopte winkeltje Scarlatti 198. Dit moet je echt weten te vinden, het ligt namelijk niet aan de winkelstraat, maar ze hebben flinke korting op hele mooie merken. Hier kun je goed je slag slaan. Maar ook op de markt Antignano in Vomero die dagelijks in de ochtend te vinden is.

Er zijn ook flink wat mooie terrasjes en caffè’s waar je terecht kunt voor een koffie of hip apperitief.

Winkelen in het Historisch Centrum van Napels

Spaccanapoli

De in de volksmond genoemde straat Spaccanapoli (Via Benedetto Croce, Via San Biagio dei Librai ) en haar zijstraatjes, Via Mezzocannone, via San Gregorio Armeno, via Nilo, zijn de perfecte plek om leuke souvenirs te kopen. Kleine sieraden, gelukshoorntjes, Pulcinella, bijzondere pasta, Limoncello, magneetjes, spaghettimeters, Tombola, muziekinstrumenten, kerststalfiguurtjes. Al die leuke kleine spulletjes die je, als je weer thuis bent, weer terug zullen brengen naar je dagen in Napels.

Naast de souvenirwinkels zijn er ook wat kledingwinkels, boekwinkels, kunstwinkels en muziekwinkels.

Souvenir winkelen Napels
ambachtwinkels in Napels
Corso Umberto

Corso Umberto staat bij de Napolitanen in de volksmond ook bekend als de Rettifilo. Corso Umberto loopt vanaf het centraal station helemaal tot aan Piazza Bovio, ongeveer een kilometer lang.  Het wordt door de locals vooral bezocht om de vele goedkope schoenenwinkels en de kledingwinkels van lokale bedrijven met aantrekkelijke prijzen, vooral tijdens de uitverkoop.

De winkels van Via Duomo

Via Duomo is natuurlijk bekend als de straat waar de kathedraal van Napels te vinden is, samen met zeven musea, maar het is ook al sinds oudsher dé straat waar je je bruidskleding koopt. Van trouwjurken tot schoenen en andere accessoires, maar ook galajurken en nette herenpakken zijn hier goed vertegenwoordigd.  

Kledingmarkten in Napels

Als je van markten houdt én van koopjesjagen dan zijn de markten in Napels waarschijnlijk echt iets voor jou. Ik ga zelf graag naar de donderdagochtendmarkt in Posillipo op de viale Virgilio. Hier vind je mooie merken voor goede prijzen. Met een beetje geluk kun je hier echt je slag slaan.

Markt in Napels -Posillipo
Markt in Napels -Posillipo
Schoenenmarkt Poggioreale

Deze markt is te vinden in Via Marino di Caramanico en is geopend van vrijdag tot en met zondag 6.30-14.00. Je vindt hier schoenen, tassen, ceintuurs en nog eens schoenen. En vaak voor de beste prijzen. Als het mogelijk is, ga dan op vrijdagochtend om de beste koopjes en de meeste keus te vinden.

Antignano markt Vomero

Deze markt is de vinden rond Via Marcello Casale de Bustis en is van maandag tot en met zaterdag geopend van 7.30-13.30. Mijn schoonzus ging er regelmatig naartoe voor goede kinderschoenen, maar ook sportkleding, mooie leren tassen en veel lokale merken zijn hier goed vertegenwoordigd.

Vintage winkelen in Napels

Via Mezzocanone

Dè straat waar je veel vintage winkels kunt vinden is Via Mezzocanone in het historisch centrum. Maar sowieso kun je in de drie paralel aan elkaar lopende straten van het historisch centrum verschillende Vintage winkels vinden.

Resina markt Ercolano

Je kunt ook de metro Circumvesuviana nemen naar voorstad Ercolano en daar naar de beroemde vintage markt Resina gaan. Deze is iedere ochtend van de week geopend.

Antiek in Napels

Als je goed oplet, vind je eigenlijk overal in Napels antiekwinkeltjes verstopt tussen de andere winkels. Tijdens het derde en vierde weekeinde van iedere maand is er in de Villa Comunale aan de kant van de Riviera di Chiaia een antiekmarkt.

Antiek en tweedehandsbeurs 2024 in Napels

De Fiera del Baratto e dell’Usato neem dit jaar plaats op 6 en 7 april 2024 in de Mostra d’Oltremare. Je kunt van te voren online entree reserveren via de website. Het beursterrein in de Mostra d’Oltremare in Napels is enorm, dus het aanbod is ook altijd enorm groot dat gaat van verzamelobjecten, modern en antiek, ambachtelijke kunstvoorwerpen tot vintage kleding.

Winkelcentra in Napels

Galleria del Mare

In het centrum van de stad heb je het winkelcentrum Galleria del mare. Het ligt aan de haven van Napels in een mooi monumentaal gebouw. Het winkelcentrum is vooral bedoeld voor de vele mensen die in de haven aanmeren met de cruiseschepen, maar is voor iedereen toegankelijk en heeft zoìn 50 winkels, een outlet en bars en eetgelegenheden.

Centraal station Piazza Garibaldi met de Food Hall

Bij het centraal station op Piazza Garibaldi zijn vele winkels te vinden zowel op het gedeelte op de begane grond als in het lager gelegen deel waar metrolijn 1 vertrekt. Persoonlijke favouriet hier zijn de Tiger en Mango. Er is ook een official Napoli Store te vinden. Naast het station heb je de Food Hall.

Napoli winkel in via Chiaia Napels
Napoli winkel in via Chiaia Napels
droge kleren meenemen) en er is een speeltuin. Voor de Napolitanen is naar de outlet gaan echt een dagje uit en op feestdagen en in het weekend is het er dan ook vaak erg druk.

Grote winkelcentra aan de rand van de stad

In de voorsteden of wijken aan de rand van de stad heb je vaak grote (overdekte) winkelcentra met een enorme supermarkt en allemaal kledingwinkels eromheen. Soms heb je er nog meer grote winkelpanden omheen staan met bijvoorbeeld woonwinkels en tuincentra erbij.

Vaak worden deze overdekte winkelcentra door de Napolitanen gebruikt om hun zondagmiddag door te brengen. Bekende winkelcentra zijn CIS Nola , een winkelcentrum in de vorm van een vulkaan op zo’n 30 km afstand van het centrum van Napels en Grande Sud.

  • deze pagina bevat affiliate links.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest