Steeds meer gezinnen met kinderen en tieners beslissen om niet alleen een citytrip naar Napels te maken, maar ook om echt op vakantie te gaan in Napels of in de buurt van Napels voor een langere periode. Dat is een slimme keuze, omdat je in Napels en omgeving voor iedereen interessante activiteiten kunt vinden.

Hotels met familiekamers

Boek van te voren een appartement of een hotel met familiekamer. Hotels met zwembaden die echt geschikt zijn voor de kinderen om in te spelen zijn er niet veel in Napels stad, maar in de omgeving zeker wel met als uitblinker eiland Procida waar we een paar mooie appartementen hebben gevonden en zelfs de mogelijkheid voor Glamping.

Waar overnachten met kinderen?

Wij als ouders van twee kinderen hebben natuurlijk wel wat ervaring met wat er leuk is om te doen hier met kinderen. Hier volgt dan ook ons lijstje met 10 tips. Natuurlijk hebben we nog veel meer ideeën en ervaring. Neem dus gerust contact met ons op.

1 Boek een kindvriendelijke tour in Napels met een Nederlandstalige local.

We bekijken wat er allemaal te zien is en gebeurd om ons heen en zonder dat ze het merken nemen we ondertussen de geschiedenis en tradities mee in ons verhaal. Kinderen, maar ook tieners vinden Napels vaak geweldig en zo’n tour helemaal in combinatie met de fotospeurtocht of in combinatie met het kinderboek Verdwaald in Napels.

2 Bezoek een markt.

Het gemakkelijkst is de Pignasecca markt in het historisch centrum. Goed bereikbaar en er zijn heel veel leuke viskraampjes.

3 Probeer Piazza del Plebiscito geblinddoekt over te steken.

Dit is een spel dat koningin Margherita ooit heeft ingevoerd om gratie te verlenen aan de gevangenen. Je begint tussen de twee wachttorens voor het paleis en moet eindigen tussen de twee beelden aan de overkant van het plein. Zou het lukken?

4 Bezoek de Vesuvius.

Helemaal als je kinderen veel energie hebben dan is het omhoog lopen op de Vesuvius een leuke bezigheid. Vulkanen zijn ook gewoon fascinerend dus eigenlijk vinden alle kinderen deze ervaring de moeite waard.

5 Dag excursie naar het eiland Ischia

Is een hotel met zwembad geen mogelijkheid? Plan dan een excursie naar het eiland Ischia in. Een boottocht vinden kinderen en tieners altijd leuk. Op Ischia heb je mooie stranden, maar ook veel geschiedenis en er zijn zelfs archeologische opgravingen in zee die je kunt bezoeken tijdens een snorkel excursie.

6 Ga snorkelen in de baai van Pozzuoli.

Bij lido Montenuovo (bereikbaar met de metro Cumana vanaf Montesanto halte Lucrino) kun je de hele dag heerlijk genieten van de zee, het strand, zelfs sauna en bubbelbad en je kunt hier duik en snorkel tripjes reserveren naar de gezonken Romeinse stad die hier in zee te vinden is. Een soort Pompeii onder water. Echt uniek!

7 Pizza met patat

Bestel voor de kinderen een Pizza met patat en worstjes. Soms te vinden op de menukaart als pizza Americana of Pizza wurstel e patatine. Wij noemen dit het toppunt van het combineren van het beste uit beiden culturen. Onze kinderen zijn er dan ook gek op en bestellen deze pizza ook gerust als we in Nederland zijn.

8 Turtle point

Houden jullie van dieren dan is een bezoek aan het schildpadden onderzoekscentrum in Portici echt een gouden tip. Hier worden schildpadden en ander zeeleven uit de middellandse zee onderzocht, maar vooral opgevangen, geholpen en gered. Het is dus ook een ziekenhuis en opvangcentrum. Je kunt het bezoek van te voren regelen via de website. Je kunt er met het OV komen, maar eigen vervoer is gemakkelijker en er zijn strandjes in de buurt mocht je het willen combineren met een stranddag. Controleer wel altijd even van te voren of ze wel echt geopend zijn.

9 Dinosaurus skelet en fossielen

Wat maar weinig mensen weten is dat Napels een mooi museum voor paleontologie heeft met onder andere een 8 meter lang skelet van een allosaurus, opgegraven in Amerika (zie foto). Een mooi bezoek, een soort speurtocht op zichzelf om het museum te vinden. Handig is dat het wel echt midden in het historisch centrum ligt. Aarzel niet om vooral veel rond te vragen om het museum en ook eventueel de andere musea te vinden. De andere musea, die van antropologie, mineralogie, het natuurkundig museum en het zoölogisch museum zijn ieder zeer rijk gevuld en allen gelegen in een gebouw vol geschiedenis en kennis.

10 IJs!

En last but not least: Vergeet niet om zo vaak mogelijk een ijsje te eten! Wij geven het ook gewoon toe; in de zomer eten wij bijna elke dag ijs. Als we op het strand zijn of ’s avonds als de zon onder is en we zin hebben om iets te gaan doen. Het lekkerst is een ijsje langs de boulevard van Napels. De beste ijsjes haal je bij Casa Infante, Mennella of langs de boulevard bij ROL.

Oftewel, geniet vooral samen met je kinderen van deze omgeving. Doe het rustig aan, neem lekkere pauzes met ijsjes en pizza. Laat ze vollopen met alle indrukken, de geluiden, de kleuren, de mensen, de geschiedenis en de kunst. En plan af en toe ook een heerlijke relaxdag in aan zee of op een eiland.

Wil je nog meer handige en leuke tips over Napels met kinderen?

Lees nog meer over Napels met kinderen op de website van Sabine: Napels met kinderen. Hier vind je handige kindvriendelijke verblijftips en nog meer leuke activiteiten om te doen met kinderen in Napels en omgeving.

Fotocredit: Iris de Brouwer

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest