Wat mag je niet missen bij een kort bezoek aan Napels? Gelukkig kun je nu met deze 5 top tips voor een kort bezoek aan Napels gerichter op pad en mis je niets!

Je kunt ervoor kiezen om een tour in te plannen samen met een Nederlandstalige local. Dan weet je zeker dat je een aantal van de mooiste highlights meekrijgt. Daarnaast kom je ook op plekken waar je anders nooit gekomen was. Dit kan een wandeltour, fietstour of nog beter een combi van beiden zijn, zodat je écht een compleet beeld hebt van de stad in korte tijd!

Onze tips voor Napels

 • Een tour doen samen met een Nederlandstalige locale gids is dan ook meteen top tip nummer 1!

 • Tip 2: Naast de donkere, smalle en soms vervallen straatjes van het historisch centrum is het net zo belangrijk om kennis te maken met de koninklijke kant van de stad. Architectonische kunstige en uiters fotogenieke plekken zoals de Galleria Umberto. Het resultaat van een stadsvernieuwingsproject. De bouw begon in 1887, om in 1890 al afgerond te worden. Neem hier een lekkere koffie op het terras of bewonder de winkels.

 • Tip 3: Zoek het hoger op en geniet en bewonder de vele betoverende uitzichten die Napels rijk is. Zo kun je de funicolare nemen (schuin omhoog lopende metrolijn) naar de wijk Vomero. In Vomero heb je bij en vanaf Castel Sant’Elmo een geweldig uitzicht. Op het kasteel kun je de gehele Golf van Napels, maar ook het achterland bewonderen. Je kunt ook iets minder hoog gaan en naar Corso Vittorio Emanuele lopen. Vanaf deze voormalige randweg die nu midden in de stad ligt, heb je een mooi uitzicht over het centrum tot aan de Vesuvius aan toe. Tijdens onze ebike tour fietsen we naar het hoger gelegen Posillipo vanaf waar je de meest fotogenieke en klassiek mooie uitzichtpunten hebt op de Baai van Napels met de Vesuvius op de achtergrond.
Verdwaald in Napels

 • Tip 4: Duik onder de grond. In Napels is veel van het originele antieke NEAPOLIS , de Griekse en Romeinse stad, onder de grond verdwenen. Maar ook koninklijke vluchttunnels uitgehakt in de tufsteen, metersdiepe water reservoirs, Griekse grafkamers, catacomben, aquaducten en ga zo maar door zijn er te vinden onder de grond. Een bezoek aan Napels onder de grond is fascinerend, heel bijzonder en letterlijk een verdieping van je beleving van de stad.

 • Tip 5: Bezoek het kerststraatje in het historisch centrum. Hier kun je alle symbolen van de stad terugvinden. Van de unieke kerststal, de presepe, tot geluksbrengers als de rode hoorntjes, pepertjes en alle andere symbolen die bij de stad horen. Koop hier je souveniers als herinnering aan je bezoek aan Napels en sla leuke cadeautjes in voor de thuisblijvers.

2 Reacties

 1. Heico

  Goedeavond;

  Ik wil met Pasen naar Napels als er meer reismogelijkheden zijn. Hoe is de Corona-situatie op dit moment? Of is het nu echt af te raden en zal het ook met Pasen nog lastig zijn?

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Heiko,

   Bedankt voor je reactie. Het is erg moeilijk te voorspellen. Tot vandaag waren de musea en restaurants open, maar vanaf morgen is de regio Campania waar Napels in ligt weer oranje zone en zijn de restaurants en musea weer dicht. Dit is tot zeker 5 maart. Hoe het verder zal gaan…dat weten we niet. De hoop is dat met het lekkere weer het weer beter zal worden net zoals vorig jaar het geval was. Ik denk dat last minute beslissen misschien het slimst is. Hou verder onze social media en website in de gaten. Er staan leuke live online tours op de planning!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest