Local in Naples staat in de mei uitgave van Italië Magazine. Het grootste travel en lifestyle platform over Italië. Eind februari werd ik gebeld door Toenke Berkelbach met de vraag of hij mij mocht interviewen voor de rubriek Groeten uit Italië. Hij zocht iemand met een verhaal… iemand die iets had bereikt.. Wat voelde ik mij vereerd…

Het artikel in Italië Magazine

We hadden meteen een goede klik, want ik voelde zijn enthousiasme voor Napels en Pozzuoli. Ik kon merken tijdens onze gesprekken dat hij deze plek begrijpt en had dus vertrouwen op een mooi artikel.
Hij had bewust naar iemand in de omgeving van Napels gezocht en was bij mij uitgekomen. Hij wilde het proces begrijpen van een Nederlander in Italië, en dan met name op een plek zoals Pozzuoli en Napels en waar deze Nederlandse doorheen heeft moeten gaan om te komen waar ze nu is.

Na de eerste kennismaking en het onderzoeken of er een goed genoeg verhaal in zat was de afspraak al snel gemaakt. We hebben verschillende keren met elkaar gesproken en als extra cadeau kwam er ook nog een professionele fotograaf naar Pozzuoli mee om schitterende foto’s te maken.

Fotograaf Matteo Rossi

Matteo Rossi werkt al langer voor Italië Magazine en heeft een passie voor onder andere Nederlandse architectuur. In Italië Magazine schrijft ook hij iets over onze dag samen. Hij schrijft dat hij altijd de wens en het idee heeft gehad om naar Noord-Europa te verhuizen, maar dat hij op deze mooie lentedag het geluk in mijn glimlach zag van het leven in het zuiden wat zijn idee aan het wankelen heeft gebracht. Wat een prachtig compliment!

Matteo Rossi in actie!

Het mooie vind ik dat de foto’s eind maart zijn gemaakt op een schitterende lente dag. Een dag met strak blauwe lucht en een stralende zon. Mijn vriendin Magda was op dat moment begonnen aan haar laatste reis en ik was aan het wachten op dat ene telefoontje, maar hij kwam niet…die dag. Het leek alsof zij nog één dag langer aan het leven vast wilde houden. Ik zal dit artikel en deze prachtige foto’s dan ook voor altijd met haar associëren.

Trotse vrienden

Toen het artikel uitkwam heb ik het natuurlijk meteen laten zien aan mijn vrienden hier in Pozzuoli. Voor hen was het heel bijzonder om hun Pozzuoli en hun ‘Olandesina’ in een tijdschrift terug te zien.

Mijn vrienden op het schoolplein bewonderen het artikel over 'hun Pozzuoli' in Italië Magazine
Vrienden op het schoolplein bewonderen het artikel.

Ik heb dankzij het artikel al meerdere mensen mogen ontmoeten in Napels die na het lezen van het artikel contact met mij op hebben genomen voor een rondje in Napels.

Wil jij ook met mij op stap door Napels of Pozzuoli en meer horen over het leven hier, de verschillen met Nederland. De levenslessen….
Neem dan gerust contact met mij op, ik kijk er naar uit om Napels en omgeving met jullie te delen…..

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest