Parkeren in Napels kan een uitdaging zijn. Vooral als je niet bekend bent met de smalle straten van de stad en de parkeeropties. Maar met een beetje voorbereiding, kennis van zaken en goede stuurkunsten, kun je een handige en betaalbare plaats vinden om te parkeren terwijl je Napels bezoekt.

Met de auto naar Napels

Als je van plan bent om alleen de stad Napels te bezoeken en dus in Napels te overnachten is het hebben van een auto eigenlijk niet nodig. Voor dagtrips vanuit Napels naar bijvoorbeeld Pompeii en de Vesuvius of de Sorrento en Amalfikust is het wel handig om een auto te huren. Bij Sunny Cars is het zelfs mogelijk je auto bij je hotel (receptie nodig) af te laten leveren.

Ben je van plan om te verblijven in de omgeving van Napels zoals bijvoorbeeld in Pozzuoli, de omgeving van Pompeii, Sorrento of de Amalfikust dan is de kans groot dat je òf met eigen vervoer bent gekomen vanuit Nederland of België. Of dat je een auto hebt gehuurd. De kans dat je dan met de auto een dag naar Napels komt is groot en met deze parkeertips ook haalbaar.

Parkeren in Napels in de blauwe of witte vakken aan de straat

Iedereen mag parkeren in de blauwe of witte vlakken. De witte vlakken zijn gratis en zijn tegenwoordig alleen nog te vinden in de wijken buiten het historisch centrum. De blauwe vlakken zijn betaald parkeren. Dit geldt van maandag tot en met zaterdag 8.00-24.00 Je moet op zoek naar een parkeerautomaat of je betaalt via de App Tap&Park of Easy Park.

Parkeren in de blauwe vlakken in Napels kost op de meeste plekken het eerste uur €2,00 en het tweede en de volgende uren €2,50 euro per uur.

De ‘parcheggiatore abusivo’ oftewel de illegale parkeerwacht

Op sommige plekken in de stad worden de blauwe vlakken of stukken stoep gerund door een illegale parkeerwacht. Dat is een persoon die meerdere auto’s dan het aantal beschikbare plaatsen laat parkeren. Vaak dus ook op de stoep en andere plekken waar het eigenlijk niet mag. Dit gebeurd met veel handgebaren en geschreeuw. Soms als je braaf bij het parkeerautomaat hebt betaald, kan er ook nog een illegale parkeerwacht bij je langs komen voor een ‘bijdrage’ aan zijn aanwijzingen of voor het zogenaamd op je auto letten. Wij persoonlijk zijn tegen dit soort parkeerwachters en raden aan om gebruik te maken van de officiele parkeergarages en parkeerplaatsen van de gemeente.

parkeerplaats in Napels

Parkeren in Napels op een openbare parkeerplaats

Als je een dagtrip plant naar Napels dan kun je prima met de auto naar de stad komen en je auto parkeren op één van de vele parkeerplaatsen die er te vinden zijn in de stad. Er zijn parkeerplaatsen en garages van de gemeente en er zijn privé parkeer garages. Deze zijn vaak iets duurder. Vooral bij deze privé garages zijn ze gewend om zoveel mogelijk auto’s te parkeren in de ruimte die ze hebben, gebruik makende van dubbele rijen, dus het is normaal om je sleutel in de auto te laten zodat ze je auto kunnen verplaatsen als het nodig is.

Aangezien wij zelf in Pozzuoli wonen nemen we vaak de metro naar Napels vanaf Pozzuoli, maar we komen ook regelmatig met de auto. Hier volgen onze tips over waar het beste te parkeren in Napels.

Parkeerplaats bij Castel Nuovo (Maschio Angioino)

Deze parkeerplaats is onze favoriet. De parkeerplaats is van de ANM en ligt in de openlucht direct naast het kasteel. Er zijn ook parkeerwachters aanwezig. Vanaf deze parkeerplaats loop je in 5 minuten naar Galleria Umberto, Piazza Plebiscito en Piazza Municipio. Om er te komen moet je echt de oprijlaan van het kasteel op rijden om vlak voor de brug naar rechts te gaan. In de ochtend tot een uur of 10.00 zijn er meestal meer dan genoeg plekjes om te parkeren. Als de parkeerplaats vol is, kun je in de rij wachten tot er plek is, dat gaat meestal redelijk snel, maar niet altijd. De parkeerplaats is vrij gemakkelijk aan te rijden. Je hoeft niet uitgebreid de stad door, geen risico op te kleine en drukke straatjes.

Directe google maps link naar de parkeerplaats. Hier klikken

Prijs eerste uur €3,00

Vervolgens €2,50 per uur

Openingstijden: Van maandag tot en met donderdag 07:20 – 01:00 de volgende dag
Vrijdag en zaterdag 07:20 – 02:00 de volgende dag.

Parkeerplaats Urban Parking APCOA

Ook op deze parkeerplaat parkeren wij graag. Je kunt er gemakkelijk op aanrijden vanaf de hoofdweg komende vanaf bijvoorbeeld Sorrento. Je rijdt niet het centrum in met de smalle straatjes, maar je bent wel in een paar minuten te voet in het historisch centrum vanuit een prima buurt. Handig ook (voor ons dan) is dat je er binnen kunt met je telepass en de betaling dus automatisch gaat. De dagprijs is €15,00 wat ook een aantrekkelijke prijs is.

Reserveer van te voren je parkeerplek online

Prijs:

 • Eerste uur €2,00
 • Vanaf het tweede uur €2,50 per uur
 • Maximum dagtarief (7.00-20.00) €15,00
 • Maximum nachttarief (20.00-7.00) €5,00
 • Maximum tarief 24 uur: €20,00
 • Maximum tarief 3 dagen €50,00

Directe Google maps link naar de parkeerplaats. Hier klikken.

Nadeel van deze parkeerplaats is dat de auto’s in de zon staan en iedereen vrij gemakkelijk bij de auto’s kan komen. De parkeerplaats heeft geen bewaking. Ik zou er niet gaan staan met koffers in de auto.

Parkeerplaats Apcoa

Bijzondere parkeergarages in Napels

Vaak gebruiken ze in Napels de grote steengroeves in de tufstenen rotswanden als parkeergarage. Een bijzondere garage vlakbij de boulevard van Napels, Via Chiaia en zeker ook op loopafstand van Piazza Plebiscito is Garage Morelli. Super fijn is ook dat je hier niet je sleutel hoeft af te geven. Hier parkeren is een belevenis op zich en in 2018 is de garage zelfs uitgeroepen tot mooiste garage ter wereld. Zelfs de wandeling van je parkeerplek naar vervolgens de uitgang is bijzonder. De tufstenen grotten zijn mooi verlicht. De ingang/uitgang van de Galleria Borbonica is hier te vinden. Er zijn toiletten en er is zelfs een ruimte waar evenementen worden gehouden en het is allemaal mooi verzorgd.

Parkeer garage Morelli
Parkeergarage Morelli waar ook de Galleria Borbonica te vinden is.

De garage is niet de goedkoopste van de stad, maar functioneert, is centraal gelegen én is een unieke ervaring. Bij de garage is er ook een info piont over de stad te vinden en je kunt er fietsen huren.

Prijs: €6,00 per uur

Directe Google Maps link naar de parkeerplaats. Hier klikken.

*Dit artikel bevat affiliate links. Via deze links kun je reserveringen maken waarbij je niets meer betaald, maar wij wel een kleine commissie ontvangen. Op deze manier kunnen wij toch nog iets verdienen aan alle informatie die wij met onze kennis en ervaring aan jullie geven.

2 Reacties

 1. Bob

  Vandaag een half uur in de rij gestaan bij Castel Nuovo. Er was een trouwerij gaande bij het kasteel wat een mooi schouwspel van een half uur opleverde. Lang verhaal kort, Castel Nuovo is een prima parkeerplaats op een prima lokatie. Om er te komen moet je lekker een stukje door Napels rijden. Tel uit je winst!

  Antwoord
  • Iris

   Ja, als er een bruiloft is, kan het lang duren voor je er op kunt jammer genoeg. Maar als het dan gelukt is ben je wel meteen op de goede plek!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest