Heb je je ticket naar Napels geboekt en zoek je nog een hotel of B&B? Vraag je je af wat de beste plek is om te slapen in Napels? Wij van Local in Napels geven hier graag suggesties over de gebieden die wij aanbevelen om te verblijven in een  B&B  of hotel in Napels.

Gevaarlijke stad om te slapen

Napels wordt nog steeds gezien, vooral door degenen die de stad niet goed kennen, als een gevaarlijke stad. Vaak is dit niet terecht (in welke grote wereldsteden bestaat er geen risico dat een toerist kan worden beroofd)? Het grootstedelijk gebied van Napels heeft meer dan 3 miljoen inwoners (3.100.000), de regio Campanië iets minder dan 6 miljoen (5,8 miljoen). Napels is met recht een wereldstad te noemen met alle voor en nadelen die horen bij een wereldstad.

Wel zijn er wijken waar mensen zich minder op hun gemak zullen voelen. Nauwe donkere straatjes en een wat vervallen indruk kan al snel een ongemakkelijk gevoel geven. Wij geven in deze blog met kleuren onze voorkeur aan over in welke gebieden in Napels je het beste kunt gaan slapen. Waar je hotel of B&B te boeken en te kijken welk gebied het beste past bij jullie behoeften.

De kleuren geven onze voorkeuren aan:

Groen: Panoramische gebieden, mooie uitzichten – Topgebied.

Geel: Bijna Top, vaak ook met een mooi uitzicht,maar iets verder van de bezienswaardigheden of het centrum gelegen.

Oranje: Gezellig met restaurantjes en locals en barretjes.

Blauw: acceptabel tot matig.

Waar slapen in Napels stad?

Groen (*****):

Vanaf deze gebieden kun je zowel te voet als met het openbaar vervoer het historische centrum als de boulevard bereiken. Buurten uit de hogere middenklasse.

Chiaia. Het gebied in de buurt van de straat Via Chiaia, Piazza dei Martiri, piazza Plebiscito.

Vomero. Het gebied rond de straat Via Scarlatti en Piazza Vanvitelli en de Via Morghen.

Lungomare oftewel rond de boulevard Via Caracciolo en Via Partenope.

Geel (****):

Gebied rond Corso Vittorio Emanuele. Dit is een hele lange straat. Vroeger was dit de ring die om de stad heen liep, nu ligt de straat ongeveer midden in de stad. Het ligt wat hoger en de hotels en B&B’s hebben daarom dan ook vaak een schitterend uitzicht.

Posillipo . Via Posillipo of via Manzoni.

Dit zijn beiden gebieden met een grote kans op mooie uitzichten. In Posillipo zijn er kleine strandjes van de stad te vinden Het zijn voornamelijk woonwijken van hogere klasse. Ze liggen iets verder van het historisch centrum en de boulevard en zijn minder goed te bereiken met het openbaar vervoer, vooral Posillipo.

Oranje (***):

Dit is het populaire hart van de stad. ’s Avonds zit het vol met mensen in de restaurants, pizzeria’s en bars. Zeer geschikt voor jongeren. Een nadeel kan zijn dat als je hotel niet goed geïsoleerd is of geen airco heeft, je tot laat in de nacht last kunt hebben van de uitgaansgeluiden.

Decumani. De drie parallel aan elkaar lopende antieke straten in het historisch centrum met als referentiepunt Piazza San Domenico Maggiore, Piazza Bellini en Piazza San Gaetano.

Quartieri Spagnoli. Tot voor kort een volkswijk waar maar weinig mensen naar binnen gingen. Nu is de wijk flink in opkomst en vooral in de onderste drie straten vlakbij Via Toledo zit je goed centraal.

Via Toledo, de drukke winkelstraat van de stad en één van de levensaders. Deze straat en de straten rondom deze straat zijn een goede uitvalsbasis voor je stedentrip met metrohalte Toledo altijd in de buurt.

Via Duomo. In deze straat zit je direct in het historisch centrum en bij een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt zoals de DOm en het archeologisch museum. Ga alleen niet te ver van de straat zitten richting het centraal station.

Piazza Municipio. Op en rond dit open en zonnige plein zit je lekker centraal. Er is een metro halte, je zit vlakbij de haven vanaf waar je de ferry naar de eilanden zoals Capri kunt nemen, maar je loopt ook zo naar het historisch centrum, naar het winkelgebied en de naar de boulevard.

Blauw (**):

De wijken Forcella, Rione Sanità, Pallonetto (**), volks gebieden, dicht bij het historische centrum, maar net even wat rauwere wijken. Voordeel is dat je je te voet kunt verplaatsen, zowel naar de belangrijkste musea als naar het nachtleven (restaurants, pizzeria’s, clubs). Nadeel is dat het minder goed onderhouden wijken zijn, met smalle straatjes, weinig privacy en met veel lawaai, daardoor voelt niet iedereen zich hier op zijn of haar gemak.

Slapen in de metropool Napels die loopt van Sorrento tot de Campi Flegrei.

Groen

Sorrento, Capri, Ischia

Geel:

Pozzuoli, Bacoli, Procida, Vico Equense, Massa Lubrense

Oranje:

Portici, Ercolano, Pompei.

Blauw

Bacoli, Castellammare di Stabia

Neem gerust contact op met ons om advies te vragen over de locatie voor je overnachting in Napels of omgeving. We geven graag advies, omdat de beleving van Napels toch erg afhangt van de plek waar je overnacht. info@localinnaples.com

Foto: B&B Casa Tolentino

2 Reacties

 1. jolanda booij

  Goedemiddag,
  Ik ga met mijn volwassen zoon voor het eerst naar Napels en wil de stad en de vulkaan graag bezoeken/met eilandje. we gaan vrijdag t/m maandag en willen graag weten waar we het beste kunnen overnachten . het moet redelijk centraal liggen. we houden er ook van. budget is max 100 euro per nacht.

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Jolanda,
   Dan zou ik iets in Napels zoeken rond Piazza Municipio, Via Toledo. Daar neem je de metro naar het CS om verder te reizen naar Ercolano en de Vesuvius en ben je ook in de buurt van de haven om de boot naar een eiland te nemen en je bent op loopafstand van de belangrijkste highlights en het historisch centrum van Napels. Veel plezier in Napels!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Chat openen