Campania is vanaf 26 april weer gele zone waardoor musea, bezienswaardigheden en archeologische sites weer open zijn. Een coronaproof bezoek aan de opgravingen van Pompeii is dus gelukkig gewoon mogelijk, mèt mondmasker en internationale QR code van je Corona pas en vooraf reserveren.

Openingstijden Pompeii zomer 2021Vanaf 7 juni zijn de opgravingen de gehele zomerperiode tot 31 oktober dagelijks geopend van 9.00-19.00 (laatste entree om 17.30). Daarna gaan de winter openingstijden in.

Tickets reserveren voor Pompeii.


Voor een coronaproof bezoek aan Pompeii op zaterdag of zondag is het verplicht om een dag van te voren online te reserveren en de kaartjes aan te schaffen. Doe dit direct via deze link. De andere dagen kun je ze ook aan de kassa kopen.


Er wordt bij de online kaartverkoop verzocht een toegangstijd te kiezen. Tot 13.00 is dat om de 15 minuten en het aantal personen dat naar binnen mag, is maximaal 500. Na 13.00 is dat maximaal 300 personen. Je moet je ticket bij de ingang tonen. Dat kan een geprinte versie zijn of je laat je QR code scannen vanaf je telefoon of tablet. Je hebt 10 minuten speling op je gekozen en gereserveerde toegangstijd.


Bij een bezoek door de week is van te voren online reserveren niet verplicht. De entreetickets kunnen dan worden gekocht bij de kassa’s van Piazza Anfiteatro en Piazza Esedra, vanwaar je ook de site binnen kunt gaan. De ingang aan het Piazza Esedra wordt aanbevolen voor wie onmiddellijk toegang wil tot het Antiquarium van Pompeii. Houd bij drukte rekening met langere wachttijden aangezien er een limiet zit aan het aantal personen die naar binnen mogen. Wat drukte betreft is het wel handig om van te voren al kaarten te kopen.


Ticketprijs:

 • De entreeprijs voor Pompeii is € 16,00 – Bij online reserveren komen er extra kosten bij.
 • Voor mensen met recht op korting (bijvoorbeeld in de leeftijd 18-25) € 2,00
 • Gratis entree voor kinderen en tieners tot 18 jaar hebben.

App My pompeii


Er wordt aangeraden om de app MYPOMPEII te downloaden zodat je ticket daarvandaan gescand kan worden, je de bezoekersaantallen kunt controleren en andere informatie kunt zien en ontvangen. Ook kun je hier de aangegeven route op volgen.


Corona maatregelen in Pompeii

Voor een coronaproof bezoek aan Pompeii wordt bij binnengaan je temperatuur gemeten. Mondmaskers zijn overal verplicht zowel binnen als buiten en ook als er genoeg afstand is tussen personen. Er is desinfecterende hand gel beschikbaar bij de entrees en bij de toiletten. Er zijn borden geplaatst door het park heen met een route die je moet volgen om genoeg afstand te bewaren van de andere bezoekers. Bij de domus mogen er maar een beperkt aantal personen naar binnen, waardoor je moet wachten op je beurt.


De route bij een coronaproof bezoek aan Pompeii zomer 2021


Tijdens je bezoek volg je een route die je kunt volgen aan de hand van de borden binnen de site en op de My Pompeii support app.


Bij de route kun je het Amfitheater binnen komen, je hebt toegang tot de Palestra Grande en de tentoonstelling “Venustas. Grazia e Bellezza a Pompei”. Verder kun je de volgende plekken bezoeken:

 • De Praedia van Julia Felix
 • Via dell’Abbondanza met toegang tot de belangrijkste domus,
 • De necropolis van Porta Nocera 
 • de Tuin van de voortvluchtigen,
 • de theater wijk 
 • Forum met openbare en religieuze gebouwen
 • de buitenruimte van de Stabische baden
 • via de Via Stabiana naar de Via del Vesuvio  waar het huis van Leda en de zwaan te vinden is.

Op de website van Pompeii kun je de complete lijst van de gebouwen en huizen die er te bezoeken zijn en de openingstijden downloaden.


Pompeii in een rolstoel of met een kinderwagen

Voor mensen die in een rolstoel zitten is het mogelijk om de route Pompeii for All te volgen. Deze vertrekt en eindigt bij Piazza Anfiteatro of eventueel vanaf Piazza Esedra, met de lift van het Antiquarium.


Rondleidingen in Pompeii


Van 9.00 tot 13.00 is het mogelijk om je aan te sluiten bij een rondleiding die vertrekt bij de ingangen van Piazza Anfiteatro en Piazza Esedra. Voor Nederlandstalige en kindvriendelijke rondleidingen kun je contact op nemen met Local in Naples. Dan zorgen wij voor een afspraak op de gewenste tijd met een Nederlandstalige gids. Dit is vooral voor families met kinderen een aanrader!


Bezoek aan Pompeii met groepen


Bij een groep van losse bezoekers mag deze niet groter zijn dan 5 personen.
Groepen onder begeleiding van gidsen mogen uit maximaal 10 personen bestaan en uit maximaal 25 als ze uitgerust zijn met oortjes voor eenmalig gebruik.

Hoe kom je in Pompeï

Lees onze blog met handige tips over hoe je de opgravingen van Pompeii kunt bereiken vanaf Napels. In de Corona tijd raden wij aan om eigen vervoer te gebruiken en zo min mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. Je kunt ook een privé transfer regelen en je bezoek aan Pompeï combineren met een bezoek een een lekkere wijnboerderij om er te lunchen of met een bezoek aan de Vesuvius.

verdwaald in Napels

8 Reacties

 1. Freark Boonstra

  Beste Iris,
  Net even gecheckt bij Ticketone. Kan het zijn dat boeken voor Pompeii nog niet mogelijk is? Ik zag enkel een optie voor 31 december 2021 😊. Met vriendelijke groet!

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Freark, dat klopt, het is nog niet mogelijk je moet het dus in de gaten houden en weer proberen tegen de tijd dat je deze kant op komt. Het is ook nog allemaal vers van de pers!

   Antwoord
 2. Walter De Cock

  beste,
  op de officiele “ticketone.it ” voor Pompei zijn tickets na 12 sept 2021 niet aangegeven, komen deze periodiek verder vrij of wordt er sluiting na 12 sept 2021 verwacht ?
  alvast bedankt
  Walter De Cock

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Walter, er wordt geen sluiting verwacht, dus ik zou gewoon de website even in de gaten houden om te kijken wanneer ze gaan updaten. Iris

   Antwoord
 3. Corinne Verdick

  Beste Iris,

  Klopt het dat je niet vanaf elke ingang in Pompeii de “lichamen” kan zien? (Hieruit maak ik op dat je per ingang maar een gedeelte van de opgravingen mag zien?) Als dit zo is, welke ingang kan ik dan het beste nemen?
  Alvast bedankt,
  Corinne Verdick

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Corinne, je kunt bij iedere ingang die je neemt het hele park bezoeken. Het maakt dus niet zoveel uit voor welke ingang je kiest. Die van Piazza Esedra is het meest centraal. Handig is om voor een gids te kiezen, die weten namelijk precies de weg en lopen er zo naar toe.

   Antwoord
 4. Ann

  Ik lees hier dat je tussen 9 en 13u kan aansluiten bij een groep die uitleg krijgt
  Mort dit gereserveerd worden of is dit gratis ? (Inbegrepen in de toegangsprijs van 16 euro)?

  Antwoord
  • Iris

   Beste Ann, er zijn meestal wel gidsen te vinden bij de ingang waar je je bij aan kunt sluiten. Engels of Italiaans meestal. De prijs hiervoor hoor je ter plekke, maar is zeker niet gratis.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Chat openen