Hoe is de situatie in Napels met betrekking tot het Corona virus?

Deze blog gebruik ik om steeds nieuwe updates en ontwikkelingen te vermelden die te maken hebben met het laatste nieuws, de maatregelen en regelgeving in verband met het corona virus in Napels. Laatste update: 22 /01 /2021.

Kijk op de pagina van de regio Campania voor de dagelijkse cijfers.

Woon je in de regio Campania? Of mocht je van plan zijn om een reis te gaan boeken, òf je hebt al een reis geboekt naar Napels, Pompeii, Sorrento, de Amalfikust, Salerno, Caserta, Cilento, de Campi Flegrei of één van de eilanden Capri, Procida of Ischia.  Oftewel; de regio Campania. Dan kun je hier de actuele informatie over de situatie en regelgeving rondom de corona crisis vandaan halen. Je kunt ook verder lezen over coronaproof activiteiten in Napels.

Ons reisadvies voor Napels is NEGATIEF op dit moment.

Corona Update Napels 22 januari 2021

Na lange tijd weer een update. December en een groot deel van januari was een verwarrende tijd met rode, oranje en gele regio’s verspreid over het land, met bij iedere kleur andere regelgeving. Ook Napels sprong steeds van rood, naar oranje en weer naar rood, maar op het moment zijn we: GEEL.

Het is dus weer mogelijk om in een restaurant of bar te zitten én echt geweldig voor ons, de musea zijn weer open! De avondklok blijft voorlopig nog actief, maar het is toch geen lekker weer dus niet zo erg om thuis te zitten. Ook heel erg fijn is dat de scholen langzaam aan weer open gaan na de sluiting eind oktober. Gelukkig werkt het online onderwijs voor mijn kinderen goed, maar na meer dan twee maanden geen leeftijdsgenootjes te hebben gezien is het tijd voor wat contact dat niet digitaal verloopt!

De vaccinaties verlopen hier goed. De regio Campania is één van de regio’s met de meeste uitgevoerde vaccinaties. We proberen positief te blijven en hopen dat hier geen varianten op gaan duiken. Wij denken aan Nederland waar de cijfers op het op het moment een stuk minder positief zijn. Om toch even wat afleiding te zoeken kunnen jullie lekker online live pizza leren bakken vanuit Napels met ons en hou facebook en Instagram in de gaten wat ik publiceer regelmatig ‘lives’ vanuit Napels en omgeving nu ik wel weer naar buiten kan.

Corono Update Napels 15 November 2020

Napels is vanaf 15 november in de rode zone terecht gekomen. Dit houdt in dat alle winkels en restaurants gesloten zijn. Alleen winkels voor de eerste levensbehoeften en apotheken zijn nog open. Ook kappers en kluswinkels zijn nog open. Gelukkig kunnen we nog wel bestellen bij een restaurant (of pizzeria). We mogen onze woongemeente niet verlaten zonder geldige reden en alleen sporten 200 meter rond de leefomgeving. We hebben ook weer een persoonsverklaring nodig bij het verlaten van het huis

Corona Update Napels 6 november 2020

Vanaf 6 November is Italië opgedeeld in kleurzones die ieder eigen maatregelen heeft. De regio Campania waar Napels in ligt is een gele zone geworden. Deze zone heeft de minst strenge maatregelen. Toch heeft gouverneur De Luca ook nog wat extra maatregelen aangekondigd die de regels iets aanscherpen. Daarnaast kan ook nog iedere gemeente op zich, extra regels invoeren. Zo is Pozzuoli waar wij wonen in semi lockdown vanaf vandaag. Dit houdt in dat de boulevard en andere wandelpaden in de buitenlucht ook weer gesloten zijn om zo veel mogelijk te ontmoedigen dat mensen naar buiten gaan.

Vanaf 6 november tot 14 november gelden de volgende nieuwe maatregelen in de regio Campania waar Napels in ligt.

 • Avondklok van 22.00 – 05.00
 • Restaurants en bars sluiten om 18.00. Thuisbezorgen is nog wel toegestaan tot 22.00.
 • Aan tafel in restaurants en bars mogen maximaal 4 personen zitten die op hetzelfde woonadres wonen en dus al samen leven.
 • Winkelcentra sluiten in het weekend en op feestdagen. Alleen apotheken, drogisten en levensmiddelen winkels blijven open in de winkelcentra in het weekend.
 • Theaters, bioscopen en concertzalen zijn gesloten.
 • Musea en archeologische sites zijn gesloten.
 • Personen mogen zich niet zonder geldige reden verplaatsen tussen twee gemeentes die niet in dezelfde provincie liggen. Dit mag alleen met een autocertificaat.
 • Scholen blijven gesloten, alles wordt gedaan via de DAD (didattia a distanza)

Corona Update Napels 22 oktober 2020

Vanaf 23 oktober gaat er het coprifuoco in, dat is een avondklok die in gaat om 23.00. Alles wordt gesloten van 23.00-05.00. Er is dan ook geen reden meer om op straat te zijn. Verder wordt er in Campania het verplaatsen tussen de vijf verschillende provincies binnen de regio verboden (de 5 provincies zijn Napels, Benevento, Avellino, Salerno, Caserta). Als je je toch tussen twee provincies moet verplaatsen (bijvoorbeeld tussen de provincie Salerno en Napels) dan moet je een verklaring op zak hebben en een geldige reden hebben (werk, school, gezondheid, familie). Een volledige lockdown wordt verwacht in de komende weken, maar is niet bevestigd.

Corona Update Napels 6 oktober 2020

Nieuwe aangescherpte corona maatregelen in Napels en omgeving die 5 oktober 2020 in gaan en tot 20 oktober 2020 geldig zijn:

Mondmaskers blijven overal verplicht dus ook op straat. Alleen als je binnen zit in een bar of restaurant mogen ze af.

Bars, ijssalons, gebakswinkels sluiten tussen 23.00 en 6.00 van zondag tot en met donderdag en op vrijdag en zaterdag tussen 00.00-6.00

Restaurants, pizzeria’s en andere vormen van eetgelegenheden hebben 23.00 als laatste entree mogelijkheid opgelegd gekregen. Wie al aanwezig is voor 23.00 mag nog wel blijven zitten. Er mogen alleen zitplaatsen gebruikt worden. Alcohol mag vanaf 22.00 al niet meer geschonken worden aan diegenen die geen zitplaats hebben.

Nederlanders en Belgen worden vanaf 8 oktober bij aankomst in Italië met vliegtuig, trein of boot verplicht een corona snel test doen. Het resultaat is 30 minuten later bekend en bij een positieve uitslag wordt er een neus/keel test afgenomen (tampone). In afwachting van het resultaat hiervan moet je in quarantaine blijven. Bij een positieve uitslag van de tampone moet je 2 weken in quarantaine. Dit is nog niet bevestigd.

Corona Update Napels 26 september 2020

De scholen zouden weer op 24 en 25 september beginnen. Mondmaskers, gels, doekjes, thermometers. We hebben alles ingeslagen om de terugkeer naar school zo veilig mogelijk te laten gebeuren. In Napels is er deze dagen weeralarm code oranje. De zomer wordt weggespoeld en het is ineens herfst. De opening van de scholen is uitgesteld naar maandag 29 september. In Pozzuoli waar wij wonen hebben we wel de eerste schooldag achter de rug. Ondertussen is er ook weer een nieuwe maatregel. De mondmaskers zijn tot en met 4 oktober weer overal verplicht. Dus ook op straat. Een belangrijk signaal om voornamelijk de toch wat tè ontspannen inwoners weer even wakker te schudden dat het virus niet weg is en de besmettingen ook hier toen aan het nemen zijn.

Corona Update Napels 08 september 2020

Er zijn momenteel meer corona besmettingen te melden in de regio Campania. Veel zijn besmettingen van mensen die op vakantie zijn geweest in het buitenland en direct getest worden bij terugkomst. Ook wordt er zoveel getest dat er mensen worden gevonden die geen symptomen hebben (mensen rondom een besmet persoon). Op het moment zijn er geen aanscherpingen van maatregelen. Mondmaskers worden er ook veel op straat gedragen. Reizigers en toeristen zijn nog steeds welkom en ondanks de toename van de cijfers, maar niet echt van zieken blijft de situatie op dit moment rustig. Het is nog steeds heerlijk weer hier, dus zoveel mogelijk speelt zich hier nog steeds in de buitenlucht af.

Corona Update Napels 17 augustus 2020

Er is ineens een (verwachte) aanscherping van de regels. Zo zijn vanaf nu de discotheken gesloten en mondkapjes verplicht tussen 18.00 en 6.00 in alle openbare ruimtes waar de 1 meter afstand regel niet kan worden gerespecteerd. Dus ook in de buitenlucht. Dit is een landelijke regel die per gemeente aangescherpt kan worden. Dus ook nu geldt; informeer je bij de plaatselijke bevolking naar de lokale regels.

Corona Update Napels 15 augustus 2020

De situatie is nog steeds ongeveer hetzelfde als hieronder beschreven. Wat wel het geval is, is dat er langzaamaan ook hier iets meer corona gevallen bij aan het komen zijn. Toch zijn mensen minder ziek en zo’n besmettingshaard wordt snel onderzocht en in quarantaine gesteld. Er is één rode zone ontstaan in Sant’Antonio Abate. Voor de bewoners van de regio Campania is een coronatest en quarantaine verplicht bij terugkomst van een bezoek aan het buitenland. Mensen die uit Nederland of Belgie reizen en hier niet wonen hoeven niet in quarantaine. Verwacht wel controles van temperatuur en respecteer alsjeblieft het gebruik van mondmaskers in gesloten ruimtes en op drukke plekken. Sommige steden zoals bijvoorbeeld Amalfi hebben het mondmasker weer overal verplicht. Dit kan per gemeente verschillen en kun je dus het beste navragen bij de bewoners zelf.

De controles op het dragen van mondkapjes is aangescherpt en restaurants, barretjes en winkels waar mensen aanwezig zijn zonder mondmasker hangt sluiting boven het hoofd of boetes die kunnen oplopen tot €1000. Ook bezoekers aan een winkel of andere gesloten ruimte zonden mondkapje, kan grote boetes verwachten, naast dat ze dus de eigenaren in de problemen brengen.

In het openbaar vervoer mag de bus, trein of metro gestopt worden en de politie gewaarschuwd als er iemand zonder mondmasker aanwezig is. In het openbaar vervoer, maar ook op de perrons en bij bushaltes moet het masker gedragen worden!

Verder zul je vanzelf wel merken als je door drukke straatjes in Napels loopt dat afstand houden moeilijk is, de warmte het dragen van een mondmasker op straat onmogelijk maakt en dat een aanraking of hand zo gegeven is, zeker door een Napolitaan die niet zonder dat menselijke contact kan. Zorg dus voor genoeg desinfecterende gel en bereid je op dit deel van de cultuur hier voor.

De afgelopen weken hebben we weer veel enthousiaste families kennis laten maken met Napels en omgeving. Ze genieten allemaal volop en zeggen snel gewend te raken aan de mondkapjes, en ze hebben echt wel een vakantiegevoel. Het is soms even wat meer zoeken of veel met eigen vervoer doen, aangezien transfers naar bijvoorbeeld de Vesuvius nog niet rijden vanaf Napels. Volg Local in Napels op Facebook en Instagram om een beeld te krijgen van de actuele situatie hier.

Corona update Napels 9 juli 2020

 • Er is niet zo heel veel veranderd de laatste tijd aan reglementen. De situatie blijft ongeveer hetzelfde als hieronder beschreven. Ook het aantal nieuwe besmettingen per dag blijft meestal onder de vijf op de kleine uitbraak in Mondragone na van vorige week. De meesten van deze mensen hebben geen symptomen en liggen niet in het ziekenhuis.
 • De belangrijkste verandering is wel dat binnen het openbaar vervoer de 1 meter afstand regel niet meer gehandhaafd wordt. Je mag dus weer overal gaan zitten.
 • Een andere verandering sinds vandaag is dat de mondkapjes niet alleen binnen in het openbaar vervoer verplicht zijn, maar ook op de stations, wachtruimtes, bushokjes, wachtrijen voor bijvoorbeeld de veerboot en dergelijke.
 • Gebruik verder je gezond verstand. Als het te druk voelt doe je mondkapje op. Binnen moet je altijd je mondkapje dragen.
 • Steeds meer musea openen de deuren en bars en restaurants zijn bijna allemaal weer open. Binnen in musea moeten de mondkapjes wel op.
 • Het is erg warm dus ons leven speelt zich voornamelijk buiten af. De mensen met wie ik alweer rondjes door de stad heb gedaan ervaren het als ontspannen en hebben echt een vakantie gevoel. Daar zal de zon ook erg bij helpen!

Corona update Napels 22 juni 2020

 • De grootste verandering is dat vanaf maandag 22 juni het dragen van mondkapje op straat niet meer verplicht. Je dient wel een mondkapje bij je te dragen, want in het OV, in musea en binnen in bars en restaurants, maar ook op plekken in de buitenlucht waar de 1 meter regel niet kan worden gehandhaafd moet je het mondkapje opdoen. Gebruik hierbij je gezond verstand.
 • Steeds meer musea en archeologische sites openen hun deuren. Ook de Vesuvius kan weer bezocht worden. Let goed op, want overal moet er van te voren gereserveerd worden en heb je een entreetijd van een kwartier. Op deze manier worden files voorkomen en wordt ervoor gezorgd dat er binnen in de site iedereen genoeg afstand van elkaar kan houden.
 • Bij een bezoek aan het strand of een lido en of rond Napels kun je het beste van te voren reserveren. Er zijn minder plekken beschikbaar door de afstand die moet worden gehouden op de stranden. Reserveren op een openbaar strand is niet meer overal verplicht. Maar wees gerust, fouten maken mag hier, er is een zekere flexibiliteit nu de angst minder is en er wordt bijna niet gehandhaafd.

Coronacijfers Napels en Campania 20 juni 2020

Er zijn geen nieuwe besmettingen te melden in de regio Campania op 20 juni 2020 op ene bevolking van 5.8 miljoen mensen. Kijk voor de actuele situatie op de website van de regio Campania.

Corona update Napels Fase 3

 • Sinds 3 juni 2020 zijn de grenzen met de EU en de Schengenlanden weer open zonder quarantaineplicht en persoonlijke verklaring.
 • Mondkapjes zijn in de regio Campania, waar Napels in ligt, overal nog verplicht. Dus niet alleen in het OV of druk bezochte plekken, maar ook buiten op straat. Deze regel wordt waarschijnlijk vanaf 22 juni versoepeld, maar dit is nog niet officieel. Alleen als je in een bar of restaurant aan tafel zit op 1 meter afstand van de overige gasten, mag het mondkapje af. Toiletbezoek of naar de kassa lopen doe je wel weer met mondkapje.
 • Veel musea en archeologische sites gaan langzaam aan weer open met aangepaste regels en maatregelen. Controleer de desbetreffende websites. Zo word je temperatuur opgemeten voor binnengaan en is er vaak een vast parcours dat je moet volgen. Houd ook rekening met langere wachttijden om binnen te komen want er is een stop op het aantal bezoekers i.v.m. de 1 meter afstand regel. Ook moet er van te voren gereserveerd worden en online kaartjes worden gekocht, zoals bijvoorbeeld bij de Vesuvius.
 • Zowel voor privé stranden als voor de openbare stranden (gratis) moet er eerst gereserveerd worden. Dit om te drukke stranden te voorkomen. Dit reserveren gaat via een website/app.
 • Tours door de stad mogen weer worden uitgevoerd, zolang het coronaproof tours en activiteiten zijn.

Coronacijfers in Campania

Na twee dagen geen nieuwe besmettingen te hebben hoeven melden, waren er op 15 juni 2020 nog steeds maar 4 nieuwe besmettingen op een bevolking van 5.8 miljoen. De kans dat je hier het virus oploopt is nog steeds erg klein.

Corona update 25 mei 2020

 • Mondkapjes zijn nog steeds verplicht.
 • Het verplicht afstand houden blijft in stand en ook groepsvorming is nog verboden.
 • Restaurants en bars mogen nu weer open om klanten te ontvangen en mogen open blijven tot 23.00.
 • Gymzalen/sportcentra zijn weer open
 • Privéstranden zijn weer open.

18-24 mei 2020 Corona update in Napels Fase 2+

Vanaf deze week hebben we nog meer vrijheid! De belangrijkste regels die we moeten onthouden zijn de volgende:

 • Mondkapjes zijn in elk geval nog verplicht deze week. (en het is warm, geen pretje dus, hopelijk is het de laatste week!)
 • Het is verplicht om 1 meter afstand te houden van elkaar.
 • We mogen ons nu vrij binnen de regio Campania bewegen zonder persoonlijke verklaring. We kunnen nog niet buiten de regio reizen zonder geldige reden. Ook blijft de quarantaine regel van kracht.
 • We mogen naast familie nu ook weer vrienden ontmoeten.
 • Winkels, winkelcentra, restaurants, bars, strandtenten oftewel commerciële activiteiten mogen weer open gaan verspreid in de week. Restaurants en strandtenten gaan open vanaf 21 mei. Er mogen weer klanten ontvangen worden zolang ze maar zorgen voor genoeg afstand tussen de klanten en goed op het protocol letten.
 • Kappers en beauty centra gaan weer open.
 • Scholen blijven dicht.
 • Enkele musea gaan weer open zoals het MADRE. Neapolis Sotterata nel Complesso di San Lorenzo Maggiore.
 • Archeologische site Paestum opent ook weer haar deuren. Van te voren online reserveren en een tijd kiezen voor je bezoek is verplicht. Je temperatuur wordt gemeten voor het naar binnen gaan. Mondkapje is verplicht.
 • In het Pio Monte della Misericordia is zelfs de ruimte met het hoofdaltaar (met de Caravaggio!) gratis geopend van 9.00 tot 13.00.
 • Er zijn strenge regels verbonden aan een bezoek aan deze musea. Zo mogen er steeds maar een gelimiteerd aantal personen naar binnen. Je temperatuur kan gecontroleerd worden en mondkapjes en handschoenen zijn verplicht.
 • Het Bosco di Capodimonte gaat ook weer open. Het bos is een heerlijk en groot park met mooie uitzichten en veel wandel en speelruimte. Het Museum blijft nog gesloten.
 • De meeste musea gaan, net als de grenzen van de regio, waarschijnlijk weer open vanaf 3 juni 2020!!!!!

Coronacijfers in Campania 17 mei 2020

Op 17 mei 2020 zijn er geen nieuwe personen positief getest in Napels stad op een bevolking van 3 miljoen personen.

In heel Campania waren er 16 nieuwe gevallen te melden in het weekend van 16/17 mei, waarvan 9 in een dorpje wonen in de bergen vlakbij Caserta.

Op het moment zijn er in heel Campania 4684 personen positief getest op Corona op een bevolking van 5.8 miljoen mensen waarvan rond de 16 personen op de IC te vinden zijn.

Campania heeft op dit moment 648 Intensive Care plekken beschikbaar (490 zijn er in nood ziekenhuizen gecreëerd).

Campania is op het moment, zoals te zien in deze statistieken, een groene zone in Italië. Het aantal besmettingen in verhouding op de bevolking en in verhouding tot het aantal IC plekken is goed onder controle.

corona virus Napels
corona virus Napels

4-17 mei 2020

Fase 2 van de lockdown corona virus in Napels

We hebben sinds 4 mei meer  vrijheid terug gekregen. Maar er is ook een strenge regel bij;

 • Mondkapjes zijn overal en altijd verplicht.

Op straat, in winkels, in bars, in de bus, op de fiets, echt overal. Kinderen jonger dan zes jaar hoeven het masker niet te dragen, evenals personen met een handicap die niet in staat zijn het te gebruiken of te begrijpen evenals hun verzorgers.

 • Het is niet mogelijk om op dit moment Napels of omgeving te bezoeken. Niet als je uit vanuit een andere regio komt, laat staan uit een ander land. Net als het niet mogelijk is om van uit Napels een andere regio te bezoeken.
 • Personen met als woonplaats Campania die door de lockdown vast zaten in een ander regio van Italië mogen wel terug naar huis reizen. Deze mensen zijn verplicht zich melden bij de ASL en zichzelf in quarantaine te plaatsen (tenzij de aankomst wordt gemotiveerd door bewezen werkbehoeften of door bewezen en gecertificeerde gezondheidsredenen).
 • Het is verplicht om een meter afstand te houden van andere personen behalve van de personen met wie je samenwoont.
 • Het is toegestaan om te wandelen (lichamelijke activiteit) op elk moment van de dag, maar wel met de verplichting van het dragen van een mondkapje en de sociale afstand te respecteren.
 • ALLEEN van 6 tot 8.30 uur, mag je joggen, ook op wat verdere afstand van je huis en zonder mondkapje, zolang je alleen bent en een afstand van 2 meter  tot andere personen in acht houdt.
 • Elke vorm van samenzijn,  buitenspelen of recreatieve activiteiten is verboden.
 • Individueel reizen binnen de regio Campania is toegestaan ​​voor werk, gezondheid, urgentie, menselijke behoeften en om familieleden, mensen met wie je een familieband hebt te bezoeken. Met urgentie wordt bedoeld: bezoeken van familieleden, boodschappen doen voor eerste levensbehoeften, om de kranten te kopen, naar de apotheek te gaan, of in ieder geval om goederen te kopen die nodig zijn voor het dagelijks leven.

Wie mogen elkaar ontmoeten, wie mogen samenkomen?

Echtgenoten, samenwonende partners en de mensen die verbonden zijn met elkaar door een familie band; grootouders, ouders, kinderen, kleinkinderen, broers, zussen, ooms, tantes, nichten en neven, schoonfamilie.

Het samenkomen met vrienden is niet toegestaan.

Er mogen geen groepen ontstaan en de sociale afstand moet gerespecteerd worden.

Persoonlijke verklaring

 • Als je je buitenshuis verplaatst, zelfs te voet, zal het altijd nodig zijn om de reden voor de verplaatsing te rechtvaardigen met het juiste persoonlijke verklaring. Deze moet je invullen en ondertekenen bij elke verplaatsing. Mocht je geen verklaring bij je hebben en je wordt gecontroleerd, dan kun je er ter plekke één invullen. Je kunt de persoonlijke verklaring hier downloaden.
 • Wetshandhavingscontroles na aanleiding van de opgegeven persoonlijke verklaring kunnen ook later worden uitgevoerd.

Vervoer

 • De auto kan alleen door meerdere passagiers worden gebruikt als de minimumafstand van één meter wordt gerespecteerd. Het is niet mogelijk om met zijn tweeën op  een motorfiets te rijden, omdat de minimale afstand van één meter niet mogelijk is. Deze limieten zijn niet van toepassing als de middelen alleen worden gebruikt door samenwonenden.
 • Het transport is niet meer geblokkeerd.  Vliegtuigen, treinen, bussen en auto’s mogen reizen (altijd met inachtneming van de regels die reizen beperken tot die welke zijn toegestaan).
 • Op  snelwegen, wegen, luchthavens en stations zijn politiecontroleposten en controlepunten die de persoonlijke verklaringen controleren die de verplaatsingen rechtvaardigen

Bars en restaurants

 • Voor bars, banketbakkerijen, ijssalons, delicatessenzaken, cafés, restaurants, pizzeria’s zijn afhaal- en thuisbezorgingsactiviteiten nu toegestaan. Je moet eerst online of telefonisch bestellen voor je af gaat halen. De één meter afstand moet ten allen tijden gerespecteerd worden.

Nog altijd gesloten/verboden

 • Nog altijd gesloten zijn theaters, musea, dansscholen, sociale centra, bejaardencentra, spel- en bingohallen, gok hallen, discotheken, bioscopen, bibliotheken en elke andere culturele plaats.
 • Kapperszaken, kappers en schoonheidssalons zijn gesloten.
 • Sportscholen, zwembaden, spa’s, alle openbare of particuliere sportfaciliteiten zijn gesloten.
 • Alle evenementen, congressen, evenementen en vergaderingen zijn verboden net als privé evenementen.
 • Diners en feesten en elke vorm van bijeenkomst zowel binnen als buiten zijn ook thuis verboden.

Het is nog niet veel wat mag, maar voor ons al heel wat. Wij hopen natuurlijk dat we zo snel mogelijk onze activiteiten en tours van Local in Naples weer op kunnen pakken. Tot die tijd blijven ook wij, zoveel mogelijk binnen. de kinderen hebben school via videolessen en wij werken vanuit huis.

Mocht je nog vragen hebben over de actuele situatie rondom de lockdown in Napels ivm het corona virus? Neem dan gerust contact op met ons.

Blijf gezond en respecteer de regels, zodat we zo snel mogelijk weer op pad kunnen!

Corona proof Tours

5 Reacties

 1. Jeannette

  Lekker duidelijk weergegeven. Houd vol Iris!!

  Antwoord
 2. eric

  Hallo Iris,

  leuke informatieve webside. Mooie foto hierboven. Dat brengt mij meteen op mijn vraag. Wij zijn voornemens om naar Campania op vakantie te gaan. “Vedi Napoli et poi muori”.
  Nu lees ik dat in de warmte daar nog mondkapjes verplicht zijn. Ik zie ook al berichten dat dit beleid vanaf 22 juni verruimd wordt. Kun jij mij hier helderheid in verschaffen.

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Eric, bedankt voor je bericht. Het klopt dat ze aan het overleggen zijn om vanaf 22 juni de mondkapjes op straat niet meer verplicht te stellen. Dit is nog niet officieel, maar het lijkt bijna zeker. We moeten nog even geduld hebben en wachten op het officiële bericht. Eerlijk gezegd zijn de controles niet erg streng, je ziet steeds meer mensen zonder mondkapjes op straat. In het OV en in gesloten ruimtes zal het voorlopig nog wel verplicht blijven waarschijnlijk. Als je in een restaurant of bar zit op 1 meter afstand van de anderen mag het mondkapje wel af natuurlijk.

   Antwoord
  • marc

   hallo, wij hebben een vraag hoe zit het met taxi’s in Napels. kunnen/mogen deze 4 personen (een gezin 2 volwassenen en 2 kinderen)vervoeren. of gelden hier nu ook andere regels voor?

   Antwoord
   • Iris

    Hoi Marc.Met vier personen kunnen jullie in een taxibusje met 6 of 7 plekjes. Bel naar 00390818888 om deze te bestellen. Ik heb een mailtje gestuurd met meer informatie.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest