Hoe is de situatie in Napels met betrekking tot het Corona virus?

In deze blog vermelden we de nieuwe updates en ontwikkelingen die te maken hebben met het laatste nieuws, de maatregelen en regelgeving in verband met het corona virus in Napels.

Laatste update: 09/11/2023

Ons reisadvies voor Napels met betrekking tot Corona is POSITIEF. Voor Nederland staat Italië op groen.

Sinds 1 juni 2022 is er geen Green Pass (vaccinatiebewijs of negatieve test uitslag) meer nodig om Italië binnen te reizen.

Alleen in ziekenhuizen of verzorgingshuizen is het verplicht om een mondkapje te dragen. In het openbaar vervoer is aangeraden om een mondmasker te dragen.

De Coronaregels voor Napels en omgeving

Mondkapjes

Belangrijk om te weten is dat het mondkapje alleen nog verplicht is in ziekenhuizen en verzorgingshuizen, waarvan wij natuurlijk hopen dat jullie daar geen gebruik van hoeven te maken. In het openbaar vervoer worden ze nog aangeraden, maar ze zijn niet meer verplicht.

Verder zijn mondkapjes niet meer verplicht in alle openbare binnen en buiten ruimtes zoals winkels en winkelcentra.

Toeristisch reizen naar Napels

Lees hier meer over de wat je nodig hebt en de inreisregels gegeven door het ministerie van volksgezondheid om Italie binnen te komen. Dat is op het moment dus niets.

Corona testen

 • In de meeste farmacie (apotheken) kun je een sneltest laten doen of kopen. Je herkent een farmacia aan het groene kipperende kruis aan de buitenkant van de apotheek. Dit kost tussen de €15,00 en €22,00. Vaak staat er een tentje buiten de famacia waar de test gedaan wordt. Hier kun je ook zelftests kopen.
Bestel kinderboek Verdwaald in Napels

Mondkapjes

Alleen verplicht in ziekenhuizen en verzorgingshuizen.

Bars en restaurants

Regulier geopendgeen Green Pass en geen mondkapje nodig.

Winkels

Regulier geopend, geen Green Pass en geen mondkapjes verplicht.

Musea, archeologische sites en de Vesuvius

 • Musea, de archeologische opgravingen zoals die van Pompeii en Hercolaneum zijn open en te bezoeken zonder Green pass en zonder verplicht mondkapje. Kijk op de website van de betreffende bezienswaardigheid om te controleren wat de regels en openingstijden zijn om teleurstellingen te voorkomen.
 • Dit zijn de sites waar je kaartjes kunt reserveren voor voor bijvoorbeeld Pompeii en Herculaneum. Voor de Vesuvius bestel je je kaartjes via vivaticket en voor het archeologisch museum MANN via Coopculture. 
 • De wandeling langs de krater van de Vesuvius is open.

Openbaar Vervoer

Er wordt aangeraden een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer.

Disco’s, clubs en feesten

Regulier

Cultuur, sport en congressen

 • Culture activiteiten , theater, muziek, optredens zijn zonder Green pass te bezoeken.
 • Restaurants

Er is geen Green pass meer nodig en ook geen mondkapje meer.

Hotels

Geen Green pass meer nodig en mondkapje niet meer verplicht.

Voetbal wedstrijd stadion Maradona

Bij een bezoek aan het stadion Maradona heb geen Green Pass nodig.

Verdwaald in Napels

“Deze periodes van Lockdowns hebben we benut door het schrijven van een kinderboek over Napels genaamd Verdwaald in Napels . Wij bieden een familievriendelijke tour aan waar wij erg trots op zijn en die met veel plezier uitvoeren!

Mocht je nog vragen hebben over de actuele situatie rondom de lockdown in Napels ivm het corona virus? Neem dan gerust contact op met ons.

Blijf gezond!” -Peppe en Iris

Waar slapen in Napels?

Tours in Napels

Handige diensten en reserveringen

19 Reacties

 1. Jeannette

  Lekker duidelijk weergegeven. Houd vol Iris!!

  Antwoord
  • Ata

   Hoi hoi wil graag 26 tot30 dec ben niet gevaccneerd kan ik dan over nachten in hotel

   Antwoord
   • Iris

    Hoi, in hotels kun je terecht met een test, dus dan moet je steeds testen, maar het is niet onmogelijk. Ik zou sowieso ook nog even contact opnemen van te voren met het hotel dat je van plen bent te boeken om zeker te weten dat je terecht kunt en hoe en om uit te zoeken of er een test mogelijkheid in de buurt is.

    Antwoord
   • Ata

    Hallo wil over 2 weken n napels heb alleen pcr test of antitest kan ik dan met de taxi als ik Qr code heb

    Antwoord
 2. eric

  Hallo Iris,

  leuke informatieve webside. Mooie foto hierboven. Dat brengt mij meteen op mijn vraag. Wij zijn voornemens om naar Campania op vakantie te gaan. “Vedi Napoli et poi muori”.
  Nu lees ik dat in de warmte daar nog mondkapjes verplicht zijn. Ik zie ook al berichten dat dit beleid vanaf 22 juni verruimd wordt. Kun jij mij hier helderheid in verschaffen.

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Eric, bedankt voor je bericht. Het klopt dat ze aan het overleggen zijn om vanaf 22 juni de mondkapjes op straat niet meer verplicht te stellen. Dit is nog niet officieel, maar het lijkt bijna zeker. We moeten nog even geduld hebben en wachten op het officiële bericht. Eerlijk gezegd zijn de controles niet erg streng, je ziet steeds meer mensen zonder mondkapjes op straat. In het OV en in gesloten ruimtes zal het voorlopig nog wel verplicht blijven waarschijnlijk. Als je in een restaurant of bar zit op 1 meter afstand van de anderen mag het mondkapje wel af natuurlijk.

   Antwoord
  • marc

   hallo, wij hebben een vraag hoe zit het met taxi’s in Napels. kunnen/mogen deze 4 personen (een gezin 2 volwassenen en 2 kinderen)vervoeren. of gelden hier nu ook andere regels voor?

   Antwoord
   • Iris

    Hoi Marc.Met vier personen kunnen jullie in een taxibusje met 6 of 7 plekjes. Bel naar 00390818888 om deze te bestellen. Ik heb een mailtje gestuurd met meer informatie.

    Antwoord
 3. Silke

  Hallo Iris,
  Ik zou van 16 juni tot 23 juni naar Napels willen komen, maar voorlopig kleurt de EU Napels nog rood.
  Heb jij toevallig een idee of hier verandering in zou kunnen komen? Of naar welke cijfers ik moet kijken?

  Alvast bedankt!

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Silke,
   De situatie is hier langzaam aan het verbeteren. Voor Italië zelf gaat de regio Campania waarschijnlijk halverwege junirichting wit, waarbij we bijna geen restricties meer zullen hebben. Wat de EU verder gaat beslissen is moeilijk te zeggen en te begrijpen. Ook NL, Duitsland, Frankrijk staan allemaal nog op rood. Hier in Napels zie ik steeds meer toeristen komen. Het is zonnig en warm dus het meeste speelt zich af in de buitenlucht. De situatie lijkt zich te verbeteren. Ik heb er eigenlijk wel een goed gevoel over. Succes met beslissen.

   Antwoord
 4. Lilian van Veen

  kan ik zonder Corona-test het museum in Napels bezoeken?
  Zoniet , wat een een antigeen-test, en waar haal ik die?

  Antwoord
  • Iris

   Vanaf 6 augustus is een Green Pass met bewijs van 1 of 2 vaccinaties of ene negatieve test nodig om gesloten ruimtes zoals het museum te bezoeken. Test kun je in verschillende farmacie laten doen. Ook op het station op Piazza Garibaldi staat een test tent.

   Antwoord
 5. Arentina

  Hoi Silke,

  Als ik een fiets wil huren, moet ik dan ook een mondkapje dragen?

  Antwoord
  • Iris

   Het mondkapje moet je dragen in de fietsverhuur, maar niet tijdens het fietsen zelf. Het mondmasker is verlicht overal waar je niet genoeg afstand kunt houden, dus ook in de buitenlucht, maar dat is niet zo op de fiets en met deze warmte zou het ook echt niet te doen zijn met mondmasker.

   Antwoord
   • Arentina

    Dank u wel voor uw snelle reactie.

    Antwoord
 6. Nicole

  Wij staan nu vanaf 4 augustus t/m 8 augustus op de camping Spartucus in Pompeii. Vandaar uit Napels en de Vesuvius bezocht. Maandag gaan we Pompeii bezoeken. Ik snap dat toeristen in eerste instantie Napels als een zeer rommelige stad ervaren. Jullie site helpt een beetje om dit in perpectief te zetten. Wat ik toch nog steeds niet begrijp is dat Napotilianen zo slordig met hun zo geliefde stad omgaan. Alle graffiti op oude gebouwen en kerken en alle rommel, het lijkt ze ook niet te storen. In de trein vanuit Pompeii naar Napels zie je ook echt hele slechte gebouwen. Veel betonrot.
  Napels is wel een stad die je een keer moet beleven, maar op de vele reisblogs etc. wordt ook veel verbloemd. Vindt het een ingewikkelde stad, maar wel mooi om te ervaren.
  Vanuit Napels trekken we weer langzam naar het Noorden. Vindt het verschil tussen het Noorden en Zuiden wel erg groot in Italië.

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Nicole, dit is ook precies de reden waarom ik begonnen ben om met mensen door Napels te lopen en te schrijven over de stad. Ook ik begreep in het begin niet waarom de stad eruit ziet zoals het eruit ziet en had dezelfde vragen en verbazing die jij nu uit. In de loop der tijd ben ik gaan begrijpen waarom het hier is zoals het is en heb het kunnen verbinden aan de geschiedenis en de stad en de gewoontes, gebruiken en cultuur een beetje weten te ontrafelen. Volgende keer als jullie hier zijn zou ik graag met jullie op stap gaan om jullie te helpen door de betonrot en graffiti heen te kijken en dan snap je vanzelf waarom mensen in reisblogs misschien verbloemen, of het zelfs misschien niet eens meer zien…

   Antwoord
 7. martine

  Na een weekendje Napels vertrekken we van hieruit op cruise.
  We komen toe op vrijdagavond 4 november en vertrekken maandagavond 7november in de haven.
  De rederij eist nog steeds een (recente, max 48u) negatieve covid test.
  Waar kunnen we ons maandag in Napels laten testen waarbij we meteen een officieel geldend attest op papier ontvangen, liefst in het engels ?

  Antwoord
  • Iris

   Dat kan bij de meeste apotheken (farmacia) te herkennen aan het groene knipperende kruis aan de voorgevel.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest