Hoe is de situatie in Napels met betrekking tot het Corona virus?

In deze blog vermelden we de nieuwe updates en ontwikkelingen die te maken hebben met het laatste nieuws, de maatregelen en regelgeving in verband met het corona virus in Napels.

Laatste update: 01/05/2022

Ons reisadvies voor Napels met betrekking tot Corona is POSITIEF. Voor Nederland staat Italië op groen.

Op 31 maart is de noodtoestand beeindigd in Italie en zijn de regels ook hier soepeler.

De Coronaregels in Napels tot 31 mei 2022

Mondkapjes FFp2

Belangrijk om te weten is dat het FFP2 mondkapje verplicht is tot 15 juni in het lokaal en regionaal openbaar vervoer, bussen, treinen, metro’s en veerboten. Daarnaast is dit masker ook nog verplicht bij optredens in gesloten theaters, concertzalen, in bioscopen en in clubs met livemuziek en niet onbelangrijk ook bij sportevenementen en wedstrijden en concerten in de buitenlucht. Dus ook bij bijvoorbeeld een bezoek aan een wedstrijd in het voetbal stadion Maradona

Bestel direct FFP2 mondkapjes.

Mondkapjes

Verder zijn mondkapjes niet meer verplicht in alle openbare binnen ruimtes zoals winkels en winkelcentra en op plekken in de buitenlucht waar er niet genoeg afstand kan worden gehouden.

Toeristisch reizen naar Napels

Toeristisch reizen van en naar Napels en omgeving mag en is mogelijk.

Je moet op het moment bij aankomst in Italië vanuit Nederland of België geen verklaring meer invullen. Je hebt nog wel een Green Pass nodig tot 31 mei. (Gevaccineerd, Genezen, getest.) Als gevaccineerde moet deze vaccinatie niet korter dan 2 weken geleden zijn en niet langer dan 9 maanden geleden.

Lees hier meer over de formulieren die je nodig hebt en de inreisregels gegeven door het ministerie van volksgezondheid om Italie binnen te komen.

HET CORONABEWIJS IS GENOEG OM BINNEN TE KOMEN. DUS GEVACCINEERD, GENEZEN OF GETEST en nodig tot 31 mei.

Green Pass

Je hebt een Digitaal Corona Certificaat nodig, hier noemen ze dat ‘Green Pass’ om Italie binnen te komen en om bijvoorbeeld een ziekenhuis binnen te komen, maar verder niet meer. De Green Pass is de CR code waarin staat dat je gevaccineerd bent (14 dagen of langer, 1 prik is genoeg), al covid hebt gehad en genezen bent, of in de afgelopen 48/24 uur negatief getest bent (moleculaire (48 uur geldig) of antigenische coronatest (24 uur geldig)). Je ontvangt die QR code in de corona app van de rijksoverheid. Zorg ervoor dat je de internationale versie hebt geactiveerd en niet alleen de QR code hebt, maar het hele formulier.

Corona testen

 • Testen kan op het vliegveld zelf . Ook op het treinstation op Piazza Garibaldi staat een testplaats. Je kunt er ook voor kiezen om de sneltest in een farmacia (apotheek) te laten doen in de buurt van je hotel of B&B. Je herkent een farmacia aan het groene kipperende kruis aan de buitenkant van de apotheek. In de meeste farmacie (apotheken) kun je een sneltest laten doen. Dit kost tussen de €15,00 en €22,00. Vaak staat er een tentje buiten de famacia waar de test gedaan wordt.
Bestel kinderboek Verdwaald in Napels

Corona regelgeving vanaf 1 mei

Mondkapjes

Alleen verplicht in het OV en in ziekenhuizen en scholen.

Mondmasker FFP2

Het mondmasker FFP2 is tot minstens 15 juni verplicht in het openbaar vervoer, de bioscoop, bij sportwedstrijden, live optredens.

Bars en restaurants

Regulier geopendgeen Green Pass en geen mondkapje nodig.

Winkels

Regulier geopend, geen Green Pass en geen mondkapjes verplicht.

Musea, archeologische sites en de Vesuvius

 • Musea, de archeologische opgravingen zoals die van Pompeii en Hercolaneum zijn open en te bezoeken zonder Green pass en zonder verplicht mondkapje. Kijk op de website van de betreffende bezienswaardigheid om te controleren wat de regels en openingstijden zijn om teleurstellingen te voorkomen.
 • Dit zijn de sites waar je kaartjes kunt reserveren voor voor bijvoorbeeld Pompeii en Herculaneum. Voor de Vesuvius bestel je je kaartjes via vivaticket en voor het archeologisch museum MANN via Coopculture. 
 • De wandeling langs de krater van de Vesuvius is open.

(Openbaar) vervoer

In het openbaar vervoer moet je een FFP2 masker dragen.

Disco’s, clubs en feesten

weer mogelijk met Green pass soms mondkapjes

Cultuur, sport en congressen

 • Culture activiteiten , theater, muziek, optredens zijn zonder Green Pass maar tot 31 mei met mondkapje.
 • Restaurants

Er is geen Green pass meer nodig en ook geen mondkapje meer.

Hotels

Geen Green pass meer nodig en monskapje niet meer verplicht.

Voetbal wedstrijd stadion Maradona

Bij een bezoek aan het stadion Maradona heb geen Green Pass nodig.

Verdwaald in Napels

“Deze periodes van Lockdowns hebben we benut door het schrijven van een kinderboek over Napels genaamd Verdwaald in Napels . Als reizen en tours weer mogelijk zijn dan kunnen we met dit boek in de hand een unieke kindvriendelijke tour aanbieden waar wij erg naar uit kijken!

Mocht je nog vragen hebben over de actuele situatie rondom de lockdown in Napels ivm het corona virus? Neem dan gerust contact op met ons.

Blijf gezond!” -Peppe en Iris

Waar slapen in Napels?

Tours in Napels

Handige diensten en reserveringen

15 Reacties

 1. Jeannette

  Lekker duidelijk weergegeven. Houd vol Iris!!

  Antwoord
  • Ata

   Hoi hoi wil graag 26 tot30 dec ben niet gevaccneerd kan ik dan over nachten in hotel

   Antwoord
   • Iris

    Hoi, in hotels kun je terecht met een test, dus dan moet je steeds testen, maar het is niet onmogelijk. Ik zou sowieso ook nog even contact opnemen van te voren met het hotel dat je van plen bent te boeken om zeker te weten dat je terecht kunt en hoe en om uit te zoeken of er een test mogelijkheid in de buurt is.

    Antwoord
   • Ata

    Hallo wil over 2 weken n napels heb alleen pcr test of antitest kan ik dan met de taxi als ik Qr code heb

    Antwoord
 2. eric

  Hallo Iris,

  leuke informatieve webside. Mooie foto hierboven. Dat brengt mij meteen op mijn vraag. Wij zijn voornemens om naar Campania op vakantie te gaan. “Vedi Napoli et poi muori”.
  Nu lees ik dat in de warmte daar nog mondkapjes verplicht zijn. Ik zie ook al berichten dat dit beleid vanaf 22 juni verruimd wordt. Kun jij mij hier helderheid in verschaffen.

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Eric, bedankt voor je bericht. Het klopt dat ze aan het overleggen zijn om vanaf 22 juni de mondkapjes op straat niet meer verplicht te stellen. Dit is nog niet officieel, maar het lijkt bijna zeker. We moeten nog even geduld hebben en wachten op het officiële bericht. Eerlijk gezegd zijn de controles niet erg streng, je ziet steeds meer mensen zonder mondkapjes op straat. In het OV en in gesloten ruimtes zal het voorlopig nog wel verplicht blijven waarschijnlijk. Als je in een restaurant of bar zit op 1 meter afstand van de anderen mag het mondkapje wel af natuurlijk.

   Antwoord
  • marc

   hallo, wij hebben een vraag hoe zit het met taxi’s in Napels. kunnen/mogen deze 4 personen (een gezin 2 volwassenen en 2 kinderen)vervoeren. of gelden hier nu ook andere regels voor?

   Antwoord
   • Iris

    Hoi Marc.Met vier personen kunnen jullie in een taxibusje met 6 of 7 plekjes. Bel naar 00390818888 om deze te bestellen. Ik heb een mailtje gestuurd met meer informatie.

    Antwoord
 3. Silke

  Hallo Iris,
  Ik zou van 16 juni tot 23 juni naar Napels willen komen, maar voorlopig kleurt de EU Napels nog rood.
  Heb jij toevallig een idee of hier verandering in zou kunnen komen? Of naar welke cijfers ik moet kijken?

  Alvast bedankt!

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Silke,
   De situatie is hier langzaam aan het verbeteren. Voor Italië zelf gaat de regio Campania waarschijnlijk halverwege junirichting wit, waarbij we bijna geen restricties meer zullen hebben. Wat de EU verder gaat beslissen is moeilijk te zeggen en te begrijpen. Ook NL, Duitsland, Frankrijk staan allemaal nog op rood. Hier in Napels zie ik steeds meer toeristen komen. Het is zonnig en warm dus het meeste speelt zich af in de buitenlucht. De situatie lijkt zich te verbeteren. Ik heb er eigenlijk wel een goed gevoel over. Succes met beslissen.

   Antwoord
 4. Lilian van Veen

  kan ik zonder Corona-test het museum in Napels bezoeken?
  Zoniet , wat een een antigeen-test, en waar haal ik die?

  Antwoord
  • Iris

   Vanaf 6 augustus is een Green Pass met bewijs van 1 of 2 vaccinaties of ene negatieve test nodig om gesloten ruimtes zoals het museum te bezoeken. Test kun je in verschillende farmacie laten doen. Ook op het station op Piazza Garibaldi staat een test tent.

   Antwoord
 5. Arentina

  Hoi Silke,

  Als ik een fiets wil huren, moet ik dan ook een mondkapje dragen?

  Antwoord
  • Iris

   Het mondkapje moet je dragen in de fietsverhuur, maar niet tijdens het fietsen zelf. Het mondmasker is verlicht overal waar je niet genoeg afstand kunt houden, dus ook in de buitenlucht, maar dat is niet zo op de fiets en met deze warmte zou het ook echt niet te doen zijn met mondmasker.

   Antwoord
   • Arentina

    Dank u wel voor uw snelle reactie.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest