Hoe is de situatie in Napels met betrekking tot het Corona virus?

In deze blog vermelden we de nieuwe updates en ontwikkelingen die te maken hebben met het laatste nieuws, de maatregelen en regelgeving in verband met het corona virus in Napels.

Laatste update: 1/12/2021

Ons reisadvies voor Napels met betrekking tot Corona is op het moment nog steeds redelijk POSITIEF. Kijk op de pagina van de regio Campania voor de dagelijkse cijfers.

Napels en Campania witte zone in Italië

Zoals de meeste mensen wel weten is Italië opgedeeld in kleurzones die de regels en maatregelen aangeven per regio in verband met Corona. Sinds 21 juni is de regio Campania al witte zone (wit, mondmaskers en afstand – geel, geringe beperkingen – oranje, veel beperkingen en bijna alles gesloten – rood, lockdown). Elke week wordt op vrijdag besloten voor de regio’s welke kleur ze zijn. Er wordt naar de cijfers van de afgelopen twee weken gekeken voor het bepalen van de kleur.

Toeristisch reizen naar Napels

Toeristisch reizen van en naar Napels en omgeving mag en is mogelijk. In de gele en witte zones zijn musea en bezienswaardigheden geopend. Aangezien Napels nog witte zone is, kun je dus nog steeds alles bezoeken.

Je moet bij aankomst in Italië vanuit Nederland of België een verklaring invullen. Lees hier over de formulieren die je nodig hebt en de inreisregels gegeven door het ministerie van volksgezondheid om Italie binnen te komen.

Green Pass

Je hebt ook een Digitaal Corona Certificaat nodig, hier noemen ze dat ‘Green Pass’ . Dit is de CR code waarin staat dat je gevaccineerd bent (14 dagen of langer, 1 prik is genoeg), al covid hebt gehad en genezen bent, of in de afgelopen 48 uur negatief getest bent (moleculaire of antigenische coronatest). Dit geldt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je ontvangt die QR code in de corona app van de rijksoverheid. Zorg ervoor dat je de internationale versie hebt geactiveerd.

Super Green Pass

Vanaf 6 december 2021 tot 15 januari 2022 gaat in heel Italie de Super Green Pass van kracht. Dit staat los van witte, gele, oranje of rode zone. In heel het land gaan ze werken met wat wij kennen als 2G of 3G.

Alleen de personen die Gevaccineerd of Genezen zijn mogen binnen bij:

 • Het binnen gedeelte van bars en restaurants
 • Tentoonstellingen, musea, bezienswaardigheden (Pompei)
 • Sportevenementen (voetbalstadion Maradona)
 • Discotheken, clubs en speelhallen
 • Bioscopen en theaters

Bij

 • Hotels
 • Treinen, bus,metro
 • en op werkplekken

kun je ook terecht met een negatieve test die niet niet ouder is dan 48 uur dus de 3G gevaccineerd, genezen en getest.

Corona testen

Vaccinaties

In de regio Campania loopt het redelijk goed met de vaccinatie cijfers. De bewoners van de eilanden Capri, Ischia en Procida zijn allen (wie wil) gevaccineerd. De eilanden worden dan ook officieel COVID FREE genoemd. Dit natuurlijk om het toerisme te bevorderen. Ook wij kregen begin juli onze tweede prik en zijn dus volledig gevaccineerd en komen al snel in aanmerking voor een booster prik. De derde dosis kan hier al door iedereen gehaald worden die langer dan 5 maanden geleden de tweede prik heeft gehad.

Bestel kinderboek Verdwaald in Napels

Corona Update regelgeving Napels: 1/12/ 2021

Omdat de regio Campania een zeer dicht bevolkte regio is waarbij voldoende afstand houden van elkaar erg moeilijk is en niet in de cultuur zit, heeft de gouveneur van Campania besloten extra maatregelen in te voeren die strenger zijn dan wat de andere regio’s in de witte zones hebben als regels en maatregelen.

Mondmaskers

Zijn in alle openbare ruimtes, zowel binnen als buiten verplicht vanaf 6 jaar.

De mondmaskers zijn overal verplicht OOK IN DE BUITENLUCHT. Dus ook op de volgende plekken:

 • stadscentra
 • pleinen
 • smalle straten
 • boulevard tijdens drukke uren
 • als je in de rij staat
 • op markten
 • op beurzen
 • tijdens evenementen en feesten, ook in de buitenlucht
 • in het openbaar vervoer, ook in de buitenlucht dus bijvoorbeeld op het buitendek van een veerboot.

De boete loopt van €400,00-€1000,00

Avondklok

 • Op dit moment is er geen avondklok meer. Alcohol kopen en vervolgens buiten de plek waar je het hebt gekocht consumeren is verboden vanaf 22.00-06.00

Bars en restaurants

Regulier geopend, met 1 meter afstand regeling. Na 22.00 mag er geen alcohol meer worden verkocht, alleen nog wel aan mensen die een zitplaats hebben. In binnenruimtes is de Super Green Pass (gevaccineerd of genezen) nodig.

Winkels

Alle winkels zijn geopend met in acht neming van alle voorzorgsmaatregelen. Geen Green Pass of Super Green Pass nodig.

Musea, archeologische sites en de Vesuvius

 • Musea, de archeologische opgravingen zoals die van Pompeii en Hercolaneum zijn open. Kijk op de website van de betreffende bezienswaardigheid om te controleren wat de regels en openingstijden zijn om teleurstellingen te voorkomen. Zo zijn er in het archeologische museum van Napels niet alle zalen en ruimtes geopend omdat daar niet genoeg afstand kan worden gehouden van elkaar. Je moet je Super Green Pass kunnen laten zien, oftewel je Corona Certificaat tonen bij binnenkomst. Ook hier kun je dus niet naar binnen als je niet genezen of gevaccineerd bent, want met een negatieve test kom je niet meer binnen.
 • Dit zijn de sites waar je kaartjes kunt reserveren voor voor bijvoorbeeld Pompeii en Herculaneum. Voor de Vesuvius bestel je je kaartjes via vivaticket en voor het archeologisch museum MANN via Coopculture. 
 • De wandeling langs de krater van de Vesuvius is sinds 21 april weer open. Toch raden wij dit bezoek af ivm met de slechte organisatie rondom de krater. (strenge timeslot, geen internetverbinding en slechte sanitaire voorzieningen).

(Openbaar) vervoer

 • Het openbaar vervoer werkt op verminderde capaciteit. Dit kan drukte veroorzaken.
 • Bussen op bijvoorbeeld Capri of langs de Amalfikust zitten eerder vol (soms al bij het beginpunt) waardoor de mensen die langs de route bij de bushaltes staan niet mee kunnen worden genomen.
 • Het openbaar vervoer kun je alleen betreden met een Green Pass (gevaccineerd, genezen, getest).

Cultuur, sport en congressen

 • Culture activiteiten , theater, muziek, optredens zijn toegestaan, mits iedereen een vaste zitplaats heeft en Super Green Pass heeft.
 • Sportscholen, zwembaden, spa’s gaan zijn open, buitensport is weer begonnen.
 • Alle evenementen, congressen, sportwedstrijden en vergaderingen zijn weer opgestart. Ook sport met publiek is in beparkte mate weer mogelijk. Dit alles met Super Green Pass

Verdwaald in Napels

“Deze periodes van Lockdowns hebben we benut door het schrijven van een kinderboek over Napels genaamd Verdwaald in Napels . Als reizen en tours weer mogelijk zijn dan kunnen we met dit boek in de hand een unieke kindvriendelijke tour aanbieden waar wij erg naar uit kijken!

Mocht je nog vragen hebben over de actuele situatie rondom de lockdown in Napels ivm het corona virus? Neem dan gerust contact op met ons.

Blijf gezond!” -Peppe en Iris

Corona proof Tours

14 Reacties

 1. Jeannette

  Lekker duidelijk weergegeven. Houd vol Iris!!

  Antwoord
  • Ata

   Hoi hoi wil graag 26 tot30 dec ben niet gevaccneerd kan ik dan over nachten in hotel

   Antwoord
   • Iris

    Hoi, in hotels kun je terecht met een test, dus dan moet je steeds testen, maar het is niet onmogelijk. Ik zou sowieso ook nog even contact opnemen van te voren met het hotel dat je van plen bent te boeken om zeker te weten dat je terecht kunt en hoe en om uit te zoeken of er een test mogelijkheid in de buurt is.

    Antwoord
 2. eric

  Hallo Iris,

  leuke informatieve webside. Mooie foto hierboven. Dat brengt mij meteen op mijn vraag. Wij zijn voornemens om naar Campania op vakantie te gaan. “Vedi Napoli et poi muori”.
  Nu lees ik dat in de warmte daar nog mondkapjes verplicht zijn. Ik zie ook al berichten dat dit beleid vanaf 22 juni verruimd wordt. Kun jij mij hier helderheid in verschaffen.

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Eric, bedankt voor je bericht. Het klopt dat ze aan het overleggen zijn om vanaf 22 juni de mondkapjes op straat niet meer verplicht te stellen. Dit is nog niet officieel, maar het lijkt bijna zeker. We moeten nog even geduld hebben en wachten op het officiële bericht. Eerlijk gezegd zijn de controles niet erg streng, je ziet steeds meer mensen zonder mondkapjes op straat. In het OV en in gesloten ruimtes zal het voorlopig nog wel verplicht blijven waarschijnlijk. Als je in een restaurant of bar zit op 1 meter afstand van de anderen mag het mondkapje wel af natuurlijk.

   Antwoord
  • marc

   hallo, wij hebben een vraag hoe zit het met taxi’s in Napels. kunnen/mogen deze 4 personen (een gezin 2 volwassenen en 2 kinderen)vervoeren. of gelden hier nu ook andere regels voor?

   Antwoord
   • Iris

    Hoi Marc.Met vier personen kunnen jullie in een taxibusje met 6 of 7 plekjes. Bel naar 00390818888 om deze te bestellen. Ik heb een mailtje gestuurd met meer informatie.

    Antwoord
 3. Silke

  Hallo Iris,
  Ik zou van 16 juni tot 23 juni naar Napels willen komen, maar voorlopig kleurt de EU Napels nog rood.
  Heb jij toevallig een idee of hier verandering in zou kunnen komen? Of naar welke cijfers ik moet kijken?

  Alvast bedankt!

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Silke,
   De situatie is hier langzaam aan het verbeteren. Voor Italië zelf gaat de regio Campania waarschijnlijk halverwege junirichting wit, waarbij we bijna geen restricties meer zullen hebben. Wat de EU verder gaat beslissen is moeilijk te zeggen en te begrijpen. Ook NL, Duitsland, Frankrijk staan allemaal nog op rood. Hier in Napels zie ik steeds meer toeristen komen. Het is zonnig en warm dus het meeste speelt zich af in de buitenlucht. De situatie lijkt zich te verbeteren. Ik heb er eigenlijk wel een goed gevoel over. Succes met beslissen.

   Antwoord
 4. Lilian van Veen

  kan ik zonder Corona-test het museum in Napels bezoeken?
  Zoniet , wat een een antigeen-test, en waar haal ik die?

  Antwoord
  • Iris

   Vanaf 6 augustus is een Green Pass met bewijs van 1 of 2 vaccinaties of ene negatieve test nodig om gesloten ruimtes zoals het museum te bezoeken. Test kun je in verschillende farmacie laten doen. Ook op het station op Piazza Garibaldi staat een test tent.

   Antwoord
 5. Arentina

  Hoi Silke,

  Als ik een fiets wil huren, moet ik dan ook een mondkapje dragen?

  Antwoord
  • Iris

   Het mondkapje moet je dragen in de fietsverhuur, maar niet tijdens het fietsen zelf. Het mondmasker is verlicht overal waar je niet genoeg afstand kunt houden, dus ook in de buitenlucht, maar dat is niet zo op de fiets en met deze warmte zou het ook echt niet te doen zijn met mondmasker.

   Antwoord
   • Arentina

    Dank u wel voor uw snelle reactie.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Chat openen