Hoe is de situatie in Napels met betrekking tot het Corona virus?

In deze blog vermelden we de nieuwe updates en ontwikkelingen die te maken hebben met het laatste nieuws, de maatregelen en regelgeving in verband met het corona virus in Napels.

Laatste update: 20 /06 /2021

Napels Witte zone in Italie

Zoals de meeste mensen wel weten is Italië opgedeeld in kleurzones die de regels en maatregelen aangeven per regio in verband met Corona. Vanaf 21 juni is de regio Campania witte zone (wit, mondmaskers en afstand – geel, geringe beperkingen – oranje, veel beperkingen en bijna alles gesloten – rood, lockdown). Elke week wordt op vrijdag besloten voor de regio’s welke kleur ze zijn. Er wordt naar de cijfers van de afgelopen twee weken gekeken voor het bepalen van de kleur. Dan is er geen avondklok meer en kan alles open. Alleen mondmaskers zullen verplicht blijven in gesloten ruimtes en daar waar geen afstand kan worden gehouden.

Toeristisch reizen

Toeristisch reizen mag weer en is mogelijk. In de gele en witte zones zijn musea en bezienswaardigheden weer geopend.

Je moet bij aankomst in Italië vanuit Nederland of België een negatieve moleculaire of antigenische coronatest kunnen overleggen die niet ouder is dan 48 uur en een declaratie invullen. Lees hier over de formulieren die je nodig hebt om Italie binnen te komen.

In juni komt er waarschijnlijk een Europees Green Pass voor gevaccineerde personen en mensen die immuun zijn en al Covid hebben gehad. Deze documenten zijn nog in aanmaak.

Corona testen

Bestel kinderboek Verdwaald in Napels

Corona Update regelgeving Napels: 21 juni 2021

Vaccinaties

In de regio Campania loopt het heel erg goed met de vaccinatie cijfers. De bewoners van de eilanden Capri, Ischia en Procida zijn allen (wie wil) gevaccineerd. De eilanden worden dan ook officieel COVID FREE genoemd. Dit natuurlijk om het toerisme te bevorderen. Ook wij krijgen begin juli onze tweede prik. De vaccinaties vinden plaats in onder andere de Mostra Oltremare dat bestaat uit grote hallen waar normaal beurzen worden gehouden, maa rook in musea en andere culturele plekken of sporthallen. Het is allemaal super goed geregeld en binnen in bijvoorbeeld de Mostra Oltremare is er een tentoonstelling te zien met foto’s en een uitleg over het virus.

Avondklok

 • Op dit moment is er geen avondklok meer.

Mondmaskers

Zijn in alle openbare ruimtes, zowel binnen als buiten verplicht vanaf 6 jaar.

Bars en restaurants

Regulier geopend, met 1 meter afstand regeling.

Winkels

Alle winkels zijn geopend net als kappers en schoonheidsspecialisten met in acht neming van alle voorzorgsmaatregelen.

Musea, archeologische sites en de Vesuvius

 • Musea, de archeologische opgravingen zoals die van Pompeii en Hercolaneum mogen weer open. Kijk op de website van de betreffende bezienswaardigheid om te controleren wat de regels en openingstijden zijn om teleurstellingen te voorkomen. Zo zijn er in het archeoloische museum van Napels niet alle zalen en ruimtes geopend omdat daar niet genoeg afstand kan worden gehouden van elkaar. Zorg dat je via de officiële sites reserveert om zo niet teveel te betalen. Dit zijn voor bijvoorbeeld Pompeii en Herculaneum ticketone, voor de Vesuvius bestel je je kaartjes via vivaticket en voor het archeologisch museum MANN via Coopculture. 
 • De wandeling langs de krater van de Vesuvius is sinds 21 april weer open, maar de organisatie rondom het bezoek aand e krater is niet erg goed en ik zou het op het moment afraden. Ben je toch wel van plan te gaan, zorg dan dat je uitgeprinte tickets bij je hebt!

(Openbaar) vervoer

 • Het openbaar vervoer werkt op verminderde capaciteit. Dit kan drukte veroorzaken. Wij raden het gebruik van openbaar vervoer af. Reserveer van te voren de overtocht naar de eilanden Capri, Ischia of Procida i.v.m. de verminderde capaciteit.

Gesloten/verboden/langzaam weer open

 • Langzaam aan zijn culture activiteiten , theater, muziek, optreden weer toegestaan, mits in de buitenlucht en als iedereen een vaste zitplaats heeft op 1 meter afstand van elkaar.
 • Sportscholen, zwembaden, spa’s gaan weer open, buitensport is weer begonnen.
 • Alle evenementen, congressen, sportwedstrijden en vergaderingen zijn weer opgestart. Ook sport met publiek gaat in beperkte mate weer mogelijk zijn.

“Deze periodes van Lockdowns hebben we benut door het schrijven van een kinderboek over Napels genaamd Verdwaald in Napels . Als reizen en tours weer mogelijk zijn dan kunnen we met dit boek in de hand een unieke kindvriendelijke tour aanbieden waar wij erg naar uit kijken!

Mocht je nog vragen hebben over de actuele situatie rondom de lockdown in Napels ivm het corona virus? Neem dan gerust contact op met ons.

Blijf gezond!” -Peppe en Iris

Corona proof Tours

7 Reacties

 1. Jeannette

  Lekker duidelijk weergegeven. Houd vol Iris!!

  Antwoord
 2. eric

  Hallo Iris,

  leuke informatieve webside. Mooie foto hierboven. Dat brengt mij meteen op mijn vraag. Wij zijn voornemens om naar Campania op vakantie te gaan. “Vedi Napoli et poi muori”.
  Nu lees ik dat in de warmte daar nog mondkapjes verplicht zijn. Ik zie ook al berichten dat dit beleid vanaf 22 juni verruimd wordt. Kun jij mij hier helderheid in verschaffen.

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Eric, bedankt voor je bericht. Het klopt dat ze aan het overleggen zijn om vanaf 22 juni de mondkapjes op straat niet meer verplicht te stellen. Dit is nog niet officieel, maar het lijkt bijna zeker. We moeten nog even geduld hebben en wachten op het officiële bericht. Eerlijk gezegd zijn de controles niet erg streng, je ziet steeds meer mensen zonder mondkapjes op straat. In het OV en in gesloten ruimtes zal het voorlopig nog wel verplicht blijven waarschijnlijk. Als je in een restaurant of bar zit op 1 meter afstand van de anderen mag het mondkapje wel af natuurlijk.

   Antwoord
  • marc

   hallo, wij hebben een vraag hoe zit het met taxi’s in Napels. kunnen/mogen deze 4 personen (een gezin 2 volwassenen en 2 kinderen)vervoeren. of gelden hier nu ook andere regels voor?

   Antwoord
   • Iris

    Hoi Marc.Met vier personen kunnen jullie in een taxibusje met 6 of 7 plekjes. Bel naar 00390818888 om deze te bestellen. Ik heb een mailtje gestuurd met meer informatie.

    Antwoord
 3. Silke

  Hallo Iris,
  Ik zou van 16 juni tot 23 juni naar Napels willen komen, maar voorlopig kleurt de EU Napels nog rood.
  Heb jij toevallig een idee of hier verandering in zou kunnen komen? Of naar welke cijfers ik moet kijken?

  Alvast bedankt!

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Silke,
   De situatie is hier langzaam aan het verbeteren. Voor Italië zelf gaat de regio Campania waarschijnlijk halverwege junirichting wit, waarbij we bijna geen restricties meer zullen hebben. Wat de EU verder gaat beslissen is moeilijk te zeggen en te begrijpen. Ook NL, Duitsland, Frankrijk staan allemaal nog op rood. Hier in Napels zie ik steeds meer toeristen komen. Het is zonnig en warm dus het meeste speelt zich af in de buitenlucht. De situatie lijkt zich te verbeteren. Ik heb er eigenlijk wel een goed gevoel over. Succes met beslissen.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest