Hoe is de situatie in Napels met betrekking tot het Corona virus?

In deze blog vermelden we de nieuwe updates en ontwikkelingen die te maken hebben met het laatste nieuws, de maatregelen en regelgeving in verband met het corona virus in Napels.

Laatste update: 01 /05 /2021.

Napels Gele zone in Italië

Zoals de meeste mensen wel weten is Italie opgedeeld in kleurzones die de regels en maatregelen aangeven per regio in verband met Corona. Na maanden van schipperen tussen rood en oranje is de regio Campania en dus Napels vanaf 26 april weer geel (wit, normaal – geel, geringe beperkingen – oranje, veel beperkingen en bijna alles gesloten – rood, lockdown). Elke week word top vrijdag besloten voor de regio’s welke kleur ze zijn. Er wordt naar de cijfers van de afgelopen twee weken gekeken voor het bepalen van de kleur.

Toeristisch reizen

Een belangrijke verandering is dat toeristisch reizen binnenkort weer mag en mogelijk is. Dit zal in mei zijn, de datum wanneer dit in gaat is nog niet bevestigd. Je mag dan voor toeristische redenen je verplaatsen tussen verschillende regio’s (dat was tot nu toe verboden). Ze gaan wel een soort reispaspoort instellen waarop is aangegeven of je gevaccineerd bent, de ziekte al hebt gehad of je moet een negatieve test kunnen laten zien. In de gele zones zijn musea en bezienswaardigheden weer geopend.

Tot 15 mei moet je bij aankomst in Italië een negatieve PCR coronatest kunnen overleggen die niet ouder is dan 48 uur. Bij aankomst moet je ook een formulier invullen en je bent verplicht om 5 dagen in quarantaine te gaan gevolgd door nogmaals een test. Via deze website krijg je veel handige informatie. Ook op deze website staat duidelijke informatie die ook actueel is voor Nederland en België.

In mei komt er waarschijnlijk een Europees document voor gevaccineerde personen en mensen die immuun zijn en al Covid hebben gehad. Deze documenten zijn nog in aanmaak.

Corona testen

De regio Campania en het corona virus

Woon je in de regio Campania? Ben je van plan om een reis te gaan boeken, òf je hebt al een reis geboekt naar Napels, Pompeii, Sorrento, de Amalfikust, Salerno, Caserta, Cilento, de Campi Flegrei of één van de eilanden Capri, Procida of Ischia?  Oftewel; de regio Campania. Bekijk dan hier de actuele informatie over de situatie en regelgeving rondom de situatie corona virus in Napels.

Corona Update Napels: 24 april 2021

Vaccinaties

In de regio Campanie zijn de personen boven de 80 en de mensen die in de gezondheidszorg, onderwijs rechtshandhavers en kwetsbaren ondertussen grotendeels ingeënt. De vaccinaties vinden plaats in onder andere de Mostra Oltremare dat bestaat uit grote hallen waar normaal beurzen worden gehouden. Het is super goed geregeld en binnen in het gebouw is een tentoonstelling te zien met foto’s en een uitleg over het virus.

Avondklok

 • Op dit moment is de avondklok van kracht van 22.00 – 05.00. Deze avondklok blijft actief tot waarschijnlijk 31 juli. Alle regels en maatregelen worden per week bekelen en aangepast.

Mondmaskers

Zijn in alle openbare ruimtes, zowel binnen als buiten verplicht vanaf 6 jaar.

Bars en restaurants

Voor bars, banketbakkerijen, ijssalons, delicatessenzaken, cafés, restaurants, pizzeria’s is het toegestaan om weer mensen aan tafels te bedienen in de buitenlucht. De één meter afstand moet ten allen tijden gerespecteerd worden, ook bij afhalen. Vanaf 1 juni, als we nog gele zone zijn, zal het ook mogelijk zijn om in binnen ruimtes te eten tussen 05.00-18.00.

Winkels

Alle winkels zijn geopend net als kappers en schoonheidsspecialisten met in acht neming van alle voorzorgsmaatregelen.

Musea, archeologische sites en de Vesuvius

 • Musea, de archeologische opgravingen zoals die van Pompeii en Hercolaneum mogen weer open. Vooral die in de buitenlucht. Kijk op de website van de betreffende bezienswaardigheid om te controleren wat de regels en openingstijden zijn om teleurstellingen te voorkomen. Zorg dat je via de officiële sites reserveert om zo niet teveel te betalen. Dit zijn voor bijvoorbeeld Pompeii en Herculaneum ticketone, voor de Vesuvius bestel je je kaartjes via vivaticket en voor het archeologisch museum MANN via Coopculture. 
 • De wandeling langs de krater van de Vesuvius is sinds 21 april weer open!!!

(Openbaar) vervoer

 • Het openbaar vervoer werkt op verminderde capaciteit. Dit kan drukte veroorzaken. Wij raden het gebruik van openbaar vervoer af. Reserveer van te voren de overtocht naar de eilanden Capri, Ischia of Procida i.v.m. de verminderde capaciteit.

Gesloten/verboden/langzaam weer open

 • Langzaam aan zijn culture activiteiten , theater, muziek, optreden weer toegestaan, mits in de buitenlucht en als iedereen een vaste zitplaats heeft op 1 meter afstand van elkaar.
 • Sportscholen, zwembaden, spa’s zijn gesloten, buitensport is weer begonnen.
 • Alle evenementen, congressen, sportwedstrijden en vergaderingen gaan weer langzaam worden opgestart. Ook sport met publiek gaat in beperkte mate weer mogelijk zijn.
Bestel kinderboek Verdwaald in Napels

“Deze periodes van Lockdowns hebben we benut door het schrijven van een kinderboek over Napels genaamd Verdwaald in Napels . Als reizen en tours weer mogelijk zijn dan kunnen we met dit boek in de hand een unieke kindvriendelijke tour aanbieden waar wij erg naar uit kijken!

Mocht je nog vragen hebben over de actuele situatie rondom de lockdown in Napels ivm het corona virus? Neem dan gerust contact op met ons.

Blijf gezond!” -Peppe en Iris

Corona proof Tours

5 Reacties

 1. Jeannette

  Lekker duidelijk weergegeven. Houd vol Iris!!

  Antwoord
 2. eric

  Hallo Iris,

  leuke informatieve webside. Mooie foto hierboven. Dat brengt mij meteen op mijn vraag. Wij zijn voornemens om naar Campania op vakantie te gaan. “Vedi Napoli et poi muori”.
  Nu lees ik dat in de warmte daar nog mondkapjes verplicht zijn. Ik zie ook al berichten dat dit beleid vanaf 22 juni verruimd wordt. Kun jij mij hier helderheid in verschaffen.

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Eric, bedankt voor je bericht. Het klopt dat ze aan het overleggen zijn om vanaf 22 juni de mondkapjes op straat niet meer verplicht te stellen. Dit is nog niet officieel, maar het lijkt bijna zeker. We moeten nog even geduld hebben en wachten op het officiële bericht. Eerlijk gezegd zijn de controles niet erg streng, je ziet steeds meer mensen zonder mondkapjes op straat. In het OV en in gesloten ruimtes zal het voorlopig nog wel verplicht blijven waarschijnlijk. Als je in een restaurant of bar zit op 1 meter afstand van de anderen mag het mondkapje wel af natuurlijk.

   Antwoord
  • marc

   hallo, wij hebben een vraag hoe zit het met taxi’s in Napels. kunnen/mogen deze 4 personen (een gezin 2 volwassenen en 2 kinderen)vervoeren. of gelden hier nu ook andere regels voor?

   Antwoord
   • Iris

    Hoi Marc.Met vier personen kunnen jullie in een taxibusje met 6 of 7 plekjes. Bel naar 00390818888 om deze te bestellen. Ik heb een mailtje gestuurd met meer informatie.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest