Hoe is de situatie in Napels met betrekking tot het Corona virus?

In deze blog vermelden we de nieuwe updates en ontwikkelingen die te maken hebben met het laatste nieuws, de maatregelen en regelgeving in verband met het corona virus in Napels.

Laatste update: 20 /03 /2021.

De regio Campania en het corona virus

Woon je in de regio Campania? Ben je van plan om een reis te gaan boeken, òf je hebt al een reis geboekt naar Napels, Pompeii, Sorrento, de Amalfikust, Salerno, Caserta, Cilento, de Campi Flegrei of één van de eilanden Capri, Procida of Ischia?  Oftewel; de regio Campania. Bekijk dan hier de actuele informatie over de situatie en regelgeving rondom de situatie corona virus in Napels.

Corona Update Napels: 20 maart 2021

De regio Campania is sinds 2 weken weer rode zone met een flinke toename van de besmettingen. Wij verwachten dat deze rode zone zal gelden tot na de Paasdagen. Rood betekent voornamelijk weer binnenblijven, wat we dan ook zoveel mogelijk doen. Het persoonscertificaat is ook weer nodig om je te verantwoorden bij verplaatsingen. De controles zijn minimaal hebben we gemerkt deze keer. De kinderen zijn in het nieuwe jaar ongeveer een maand naar school geweest, maar zitten alweer 3 weken thuis met online lessen.

Vaccinaties

In de regio Campanie zijn de personen boven de 80 en de mensen die in de gezondheidszorg, onderwijs en rechtshandhavers ondertussen grotendeels ingeënt. Vandaag beginnen ze met de kwetsbaren.  De vaccinaties vinden plaats in de Mostra Oltremare dat bestaat uit grote hallen waar normaal beurzen worden gehouden. Het is super goed geregeld en binnen in het gebouw is een tentoonstelling te zien met foto’s en een uitleg over het virus. Na de vaccinatie nemen de mensen plaats op een stoel binnen in een cirkel, alles op 1,5 meter afstand om 15 minuten te wachten of er geen allergische reactie komt waarna ze kunnen gaan. Wij zijn erg opgelucht, want Peppe zijn moeder (84) heeft afgelopen woensdag haar tweede dosis gehad.

Avondklok

 • Op dit moment is de avondklok van kracht van 22.00 – 05.00.

Bars en restaurants

 • Voor bars, banketbakkerijen, ijssalons, delicatessenzaken, cafés, restaurants, pizzeria’s zijn alleen afhaal- en thuisbezorgingsactiviteiten toegestaan. De één meter afstand moet ten allen tijden gerespecteerd worden, ook bij afhalen.

Musea, archeologische sites en de Vesuvius

 • Alle musea, de archeologische opgravingen zoals die van Pompeï en Hercolaneum en de krater van de Vesuvius zijn gesloten

Persoonlijke verklaring

 • Als je je buitenshuis verplaatst, zelfs te voet, zal het altijd nodig zijn om de reden voor de verplaatsing te rechtvaardigen met het juiste persoonlijke verklaring. Deze moet je invullen en ondertekenen bij elke verplaatsing. Mocht je geen verklaring bij je hebben en je wordt gecontroleerd, dan kun je er ter plekke één invullen. Je kunt de persoonlijke verklaring hier downloaden.
 • Wetshandhavingscontroles na aanleiding van de opgegeven persoonlijke verklaring kunnen ook later worden uitgevoerd.

(Openbaar) vervoer

 • Het openbaar vervoer werkt op halve kracht.
 • Op  snelwegen, wegen, luchthavens en stations kunnen politiecontroleposten en controlepunten zijn die de persoonlijke verklaringen controleren die de verplaatsingen rechtvaardigen

Mondmaskers

 • Binnen en buiten in het openbaar verplicht.

Gesloten/verboden

 • Nog altijd gesloten zijn theaters, musea, dansscholen, sociale centra, bejaardencentra, spel- en bingohallen, gok hallen, discotheken, bioscopen, bibliotheken en elke andere culturele plaats.
 • Kapperszaken, kappers en schoonheidssalons zijn gesloten.
 • Sportscholen, zwembaden, spa’s, alle openbare of particuliere sportfaciliteiten zijn gesloten.
 • Alle evenementen, congressen, evenementen en vergaderingen zijn verboden net als privé evenementen.
 • Diners en feesten en elke vorm van bijeenkomst zowel binnen als buiten zijn ook thuis verboden.

corona virus Napels
corona virus Napels

“We mogen niet veel en balen enorm dat we op dit moment ook onze virtuele tours niet uit kunnen voeren. Deze periodes van Lockdowns hebben we benut door het schrijven van een kinderboek over Napels genaamd Verdwaald in Napels . Als reizen en tours weer mogelijk zijn dan kunnen we met dit boek in de hand een unieke kindvriendelijke tour aanbieden waar wij erg naar uit kijken! Tot die tijd blijven ook wij, zoveel mogelijk binnen. de kinderen hebben school via videolessen en wij werken vanuit huis.

Mocht je nog vragen hebben over de actuele situatie rondom de lockdown in Napels ivm het corona virus? Neem dan gerust contact op met ons.

Blijf gezond!” -Peppe en Iris

Corona proof Tours

5 Reacties

 1. Jeannette

  Lekker duidelijk weergegeven. Houd vol Iris!!

  Antwoord
 2. eric

  Hallo Iris,

  leuke informatieve webside. Mooie foto hierboven. Dat brengt mij meteen op mijn vraag. Wij zijn voornemens om naar Campania op vakantie te gaan. “Vedi Napoli et poi muori”.
  Nu lees ik dat in de warmte daar nog mondkapjes verplicht zijn. Ik zie ook al berichten dat dit beleid vanaf 22 juni verruimd wordt. Kun jij mij hier helderheid in verschaffen.

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Eric, bedankt voor je bericht. Het klopt dat ze aan het overleggen zijn om vanaf 22 juni de mondkapjes op straat niet meer verplicht te stellen. Dit is nog niet officieel, maar het lijkt bijna zeker. We moeten nog even geduld hebben en wachten op het officiële bericht. Eerlijk gezegd zijn de controles niet erg streng, je ziet steeds meer mensen zonder mondkapjes op straat. In het OV en in gesloten ruimtes zal het voorlopig nog wel verplicht blijven waarschijnlijk. Als je in een restaurant of bar zit op 1 meter afstand van de anderen mag het mondkapje wel af natuurlijk.

   Antwoord
  • marc

   hallo, wij hebben een vraag hoe zit het met taxi’s in Napels. kunnen/mogen deze 4 personen (een gezin 2 volwassenen en 2 kinderen)vervoeren. of gelden hier nu ook andere regels voor?

   Antwoord
   • Iris

    Hoi Marc.Met vier personen kunnen jullie in een taxibusje met 6 of 7 plekjes. Bel naar 00390818888 om deze te bestellen. Ik heb een mailtje gestuurd met meer informatie.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest