Hoe is de situatie in Napels met betrekking tot het Corona virus?

In deze blog vermelden we de nieuwe updates en ontwikkelingen die te maken hebben met het laatste nieuws, de maatregelen en regelgeving in verband met het corona virus in Napels.

Laatste update: 05 /08 /2021

Ons reisadvies voor Napels met betrekking tot Corona is op het moment POSITIEF. Kijk op de pagina van de regio Campania voor de dagelijkse cijfers.

Napels en Campania witte zone in Italie

Zoals de meeste mensen wel weten is Italië opgedeeld in kleurzones die de regels en maatregelen aangeven per regio in verband met Corona. Vanaf 21 juni is de regio Campania witte zone (wit, mondmaskers en afstand – geel, geringe beperkingen – oranje, veel beperkingen en bijna alles gesloten – rood, lockdown). Elke week wordt op vrijdag besloten voor de regio’s welke kleur ze zijn. Er wordt naar de cijfers van de afgelopen twee weken gekeken voor het bepalen van de kleur. Sinds 21 juni is er hier geen avondklok meer en kan alles open. Toch heeft elke regio het recht om strengere regels toe te passen en dat heeft de gouveneur van Napels ook gedaan. Zo blijven mondmaskers verplicht in gesloten ruimtes én daar waar geen afstand kan worden gehouden. Dus ook buiten op drukke plekken als pleinen, smalle straatjes en de boulevard.

Toeristisch reizen naar Napels

Toeristisch reizen van en naar Napels en omgeving mag en is mogelijk. In de gele en witte zones zijn musea en bezienswaardigheden geopend.

Je moet bij aankomst in Italië vanuit Nederland of België een declaratie invullen. Lees hier over de formulieren die je nodig hebt en de inreisregels gegeven door het ministerie van volksgezondheid om Italie binnen te komen.

Als je een ‘Green Pass’ hebt waarin staat dat je volledig gevaccineerd bent of al covid gehad hebt, mag je gewoon het vliegtuig uit.

Heb je geen bewezen Corona gehad en ben je nog niet gevaccineerd (1 vaccinatie ouder dan 2 weken is al genoeg), dan moet je een negatieve moleculaire of antigenische coronatest kunnen overleggen die niet ouder is dan 48 uur. Dit geldt voor Kinderen vanaf 6 jaar.

Vanaf 6 augustus wordt er gevraagd naar je QR code met bewijs dat je minstens 1 vaccinatie hebt ontvangen meer dan 15 dagen geleden of dat je genezen bent van Covid. Je ontvangt die QR code in de corona app van de rijksoverheid. Zorg ervoor dat je de internationale versie hebt geactiveerd.

Deze Green Pass zoals ze die hier noemen heb je vanaf 6 augustus bijna overal nodig om ergen binnen te komen vanaf 12 jaar en ouder.

Als je nog niet gevaccineerd bent moet je vanaf 12 jour en ouder een negatieve test overleggen die niet ouder dan 48 uur oud is om ergens binnen te komen.

Corona testen

Vaccinaties

In de regio Campania loopt het redelijk goed met de vaccinatie cijfers. De bewoners van de eilanden Capri, Ischia en Procida zijn allen (wie wil) gevaccineerd. De eilanden worden dan ook officieel COVID FREE genoemd. Dit natuurlijk om het toerisme te bevorderen. Ook wij kregen begin juli onze tweede prik en zijn dus volledig gevaccineerd. De vaccinaties vinden onder andere plaats in de Mostra Oltremare dat bestaat uit grote hallen waar normaal beurzen worden gehouden, maar ook in musea en andere culturele plekken of sporthallen. Het is allemaal super goed geregeld en binnen in bijvoorbeeld de Mostra Oltremare is er een tentoonstelling te zien met foto’s en een uitleg over het virus.

Bestel kinderboek Verdwaald in Napels

Corona Update regelgeving Napels: 6/8/ 2021

Omdat de regio Campania een zeer dicht bevolkte regio is waarbij voldoende afstand houden van elkaar erg moeilijk is en niet in de cultuur zit, heeft de gouveneur van Campania besloten extra maatregelen in te voeren die strenger zijn dan wat de andere regio’s in de witte zones hebben als regels en maatregelen. Daarnaast heeft een deel van de bevolking zich nog niet laten vaccineren en zit de regio Campania nog op een besmettingspercentage van 1,5 tegenover de 0,5 van Italie gemiddeld. Er zijn dus wat besmettingshaarden en daarbij de Delta varriant die in omloop is, wat de gouveneur voorzichtiger maakt.

Mondmaskers

Zijn in alle openbare ruimtes, zowel binnen als buiten waar geen afstand kan worden gehouden verplicht vanaf 6 jaar.

De mondmaskers zijn overal verplicht waar niet genoeg afstand kan worden gehouden, OOK IN DE BUITENLUCHT. Dat is op de volgende plekken:

 • stadscentra
 • pleinen
 • smalle straten
 • boulevard tijdens drukke uren
 • als je in de rij staat
 • op markten
 • op beurzen
 • tijdens evenementen en feesten, ook in de buitenlucht
 • in het openbaar vervoer, ook in de buitenlucht dus bijvoorbeeld op het buitendek van een veerboot.

De boete loopt van €400,00-€1000,00

Deze regels zijn vooral ingesteld om op te kunnen treden tegen het uitgaansleven. Als je op straat loopt in Napels zul je zelf vaak genoeg het gevoel hebben dat je niet genoeg afstand hebt en vanzelf je masker op doen. Er wordt niet erg streng op gecontrolleerd.

Avondklok

 • Op dit moment is er geen avondklok meer. Alcohol kopen en vervolgens buiten de plek waar je het hebt gekocht consumeren is verboden vanaf 22.00-06.00

Bars en restaurants

Regulier geopend, met 1 meter afstand regeling. Na 22.00 mag er geen alcohol meer worden verkocht, alleen nog wel aan mensen die een zitplaats hebben.

Winkels

Alle winkels zijn geopend net als kappers en schoonheidsspecialisten met in acht neming van alle voorzorgsmaatregelen.

Musea, archeologische sites en de Vesuvius

 • Musea, de archeologische opgravingen zoals die van Pompeii en Hercolaneum mogen weer open. Kijk op de website van de betreffende bezienswaardigheid om te controleren wat de regels en openingstijden zijn om teleurstellingen te voorkomen. Zo zijn er in het archeologische museum van Napels niet alle zalen en ruimtes geopend omdat daar niet genoeg afstand kan worden gehouden van elkaar. Je moet je Green Pass tonen
 • Dit zijn de sites waar je kaartjes kunt reserveren voor voor bijvoorbeeld Pompeii en Herculaneum. Voor de Vesuvius bestel je je kaartjes via vivaticket en voor het archeologisch museum MANN via Coopculture. 
 • De wandeling langs de krater van de Vesuvius is sinds 21 april weer open.

(Openbaar) vervoer

 • Het openbaar vervoer werkt op verminderde capaciteit. Dit kan drukte veroorzaken. Wij raden het gebruik van openbaar vervoer zo mogelijk af. Vaak is het er toch drukken dan je zou willen.
 • Reserveer van te voren de overtocht naar de eilanden Capri, Ischia of Procida i.v.m. de verminderde capaciteit.
 • Bussen op bijvoorbeeld Capri of langs de Amalfikust zitten eerder vol (soms al bij het beginpunt) waardoor de mensen die langs de route bij de bushaltes staan niet mee kunnen worden genomen.

Gesloten/verboden/langzaam weer open

 • Langzaam aan zijn culture activiteiten , theater, muziek, optreden weer toegestaan, mits iedereen een vaste zitplaats heeft op 1 meter afstand van elkaar.
 • Sportscholen, zwembaden, spa’s gaan weer open, buitensport is weer begonnen.
 • Alle evenementen, congressen, sportwedstrijden en vergaderingen zijn weer opgestart. Ook sport met publiek is in beparkte mate weer mogelijk.

“Deze periodes van Lockdowns hebben we benut door het schrijven van een kinderboek over Napels genaamd Verdwaald in Napels . Als reizen en tours weer mogelijk zijn dan kunnen we met dit boek in de hand een unieke kindvriendelijke tour aanbieden waar wij erg naar uit kijken!

Mocht je nog vragen hebben over de actuele situatie rondom de lockdown in Napels ivm het corona virus? Neem dan gerust contact op met ons.

Blijf gezond!” -Peppe en Iris

Corona proof Tours

12 Reacties

 1. Jeannette

  Lekker duidelijk weergegeven. Houd vol Iris!!

  Antwoord
 2. eric

  Hallo Iris,

  leuke informatieve webside. Mooie foto hierboven. Dat brengt mij meteen op mijn vraag. Wij zijn voornemens om naar Campania op vakantie te gaan. “Vedi Napoli et poi muori”.
  Nu lees ik dat in de warmte daar nog mondkapjes verplicht zijn. Ik zie ook al berichten dat dit beleid vanaf 22 juni verruimd wordt. Kun jij mij hier helderheid in verschaffen.

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Eric, bedankt voor je bericht. Het klopt dat ze aan het overleggen zijn om vanaf 22 juni de mondkapjes op straat niet meer verplicht te stellen. Dit is nog niet officieel, maar het lijkt bijna zeker. We moeten nog even geduld hebben en wachten op het officiële bericht. Eerlijk gezegd zijn de controles niet erg streng, je ziet steeds meer mensen zonder mondkapjes op straat. In het OV en in gesloten ruimtes zal het voorlopig nog wel verplicht blijven waarschijnlijk. Als je in een restaurant of bar zit op 1 meter afstand van de anderen mag het mondkapje wel af natuurlijk.

   Antwoord
  • marc

   hallo, wij hebben een vraag hoe zit het met taxi’s in Napels. kunnen/mogen deze 4 personen (een gezin 2 volwassenen en 2 kinderen)vervoeren. of gelden hier nu ook andere regels voor?

   Antwoord
   • Iris

    Hoi Marc.Met vier personen kunnen jullie in een taxibusje met 6 of 7 plekjes. Bel naar 00390818888 om deze te bestellen. Ik heb een mailtje gestuurd met meer informatie.

    Antwoord
 3. Silke

  Hallo Iris,
  Ik zou van 16 juni tot 23 juni naar Napels willen komen, maar voorlopig kleurt de EU Napels nog rood.
  Heb jij toevallig een idee of hier verandering in zou kunnen komen? Of naar welke cijfers ik moet kijken?

  Alvast bedankt!

  Antwoord
  • Iris

   Hoi Silke,
   De situatie is hier langzaam aan het verbeteren. Voor Italië zelf gaat de regio Campania waarschijnlijk halverwege junirichting wit, waarbij we bijna geen restricties meer zullen hebben. Wat de EU verder gaat beslissen is moeilijk te zeggen en te begrijpen. Ook NL, Duitsland, Frankrijk staan allemaal nog op rood. Hier in Napels zie ik steeds meer toeristen komen. Het is zonnig en warm dus het meeste speelt zich af in de buitenlucht. De situatie lijkt zich te verbeteren. Ik heb er eigenlijk wel een goed gevoel over. Succes met beslissen.

   Antwoord
 4. Lilian van Veen

  kan ik zonder Corona-test het museum in Napels bezoeken?
  Zoniet , wat een een antigeen-test, en waar haal ik die?

  Antwoord
  • Iris

   Vanaf 6 augustus is een Green Pass met bewijs van 1 of 2 vaccinaties of ene negatieve test nodig om gesloten ruimtes zoals het museum te bezoeken. Test kun je in verschillende farmacie laten doen. Ook op het station op Piazza Garibaldi staat een test tent.

   Antwoord
 5. Arentina

  Hoi Silke,

  Als ik een fiets wil huren, moet ik dan ook een mondkapje dragen?

  Antwoord
  • Iris

   Het mondkapje moet je dragen in de fietsverhuur, maar niet tijdens het fietsen zelf. Het mondmasker is verlicht overal waar je niet genoeg afstand kunt houden, dus ook in de buitenlucht, maar dat is niet zo op de fiets en met deze warmte zou het ook echt niet te doen zijn met mondmasker.

   Antwoord
   • Arentina

    Dank u wel voor uw snelle reactie.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Chat openen